Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koralowa99

tabletki anty a libido plis help

Polecane posty

Gość koralowa99

moj chlopak nie chce bym brala tabletki hormonalne bo sie boi ze spadnie mi libido i ze zgrubne ....i ciagle cos wymysla kazda rozmowa na ten temat konczy sie klotnia mam 17 lat i czeka mnie pierwszy raz ale bardzo sie boje ciazy wiem ze on juz mial pare lasek (ma 19l) czy naprawde facet moze wiedziec lepiej od kobiety jakie mam mu powiedziec argumenty za ? ,jak mam wytlumaczyc ze to ja chce tabletkami sie zabezpieczyc i to moj wybor a chce byc pewna na 100 procent

Gość kasienka_kasienka
po prostu mu nie mów że bierzesz tabletki i tyle. Przecież nie jesteście razem 24h/dobę. Wybierz tylko taką godzinę przyjmowania tabsów kiedy są najmniejsze szanse na spotkanie. jeśli chcesz brać tabletki dla własnego poczucia bezpioeczesnstwa to on NIE MA NIC DO GADANIA! Nie przytyjesz od tabletek jeśli będą dobrze dobrane, tak samo libido. Ja trafiłam na takie tabsy za drugim razem. Przy pierwszych może nie tyle co utyłam ale okropnie urosły mi cycki.. libido też spadło. Drugie tabletki okazały się strzałem w 10! Libido super, ani cm więcej :)

Gość czarnowlosa
W pewnym sensie Twój chłopak ma rację. Po tabletkach możesz mieć wiele skutków ubocznych. Nie lepiej zostać przy prezerwatywach? Jeśli obawiasz się wpadki to określaj sobie dni płodne np mikroskopem owulacyjnym. Kiedy wystąpią nie współżyjcie i tyle.

Gość kasinka...
a wg mnie ten chlopak jest egoista. Jedyne czego sie obawia, to spadku libido po pigulkach. On wcale nie dba o parnerke, lecz o siebie...

Gość koralowa99
dziekuje za rade wiec- wolalabym byc szczera wobec mojego chlopaka wiec ukrywanie sie z tym nie wchodzi w gre , kasienka skad mam wiedziec czy te ktore mi gineolog przepisze beda ok po jakim czasie wystepuje grubniecie itp ? a jakie ty masz jesli moge zapytac ? , mysle ze nie jest egoista bo pierwszy punkt jaki bralismy pod uwage to byla prezerwatywa jednak boje sie ze cos sie wydarzy nieprzewidzianego ale ogolnie jest w stanie wziasc na siebie odpowiedzialnosc to mi sie podoba ....i jeszcze mi powiedzial ze jakas tam jego dziewczyna poprzednia wymiotywala i sie bardzo zle czula po jednych i nie chce bym tez zle przechodzila ...to ile max moge przytyc po takich tabletkach ? tak bardzo duzo ?

Gość Perw w przelocie XV
Tycie, a nie grubnięcie. Od tabletek się nie tyje. Tyje się od wpierdalania. :classic_cool: Po tabletkach może się co najwyżej woda w organizmie zatrzymać.

Gość kasinka...
sorry, ale to jest wlasnie czysty egoizm. Rozumiem, ze to Twoj chlopak i nie chcesz widziec pewnych rzeczy takimi, jakimi sa, ale: 1.jemu zalezy na seksie, a boi sie, ze przy antykoncepcji hormonalnej spadnie Ci libido, czyli...? ...ochota na seks! 2. Nie chce bys przytyla - bo taka juz nie bedziesz atrakcyjna. Nie obchodzi go natomiast Twoje samopoczucie, lek jaki odczuwasz w zwiazku z ryzykiem zajscia w ciaze itp. Chce sie pieprzyc, a uwaza gumke za wystarczajace zabezpieczenie. W sumie, w jego wypadku, gdy nie wiadomo czy poprzednie partnerki go czyms nie zarazily, to moze i byloby najlepsze rozwiazanie..? Tym bradziej, ze nie wiadomo jak dlugo - przepraszam za szczerosc - bedzie Tobie wierny..? Jestem "nieco" starsza i wiem, ze lepiej pomyslec o tym za wczasu. Zwiazku w tak mlodym wieku rzadko trwaja dluzej niz kilka miesiecy. A po co pozniej plackac..? Jak wszystko bedzie dobrze, a milosc bedzie kwitla, zawsze mozesz wrocic do pomyslu z pastylkami. Tymczasem radzilabym faktycznie gumki przy jednoczesnym ograniczeniu sie do wspolzycia w dni nieplodne. Chlopakowi powiedz, ze jesli nie zgadza sie na hormony, to jest Twoj warunek. Dodatkowe zabezpieczenie na wypadek, gdyby prezerwatywa pekla, zsunela sie itp.

Gość Kasienka_Kasienka
Słuchaj ja brałam kiedyś Yaz i nie dość że były bardzo drogie to źle się czułam, teraz biorę Cilest są tanie i naprawde dla mnie są super. Po około miesiącu będziesz wiedziała czy dane tabletki nadają się dla Ciebie. jak ewentualnie przytyjesz po nich (na pewno nie przytyjesz od razu 10 kg) to po ich odstawieniu to wszystko zejdzie (to tak naprawdę tylko woda zatrzymana). A Twój chłopak to egoista i tyle... jeżeli obawiasz się skutków ubocznych antykoncepcji to bierz równolegle asekurelle (nie mam pojęcia jak się to pisze:P ) Ja brałam ale po kilku tabsach stwierdziłam że w sumie nie sa mi potrzebne bo libido mam super, nie przytyłam i dobrze się czuję.

a jaki ma zamiar zabezpieczania ? owszem to twój wybór !! i to ty jakby co zajdziesz w ciąże ! ja stosuje tabletki od 18 roku i jak dla mnie to jedyna skuteczna metoda ! przerobiłam sporo tabletek i qlaira dla mnie najlepsza !

Twój chłopak to egoista. Nie bierze pod uwagę twojego spokojnego sumienia, zależy mu tylko na tym, byś miała ochotę na seks. Ginekolog powinien skierować cię na badania i na podstawie wyników dobrać tabletki. Argumenty za - najprostszy: zabezpieczam się tabletkami, bo chcę mieć spokój i cieszyć się seksem lub nici z seksu.