Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość irytują mnie

irytują mnie te samotne matki

Polecane posty

Gość jestem samotną mamą po rozwodz
ie mam zasądzone alimenty ale były mąż nie płaci więc biore z funduszu, dodatkowo zasiłek rodzinny 90zl i poza tym nic więcej mi się nie należy

Odechciało mi się odnosić do tematu, po przeczytaniu dwóch ostatnich stron :D cieszę się bardzo, że temat pojawił się w dniu dzisiejszym na pierwszej stronie. I powiem wam, że niektóre tutaj mają tak chore mózgi, że to się nie mieści w głowie! :D Gratka to gratka czyli JA. A mamuśka2012wrzesień to nie jestem ja haha idźcie się leczcie, nie zamierzam się tutaj przed nikim ukrywać pod innym nickiem, co wy sobie myślicie pomarańczki z nowym nickiem każdego dnia, że się przejęłam wami i nie będę się tutaj wypowiadać? :D a będę, taka sobie jestem przekorna babka :D :P haha małpy

Gość hgjnb
Stary temat, ale podnoszę. Martwi mnie kolejna rekrutacja do przedszkoli, która rusza u nas od połowy lutego. Moje dziecko teraz w styczniu skończyło 4 lata. W tamtym roku synek nie dostał się nigdzie do przedszkola, bo jestem mężatką, która nawet do pracy obecnie pójść nie może. W przedszkolach do ktorych składałam podania okazało się ze niby aż 90 procent dzieci które się dostały to dzieci niby samotnych rodziców. Bardzo dziwne zjawisko w tych chorym kraju, bo samotnych rodziców jest w Polsce mniej wiecej 20 procent, a jak przyjdzie do zlozenia podania w przedszkolu to nagle robi się 90 procent, czyli statystycznie jakby to było prawdą bez kretactwa, to przyjmując poczatek wyżu demograficznego, od 2007 roku rodziły by się tylko dzieci samotnych rodziców. Dziękuję wszystkim cholernym kretaczkom ! Przez wasze kombinowanie za niedługo moja rodzina, może umrzeć z głodu, tak samo jak w innych małżeństwach. Dzieki wam nie mam jak pójść do pracy, bo nie mam z kim dziecka zostawić. Mąż zarabia tylko 2000zł netto na czteroosobową rodzinę. Ja zarabiałam tyle samo co on, ale po wychowawczym zostałam wyrzucona z pracy. Pracodawca dal mi warunek, miałam donieść zaświadczenie o tym że dziecko dostało die do przedszkola ( coraz wiecej firm to praktykuje bezprawnie, jako warunek do nie zwalniania po wychowawczym) .Starszy syn chodzi do szkoły, ale i też chodził do przedszkola bo dzieci z rocznika 2002 nie miały problemów z przedszolami i krętaczami. Jakbym wiedziała że takie czasu nadejda to nigdy nie zdecydowałabym się na dzieci, ale czasu nie cofnę. Tylko boli mnie to że przez to że teraz nie mam pracy i nie mogę jej podjąc bo nie mam co z dzieckiem zrobić, nasza rodzina zaczyna pakować się w długi i dni na chlebie i margarynie.

Gość hgjnb
Żal mi prawdziwych samotnych matek w tym wszystkim, ale dla krętaczek w konkubinacie z ojcem dzieci nie mam wyrozumiałośc****od względem wyłudzania bezprawnie uprawnień dla samotnych rodziców.

Gość gość
a skąd masz takie dane, że 20%, może podaj źródło?

Gość gość
gdyby wiedziała, że będzie tyle pseudo samotnych matek to by dzieci sobie nie robiła, żenada! trzeba było pomyśleć przed faktem czy Was stać na dziecko!

Gość samotny rodzic
a mnie irytujesz Ty i te Twoje wywody, trzeba było się zastanowić czy będzie Was stać na dziecko, może za wszystkie Twoje niepowodzenia będziesz winić rodziców samotnie wychowujących dzieci.

Nie wiem czego się czepiacie? Jej chodziło o rodziców którzy nie są samotni tylko takich udają, żeby mieć przywileje, w przedszkolach, mopsach i pitach. Żenada popierać takie kombinatorstwo. Jeszcze spoko kiedy nie szkodzą tym innym, ale tu jest szkoda na rzecz tej kobiety, bo choćby się zesrała to jej dziecko nie ma szans chyba drugi raz z rzędu na przedszkole. Winny jest bardziej system który pozwala na kombinowanie i tym samym nadużycia i wyłudzenia, bo inaczej sama tego nie potrafię inaczej nazwać. A głupi wpis samotnego rodzica odnośnie, że trzeba było się zastanowić zanim chce się dziecko, tylko go kompromituje, bo przynajmniej ta kobieta ma normalnego męża, który jest odpowiedzialny i nie ucieka, czyli pełną rodzinę. Nie rozumiem jeszcze jednego, bo ktoś pisze "trzeba było pomyśleć przed faktem czy Was stać na dziecko" i tu czytanie ze zrozumieniem się kłania, bo tamta kobieta wyraźnie napisała, że przed wychowawczym zarabiała tyle co mąż, więc razem mieli 4000zł, ( 1000zł na osobę, a przed drugą ciążą, na 3 to jeszcze więcej ), więc było ją stać na dziecko i jeszcze mogła grosza za pewne odłożyć, jeśli byli oszczędni. Trochę za bardzo rzuciła się w pierwszym swoim poście na samotnych rodziców, ale potem dodała, że chodzi jej wyłącznie o te kręgi które tylko udają samotnych rodziców, krzywdząc tym samym naprawdę samotnych rodziców. Już w necie można dostrzec, że prawdziwi samotni rodzice boją się, że jeśli z powodów nadużycia przez takich kombinatorów, również oni stracą przywileje ( bo nie tylko ta pisząca ta kobieta tu ma taki żal tylko szersze grono społeczeństwa ), bez których życie to wegetacja.... a wy to popieracie, brak słów :O Ale tak to jest nieraz na kafe, że jak jeden puści jakąś obelgę to reszta bez zastanowienia ( po postach widać) idzie w jej ślady...

Gość gość
a ona skąd ma informację, że na listach przyjętych do przedszkola same dzieci kombinatorów? nie przyjęli jej dziecka do przedszkola to się rzuca na forum bo w realu pewnie siedzi cicho.

Gość gość
20:26 - wiń samotne matki za to, że facet okazał się gnojem, gratuluję toku myślenia, obyś Ty nigdy nie trafiła na takiego, po co się żali, że nie ma pieniędzy, a kogo to obchodzi, jak mi się dziecko nie dostanie do przedszkola to na pewno nie będę za to winić samotnych matek. trzeba przewidywać pewne rzeczy - strata pracy, choroba męża uniemożliwiająca podjęcie pracy zarobkowej, nie ona pierwsza i nie ostatnia straciła pracę po wychowawczym więc niech nie wyżywa się na innych o których nie ma zielonego pojęcia. Niech napisze skąd niby ma informację, że większość przyjętych dzieci to dzieci krętaczy? wróżka jakaś czy wszechwiedząca?

Gość gość
a mnie irytują te wszystkie co niby mają takie idealne życie, mężów a obrażają samotnych rodziców, obyście Wy nigdy nie znalazły się w takiej sytuacji a teksty w stylu "ja wiem, że mój mąż mnie nigdy nie zostawi, nie zdradzi" są żałosne.

Gość gość
Jest to b nie w porządku. Przez takie zjawiska matki faktycznie samotne są poszkodowane, bo inni patrzą się na nie krzywo,a one faktycznie powinny mieć jakies przywileje z racji samotnego macierzyństwa.Natomiast b kombinatorsko radzą sobie panie zyjące w konkubinacie,pobierające alimenty od eks mężów i dodatkowo tak jak napisala autorka pierwszeństwo w przedszkolu, zwrot z pitu itp. Niestety wydaje mi się ze ze jesteśmy bezradne wobec takich oszustow.Zycie nie jest sprawiedliwe,ot co. nic na to nie poradzimy,a podobać mi się takie cos nie musi. Ta sama zyjąca w konkubinacie i korzystajaca z przywilejow matki samotnej będzie się bulwersoala innymi zjawiskami na skutek czego tracą jej dzieci,rodzina,ona sama.to naturalne.nie będę przyklaskiwać zjawiskowi,gdzie jestem okradana.Nazywajmy rzeczy po imieniu. Okrada państwo,okrada mnie, itd...Moje dziecko do przedszkola będzie przyjęte w drugiej kolejności,jej nie,choc nie powinno,bo ona nie zyje sama,nie jest samotną matką, ale klamie,oszukuje wiec wygrywa...

Gość gość
I dla tych co nie umieją czytac ze zrozumieniem!!!Nikt nie atakuje samotnych rodzicow,jestem z Wami,znam ten schemat,to b trudne samotne rodzicielstwo!!Przywileje dla was jak najbardziej, chyle czola,jestem za pierwszeństwem w przyjmowaniu dzieci samotnych rodzicow,do przedszkola,znizek itp.,bo państwo i tak guzik daje matce naprawdę samotnej. ale jestemPRZECIW KONKUBINATOWI I UDAWANIU SAMOTNEJ MATKI! Taka osoba okrada samotną matkę taka prawdziwą i innych obywateli.Jest zwyczajna oszustka i zlodziejką

Gość gość
jestem samotną matką, nie wiem jak to jest z przedszkolami ale dla żłobka w moim mieście nie jestem samotną matką ponieważ nie mam zasądzonych alimentów, co z tego, że ojciec dziecka ma już drugą rodzinę, mieszka i jest zameldowany w mieście na drugim końcu Polski, tam też pracuje i płac***odatki, mam jeszcze gorzej bo płac***odatki w innym mieście i dziecko nie dostało za to pkt i w efekcie nie dostalo sie do zlobka.

Gość gość
ATAKUJE, ATAKUJE, kazdy temat o samotnych to wyzwiska, wyzwiska i jeszcze raz wyzwiska

Gość gość
Kobity ??Jakie wyzwiska?Czytam i nie widzę!Czytam natomiast ze z samotnymi większość się utozsamia,ze was popiera,ze to b ciężkie i ze np. ja podziwiam samotnych rodzicow za ich sile,poswiecenie itp.Jestem za pomocą w każdej postaci i uważam ze powinni być uprzywilejowani.Ale TEMAT JEST O ZLODZIEJKACH,KOMBINATORKACH!! o LUDZIACH KTORZY ZYJA W KONKUBINACIE ZEBY moc korzystać z waszych słusznych przywilejow. Czemu zniekształcacie słuszne,w sumie broniące Was argumenty???Przeciez taka franca zyjaca w konkubinacie i korzystajaca z przywilejow matki samotnej rzuca cien na was!Nie ma co się wurzac bo z wami jest większość,jestesmy przeciwko oszustkom i złodziejkom, a takimi sa mieszkajce z partnerami i uzurpujące sobie prawo do korzystania z praw które absolutnie im się NIE NALEZĄ

Gość gość
Tytul tematu swiadczy o czyms zupelnie innym

Gość gość
większość nam współczuje? nie rozśmieszaj mnie. po pierwsze temat mówi sam za siebie, tytuł powinien być zupełnie inny typu irytują mnie samotni pseudo rodzice tylko po to, żeby ich dziecko dostało miejsce w przedszkolu. po drugie taka decyzja pseudo SAMOTNYCH RODZICÓW, nie SAMOTNEJ MATKI!! jest ich wspólną decyzją, także zauważ, że tytuł jest bardzo krzywdzący, żałosne to wszystko i myślenie typu samotna matka, która kradnie miejsce w przedszkolu mojemu dziecku, bo to nie samotna matka kradnie miejsce w żłobku Twojemu dziecku tylko PSEUDO SAMOTNI RODZICE!!!

Gość gość
no bo przecież kombinator ojciec i kombinator matka, którzy kombinują jakby to zwiększyć szanse na przyjęcie dziecka do przedszkola to "samotna matka", nie samotny ojciec, małżeństwa, które się rozwodzą w wiadomym celu, wszystko to samotna matka, całe zło świata to samotna matka, niezłe jesteście:(

Gość gość
Moja mama byla samotna matka bo ojciec pil i odszedl do drugiej kobiety. Mama cale zycie ciezko pracowala i dostawala na mnie 200 zl alimentow z funduszu bo ojciec nie placil. Podziwiam ja bo wyksztalcila mnie i nigdy mi niczego nie brakowalo bo zastepowala mi rowniez ojca... Ale co do tematu to szlag mnie trafia jak wodze takich kretaczy jak moi sasiedzi. Dziewczyna lat 24 dwojka dzieci z trzecim w ciazy siedzi z chlopakiem od 17 rz zyja z mopsu oni ona ani on nie przepracowalo w zyciu nawet jednego dnia. Kase daje mops, dostaja ubrania jedzenie, dzieci wzieli jej do przedszkola za darmo bo miasto doplaca a on codzie faje i kilka piw. I taka samotna matka z 3 dzieci bedzie z tego samego ojca.

Gość wifigdańsk
autorko-co do 1go twojego postu to nie masz za bardzo racji bo jak się we wniosku do przedszkola wpisuje ze się jest samotną matką to potem przy podpisywaniu umowy dyrektorka każe przynieść wyrok o alimenty tak wiec nie do konca jest tak,ze niby samotne a razem mieszkają.

Gość gość
dokładnie, w żłobkach np. takie zaświadczenie trzeba przynieść wraz z formularzem zgłoszeniowym, ale co tu się dziwić brakiem elementarnej wiedzy w temacie, poza tym tytuł tematu powinien być inny.

Witam serdecznie :-) Do gość 22:15 i gość 22:20 Nie chcę się z wami sprzeczać, ale mam wrażenie, że zupełnie nie rozumiecie tego co napisałam, bo za bardzo skupiliście się na kontrataku, pomijając szczegóły. Po pierwsze nikogo za nic nie winię, bo bezpośrednio sytuacja mnie nie dotyczy. Ne czuję się odpowiedzialna za to że tu prawdziwi samotni rodzice, sami wrzucili siebie do jednego worka z krętaczami. Po drugie swoim fragmentem postu odnośnie tego że niby samotny rodzic jest winny samotnemu wychowywaniu dziecka ( tak to zapewne mogło zostać odebrane przez niektórych), chciałam pokazać osobie do której to pisałam, że najpierw sama niesprawiedliwie oceniła hgjnb, postem że nie trzebabyło robić sobie dziecka jak nie stać. Tym samym być może sprawiając jej ból ( różnie ludzie reagują). Więc ja zrobiłam to samo tej osobie również niesprawiedliwie ją oceniając, żeby zobaczyła jak niesprawiedliwość i błędna ocena jest krzywdząca. Też mi trochę przykro, no bo co ja mężatka mogę wiedzieć o trudnym życiu, oj zdzwilibyście się. Ale co mi tam :-) mogę być dla was rozpieszczoną mężatką :-) Ważne jest to że wiem jak moje życie wyglada i wygladało i nie mam potrzeby się z tym obnosić :-) Mam jeszcze jeden wniosek, bo ktoś tu coś pisał o współczuciu. Ostrożnie z tym, bo niektórzy nie zależnie czy to są samotni rodzice czy małżeństwa, czy zupełnie jeszcze inni ludzie z jeszcze inną sytuacją, traktują współczucie jak tarczę. Na zasadzie ; nie możesz mi zadać ciosu bo i tak już jestem tak bardzo skrzywdzony, ale ja tobie cios mogę zadać;

Gość gość
Mnie tez wkurza jak ktoś zyje bez ślubu a w przedszkolu wpisuje ze jest samotnym rodzicem. .Naprawde ktoś powinien zrobić z tym porządek.

Gość wifigdańsk
ale nie rozumiesz ostatni rozmówco? przeczytaj jeszcze raz-jesli ktos wpisuje samotna matka-kaza przyniesc wyrok o alimenty,jelsi takiego nie masz to dla nich znaczy ze nie jestes samotną matką i automatycznie dziecko ma ojca ktory o nie dba-niewazne jak jest w praktyce. a jesli nie masz wyroku o alimenty to kaza pryzniesc zaswiadczenie o zarobkach tatusia. wiec nie ma tak ze niby samotna matka a ma faceta i zyją bez slubu. no juz prosciej nie mozna wytłumaczyć.

Gość gość
no i co ze wyrok o alimenty??To z toba jest cos nie halo,ze nie pojmujesz,ze ktoś bierze alimenty i zyje w konkubinacie,rozumiesz>?Ma nowego partnera,kogos,kto pomaga finansowo. Sa w związku,choc nieformalnym.nie slyszlas o tym?Rzucasz się a nie rozumiesz podstawowych spraw.Tzn,ze tym kobietom,ktore maja dzieci,sa po rozwodach,ponownie sobie ulozyly zycie,mieszkaja z mezczyzną-one sa nadal samotnymi matkami,same prowadza gospodarstwo domowe mieszkając z mezczyzną?W większości normalnych przypadkow nie! samotny rodzic trodzic bez parntera,o takim mowa pisząc samotny czy samotnie wychowujący.Jezeli ktoś z kims mieszka to zyje w konkubinacie,obojetne czy dziecko ma innego ojca a matka bierze alimenty czy nie

Gość gość
O widzę, ze ktoś odgrzebał mój stary temat. Zakładajac go nie miałam na celu obrażenia samotnych rodziców, nic do was nie mam. Sytuacja zyciowa jak każda inna i tyle. Chodziło mi o te pseudo samotne mamusie, które żyja w konkubinacie. I zeby znów nie było ataków nie mam nic do konkubinatów o ile nie zaczynają grac wielce samotnych rodziców. A skąd wiem o tym, ze tak robią? Bo same chwalą się na placach zabaw czy przy każdym innym spotkaniu.

Gość gość
"ale nie rozumiesz ostatni rozmówco? przeczytaj jeszcze raz-jesli ktos wpisuje samotna matka-kaza przyniesc wyrok o alimenty,jelsi takiego nie masz to dla nich znaczy ze nie jestes samotną " Nie w każdym przedszkolu tak jest . Tu gdzie mieszkam (miasto 70 000 miesz) dla przedszkola samotny rodzic to : panna z dzieckiem , kawaler z dzieckiem , rozwodnik, rozwodnik , wdowa wdowiec. Nikt nie przynosi żadnych zaświadczeń . Wdowy sa tak samo traktowane jak "samotne mamusie " . Dlatego dzieci z związków małżeńskich maja zdecydowanie mniejsze szanse na dostanie sie do przedszkola.