Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wazyla kaszke

Wprowadzanie owocow i kaszek

Polecane posty

Gość Wazyla kaszke

Niedlugo synek konczy 4 msc. Jest juz na samej butli od ok 3 tyg. Mysle nad rozszerzeniem diety. W sklepie widze sloiczki z owocami od 4 msc ale rowniez sa kleiki ryzowe. Co wprowadzic najpierw? Kleik czy owoc? I jak? Dodam ze nie Przesypia nocy: budzi sie co 4 h a w dzien dostaje co 3 h mleko.

Gość ale po co kleik?
tylko zapycha, już lepiej kaszkę jakąś bezglutenową, a samo rozszerzanie diety najlepiej rozpocząć od warzyw, nie od owoców by dziecka nie przyzwyczaić do słodkiego smaku zacznij od wprowadzania marchewki

Gość najlepiej stopniowo
najpierw zacznij zagęszczać mleko kleikiem na noc, po jakimś czasie dziecko powinno budzić się rzadziej albo wcale, u mnie syn w ciągu miesiąca zaczął przesypiać noce :) z piersi przeszłam na butle jak miał 6 miesięcy, bo w nocy coraz częściej jadł i to był znak że się nie najada już samym mlekiem, zaczęłam zagęszczać kleikiem lub kaszką ryżową, było tak że budził się po takim mleku ok 3 w nocy potem o 4-5 aż w końcu przesypiał bez jedzenia do 7-8 rano :) najlepiej zacząć od wprowadzenia warzyw a nie owoców tak mówiła mi pediatra, czyli marchewka, ziemniak, potem zupka jarzynowa, wszystko co oznaczone od 4 miesiąca, ja zaczęłam od słoiczków po 2 miesiącach sama gotowałam zupki i dawałam jeszcze jakiś czas desery ze słoiczka. A owoce wprowadziłam po ok 2 tyg od wprowadzenia obiadków. Obserwuj dziecko czy nic mu nie jest po tych nowościach i wprowadź je na stałe. Powodzenia.