Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość irytują mnie

irytują mnie te samotne matki

Polecane posty

Gość mamuśka2012wrzesień
Ale ja napisałam, że w twarz bym dała gdyby mi tak ktoś wypalił "jak tam Twój bękart?" no przecież krew by mnie chyba zalała :/ może ja jakaś inna jestem nie wiem, ale zabolało by mnie to, tak samo jak nie rozumiem jak ktoś dziecko może nazwać "bachorem". a bękart to moim zdaniem słowo, które nie jest używane tak powszechne jak kiedyś i ktoś go używa wtedy kiedy chce obrazić matkę, czy rodziców dziecka.

Gość mamuśka2012wrzesień
Mniejsza o to już. Są ludzie, którzy klepią biedę i nie mają nawet pojęcia jak to wszystko pozałatwiać nawet, głowy do tego nie mają, a są tacy co im się dobrze wiedzie i korzystają ile mogą. Bywa to różnie, nikogo nie należy za to potępiać i też nie należy wścibiać nosa w cudzy portfel, łóżko i inne takie.

mamuśka2012wrzesień Nie robie na Ciebie żadnej nagonki ale to Ty oceniasz. Nikt nie powiedzial, ze Twoje dziecko jest gorsze a Ty twierdzisz, że slub cywilny jest gorszy niz kościelny. Moja siostra miała cywilny i wesele na 120 osób bo ma głeboko kościól, kler itd i co jakas gorsza jest ? :-)

Gość mamuśka2012wrzesień
Ja nigdzie nie napisałam że to jest jakiś gorszy ślub, dla mnie to nie ślub taki jaki mi się marzy i już. Ale jak ktoś chce cywilny to niech sobie bierze cywilny, to jest indywidualna każdego sprawa.

Gość fetafeta
"papierek z cywilnego" - no powiedz, że nie jest to lekceważące określenie ślubu cywilnego

Gość fetafeta
mamuśka2012wrzesień- dlaczego bierzesz ślub kościelny skoro nie respektujesz zasad kościoła katolickiego?

Gość mamuśka2012wrzesień
mają i to zdrowo...jak taka zarobi 1300 zł i ma jedno dziecko to już nic nie dostanie, i nikogo nie interesuje, że płaci np. za mieszkanie 800 zł i za resztę ledwo wiąże koniec z końcem ojciec alimenty płaci lub nie płaci...dochód jej przekracza maksymalny dozwolony dochód na osobę w rodzinie i kropka. Tragedia...miałam taką koleżankę kiedyś, wyjechała w cholerę za granicę. Pewnie ma tam o wiele lepiej, nie wiem, kontakt się urwał.

Gość mamuśka2012wrzesień
Ogólnie ślub nie jest do niczego potrzebny...ktoś go chce i ma albo nie chce i nie ma. Albo chcą ale nie mogą go mieć i tyle. Jakich przepraszam zasad kościoła ja nie respektuję konkretnie?

Gość fetafeta
seks przed ślubem

Gość irytują mnie
ciężarówka skoro kręci to kreci i tyle. A państwo wspiera patologię ot co.

Gość mamuśka2012wrzesień
Bo nie jestem jakaś mega wierząca dewotka, proste. Nie wyobrażam sobie wziąć ślubu a potem rozwodu brać bo się okaże, że w sytuacjach łóżkowych absolutnie nam ze sobą źle...bez przesadyzmu. Już dawno bym ten ślub miała, gdybym miała na to kasę..ale póki co nie mam i już, i źle mi z tego powodu nie jest :) A dziecko będzie miało pełną rodzinę i to jest najważniejsze, jemu też jest jedno czy rodzice maja obrączki na placach czy nie :]

Gość fetafeta
mamuśka2012wrzesień- jesteś zwykłą hipokrytką, ot tyle

Gość dlaczego zrezygnowałaś
ta... aż dziecko wróci z przedszkola i zapyta mamo co to jest bękart, bo tak na mnie mówią ...

jakby nie kręciły to nie mogły by pracować. Wówczas byś założyła topik, że się tyłka nie chce im ruszyć tylko zasiłki ciągną. Jaka rzeczywistość taka kreatywność. Niestety...

Gość bobomama!
Niedoinformowane plociuchy, burzliwe pindy i inne prujace sie babska... wcale nie tak latwo dostac zapomogi, dodatki, i inne swiadczenia od opieki spolecznej. Kazdy wniosek samotnej matki jest szczegolowo weryfikowany. Bzdura jest stwierdzenie, ze kobiety zyjace w nieformalnym zwiazku tylko z tego korzystaja, np ciagnac ile sie da z mopsu. A tak sie uczepilyscie tych przedczkoli, ze rzygac sie chce. Poza tym sakrament slubu to przezytek. Moze kiedys nabieral znaczenia jak udzielany byl przez ksiezy dla ideii nie dla kasy. No bo kto z was zarabia 1500 na godzine???Ale co babcia powie, ludzie we wsi paluchami beda wytykac??!!! Jestem za legalizacja nieformalnych zwiazkow, tak..jestem matka "samotnie wychowujaca dziecko" :) :) :)

Gość mamuśka2012wrzesień
Znajomi cywilny wzięli, zrobili przyjęcie "bo ciąża to trzeba" takie było ich zdanie i co? i musieli przez pół miasta jechać do kościoła w którym ksiądz wyraził wolę ochrzczenia ich dziecka.

Najwazniejszy jest ślub cywilny bo to on sprawia, że według prawa jesteście mężem i żona gdyby nie przepisy o ślubie konkordatowym to dalej byłaby tylko ceremonia dla wierzących.

Gość irytują mnie
ciężarowka pier*** olisz za przeproszeniem. A te "niesamotne" to co? Do pracy też chętnie by poszły, ale dziecka z kim nie maja zostawić, bo "samotne" bezczelnie kłamią we wnioskach? No weź przestań. Nie mam nić do samotnych rodzicow ale do jasnej cholery jak ktoś żyje w nieformalnym związku to do chusteczki nie jest chyba samotny.

Gość mamuśka2012wrzesień
Ja nie mówię, że to ich wina, przedstawiam sytuację w której ksiądz zachował się nieodpowiednio, mimo ślubu właśnie biedne dziecko mogło nie być ochrzczone, i to nie jeden kościół zwiedzili zanim znaleźli księdza, który ochrzci. Bo cywilny to nie kościelny i oni takiego ślubu nie uznają o_O więc po co mam brać ten cywilny skoro wydam kase a w niczym mi to nie pomoże i niczego nie ułatwi niestety.

"więc po co mam brać ten cywilny skoro wydam kase a w niczym mi to nie pomoże i niczego nie ułatwi niestety" Pomoże nikt np Twojego dziecka nie nazwie bekartem a Ciebie konkubiną :-)

Gość taka ja se...
Bo to tylko poslcy pseudo ksieza robia takie problemy,by diecko ochrcic.Pisze pseudo,bo do prawdziwego ksiedza takiemu to daleko....Ja mieszkam w Anglii chcialam swoje dziecko ochrcic w polskim kosciele,bo chrzestni z Polski i jezyka nie znali,ksiadz oczywiscie caly wyklad nam dal ze bez slubu zyjemy koscielnego,ze ja po rozwodzie pytal nawet z czyjej winy rozwod byl....Masakra jakas powiedzialam mu co o nim mysle i o jego podejsciu do wiernych i wyszlismy stamdad.Poszlismy do AQngielskiego katolickiego kosciola i mowimy w czym rzecz na to ksiadz" Mnie moi drodzy nie interesuje jak wy zyjecie,przyniescie dziecko ono jest teraz najwaniejse" Ochrzcil nam synka be zadnych problemow nawet kasy nie chcial wziac.

Gość irytują mnie
bomba- jezeli już to do przedszkoli. A owszem zapomogi może i jest ciężko dostać nie wiem, ale po wała kłamać i naciągać skoro się samotną nie jest? Normalne to jest dla ciebie?

Gość mamuśka2012wrzesień
trudno, to dostanie w dziub i już :P ale życia mi ten ślub nie ułatwi, a tylko utrudni bo trzeba by było brać na to kredyt :]

Gość irytują mnie
a co do sakramentu małżeństwa to chyba dla ciebie przeżytek, bo dla mnie nie. Poza tym skoro to taki przeżytek, to czemu pseudo samotne matki nie mają cywilnego albo robią z siebie biedactwa i latają po zapomogi bo biedne bo samotne?

Gość mamuśka2012wrzesień
dlaczego zrezygnowałaś ta... aż dziecko wróci z przedszkola i zapyta mamo co to jest bękart, bo tak na mnie mówią ... o mamo uśmiałam się :D a jakie dziecko zna takie określenia? :D musiałoby z niezłej patologii pochodzić. Chociaż też nie bo tam wszystkie nieslubne są.