Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koll.Kiler

Polska państwem wolnym od symbolicznej przemocy religijnej !

Polecane posty

Gość Gonandia Dimmiho
po reakcji rodziców liżących księdza owieczek rozumiem czemu w Polsce nie ma odnotowanych znaczącej liczby pedofilnych ataków kleru na młode owieczki. Rodzice pewnie uważają, że kler jest w prawie a nie owieczka ! Owieczce to ma się podobać.

Gość baranekk..
nie ma co się dziwić żę chazarzy powołują się na teksty ze skrawka papieru z IV w. że jezus miał jakąś tam małżonkę podobno ponieważ do VIII w. czcili kult fallusa ...a takie rzeczy , czyli celibat jezusa przekazywany w ewangieliach przez świadków jego życia ...po prostu nie mieszczą im się w głowach zupełnie inna mentalność i prostackie niezrozumienie

Gość nie chrzcimy niemowlaków
nie indoktrynujemy religijnie młodzieży !!! Każdy człowiek ma prawo być wolnym od religii !

Gość baranekk..
nie obrzezywujemy mówiąc, że to zabieg higieniczny :D

Gość Cała prawda o księżach
Księża są bezkarni! Co rusz, to jakaś historia, która się w głowie nie mieści. Ta bita śmietana to wisienka na torcie. Przecież skandal w Kościele goni kolejny skandal. Mój proboszcz ma dziecko z jakąś panią! I chodzi bezkarnie, naucza i pasie owieczki boże. Cała parafia rzuca na tacę i wszyscy wiedzą, że jakąś część pójdzie na dziecko. Ale nikt się nie zbuntuje, nie powie, bo to przecież ksiądz. Wciąż się słyszy o pedofilii w Kościele! To strach syna wysłać do kościoła, a jak człowiek słyszy, że chce być ministrantem, to nogi się uginają. I jak tu dziecku wytłumaczyć, że lepiej by było, żeby jednak siedział w ławce blisko mamy zamiast sam na zakrystii z księdzem. I jeszcze się obnoszą z bogactwem. Babuleńka ostatni grosz rzuca na tacę i myśli, że nowy obraz w kościele powieszą, a to idzie na drogie samochody i alkohole, wille z basenami.

Gość Cała prawda o księżach
Kościół ma problem z ks. Natankiem. Duchowny, słynący ze swoich szokujących kazań, pomimo zakazu biskupów wciąż przemawia do baranów katolickich. Teraz tworzy Armię Boga, która ma walczyć ze złem, z szatanem. A szatana widzi wszędzie, także w Kościele polskim. Natanek założył telewizję internetową Christus Vincit: http://christusvincit-tv.pl I zaczadza, i tumani ...

Gość otimbia
nie m a dobrych kapłanow

Gość Xoritka
Nieznalska, Nergal i Doda to męczennicy walki o wolną od ciemnoty religijnej Polskę. Niestety katolickie państwo zmanipulowane przez kler zmiażdzyło ich ... Cześć im i chwałą !

Gość Nadieżda
Zaraz, zaraz... Coś mi tu umknelo. W swoim życiu miałam kontakt z wieloma księżmi, żaden mnie nie molestowal, nie poniżał, nie wyludzal... O co chodzi? Dla mnie to ci księża pedofile są jak yeti- wszyscy w nich wierzą, a nikt nie widział

Gość otimbia
wszystko jest zamiatan epod dywan - w irlandii i usa to plaga

Gość Nadieżda
plebejskość polskiej prowincji kontra kultura europejskich salonów, przaśność polskiego katolicyzmu kontra wrażliwość zachodniej cywilizacji. Nie zartuj sobie- kultura i wrażliwość Europy zachodniej???? Zbyt wiele czasu tam spędziłam i po chwili tam opadła że złudzeń A propos, historia się kłania- to dzięki KK i Mieszkowi mamy choć troche z Zachodu, tak jak inne katolickie kraje jak Litwa, Węgry, Czechy i Słowacja. To KK przemycil nas w średniowieczu do zachodu, ale Jalta to zniszczyła

Gość otimbia
KK zwalczał nauke -tepił kopernik galileusza giordano bruno -a sie zastawail a ile aniolow zmiesci sie w glowce od szpilki- dyskryminacj a kobiet to temat rzeka

Gość otimbia
za udowodniona masturbacje w sredniowiczu mozna bylo stracic zycie- ciemnota w sprawach seksu -tyle z ksiazek o tym powstało

Gość Nadieżda
A na zachodzie tak nie było? Spójrzcie na Białoruś, Ukrainę, Moldawię... Dziki wschód. Tę okolice nigdy nie były poważnie traktowane- zawsze to byli barbarzyńcy

Gość Nadieżda
A na zachodzie tak nie było? Spójrzcie na Białoruś, Ukrainę, Moldawię... Dziki wschód. Tę okolice nigdy nie były poważnie traktowane- zawsze to byli barbarzyńcy

Gość 4-Jajeczny
Nadieżda jesteś wspaniałym okazem Polaka - katolika. Taki może o swojej ojczyźnie mówić tylko dobrze, a o kościele z pokorą i czcią bezbrzeżną. 1000 lat tresury chłopa przez szlachtę i kler wytworzyło taki syndrom. Gorzej jest chyba tylko na Białorusi.

Gość niejaki bp. Ryczan rzekł
Biskup Ryczan podkreślił, że nie można za pomocą demokracji i głosowania stanowić praw dopuszczających aborcję, eutanazję, legalizację "małżeństw" homoseksualnych czy rozwodów. - Nie można przy pomocy demokracji matematycznej, niesprawiedliwie dyskryminować poszczególnych obywateli, grup etnicznych czy wyznaniowych zaznaczał hierarcha. Jako bożka postmodernistycznego świata bp Ryczan wymienił też tolerancję. Ubolewał, że „pseudokatolicy powołują się na Jezusa usprawiedliwiając tolerancję dla nierządu, niewierności, cudzołóstwa, narkotyków. „Jestem katolikiem, sumienie moje mnie nie oskarża, to homofobia zabrania miłości z tą samą płcią, to homofobia każe wytykać palcami grzech, Jezus był tolerancyjny wobec człowieka, gotów był wybaczać grzech 77 razy. Słuchaj zagubiony czcicielu nowego bożka: Jezus nie był tolerancyjny dla zła mówił bp Ryczan, nagradzany oklaskami przez słuchaczy. - Zło było, jest i będzie grzechem, choćbyśmy zbudowali pomnik dla pseudotolerancji. Toleruję twoją niewiarę, twój ateizm, ale nie toleruję twojego zła, twoich afer, twojej nienawiści - mówił biskup. Biskup stanął też w obronie o. Tadeusza Rydzyka. - Nie straszcie Polski ojcem Rydzykiem wołał. - On Polski nie zawiódł i nie zawiedzie, on Polski nie okradł, ale ubogacił szkołą, prasą, radiem, telewizją. U niego nikt nie przeklina w radiu i telewizji, nikt nie gorszy dzieci i społeczeństwa. Nie bójcie się lidera, który klęka przed konfesjonałem. Mówię tak, bo w tej chwili też czuję się obywatelem drugiej kategorii powiedział bp Ryczan.

Gość ha ha ha ha ha ha ..........
ale się uryczałem przez tego Ryczana ma chłop zmysł komiczny jak cholera

Gość WSZAWNIK.
"Biskup Ryczan podkreślił, że nie można za pomocą demokracji i głosowania stanowić praw dopuszczających aborcję, eutanazję, legalizację "małżeństw" homoseksualnych czy rozwodów. - Nie można przy pomocy demokracji matematycznej, niesprawiedliwie dyskryminować poszczególnych obywateli, grup etnicznych czy wyznaniowych zaznaczał hierarcha. Jako bożka postmodernistycznego świata bp Ryczan wymienił też tolerancję. Ubolewał, że „pseudokatolicy powołują się na Jezusa usprawiedliwiając tolerancję dla nierządu, niewierności, cudzołóstwa, narkotyków. „Jestem katolikiem, sumienie moje mnie nie oskarża, to homofobia zabrania miłości z tą samą płcią, to homofobia każe wytykać palcami grzech, Jezus był tolerancyjny wobec człowieka, gotów był wybaczać grzech 77 razy. Słuchaj zagubiony czcicielu nowego bożka: Jezus nie był tolerancyjny dla zła mówił bp Ryczan, nagradzany oklaskami przez słuchaczy. - Zło było, jest i będzie grzechem, choćbyśmy zbudowali pomnik dla pseudotolerancji. Toleruję twoją niewiarę, twój ateizm, ale nie toleruję twojego zła, twoich afer, twojej nienawiści - mówił biskup. Biskup stanął też w obronie o. Tadeusza Rydzyka. - Nie straszcie Polski ojcem Rydzykiem wołał. - On Polski nie zawiódł i nie zawiedzie, on Polski nie okradł, ale ubogacił szkołą, prasą, radiem, telewizją. U niego nikt nie przeklina w radiu i telewizji, nikt nie gorszy dzieci i społeczeństwa. Nie bójcie się lidera, który klęka przed konfesjonałem. Mówię tak, bo w tej chwili też czuję się obywatelem drugiej kategorii powiedział bp Ryczan. " TO SĄ JAJA !!! GOŚCIU MA CAŁKOWITY ODLOT.

Gość niejaki bp. Dydycz rzekł
- Sejm powinien w tej materii kontrolować rząd, jedynie Sejm może rząd kontrolować, a jest całkiem odwrotnie, Sejm zupełnie nie wypełnia swojej podstawowej misji (...) opozycja jest totalnie torpedowana podkreślał. - Bo wychodzi na to, że to nie Sejm kontroluje rząd, ale rząd steruje wbrew konstytucji Sejmem mówił i dodał: "Sejm jawnie nie wypełnia swoich podstawowych misji, (...) powinien być rozwiązany".

Gość WSZAWNIK
DYDYCZA TO JUŻ PALIKOTOWCY ZGŁOSILI DO PROKURATURY JAKO CHCĄCEGO PRZEMOCĄ OBALIĆ RZĄD !

Gość _Amelijka_
dydycz i ryczan ośmieszają kk

Gość piscie , piszcie
im więcej piszecie , tym bardziej widać jakie z was prymitywy .

Gość in vitro jest O.K.
kościół katolicki kiedyś był pr5zciw transfuzji krwi, a potem był wrogiem przeszczepów sczególnie serca. Teraz jest przeciw in vitro. To ciemnota religijna hamuje postęp europejskiej cywilizacji.

Gość KwitUbecki
kiedy odkryty zostanie gen religijności trzeba go będzie zlikwidować. To jedyna szansa na złamanie potęgi religii.

Gość vanuita
religie to samo zło

Gość po czym poznac człowieka zakła
manego bardzo ważnym rysem duchowej sylwetki człowieka wewnętrznie zakłamanego jest to, że bardzo lubi narzekać. Gdziekolwiek się pojawi na wstępie widzi same negatywy Nie dostrzega zalet innych lud Tylko ich wady wszystkiemu winni... Winny jest system, winny jest rząd winni są sąsiedzi, winna jest żona, winny jest Kościół, księża; wszystko, co ma w sobie tchnienie życia i zdolne jest do działania. W razie potrzeby: wszystkiemu winny brak pieniędzy, sprzętu, możliwości, pogoda i wiele, wiele innych. Narzekanie go uspokaja. Jest bowiem w tym człowieku lęk przed ciszą. Boi się, że gdyby przestał wymieniać winnych, wówczas ktoś mógłby powziąć nieprawdopodobną myśl, że to on właśnie jest przyczyną zła... Ukryty grzech niesie przekleństwo nie tylko samemu człowiekowi, ale i całej wpulnocie, jak to ilustruje następujący przykład: por .joz 7

in vitro. to genetycy sa przeciwni invitro kk jest przeciwny zabijaniu kture zarodki giną podczas in vitro gdyby nie ginęły zarodki to kk by się nie czepiał in vitro In vitro jest niebezpieczne dla ludzkości Z prof. Stanisławem Cebratem, kierownikiem Zakładu Genomiki Uniwersytetu Wrocławskiego, rozmawia Mariusz Bober Szeroko zakrojone badania amerykańskie wykazały, że dzieci po in vitro częściej rodzą się z ciężkimi wadami wrodzonymi niż dzieci poczęte drogą naturalną. Okazało się, że ciężkie wrodzone wady serca notuje się 2,1 razy częściej u dzieci poczętych w wyniku in vitro niż u tych poczętych w sposób naturalny. Także rozszczepienie wargi i/lub podniebienia 2,4 razy częściej dotyka maluchy poczęte w sztuczny sposób. Ponadto 4,5 razy częściej dzieci te chorują na atrezję (zarośnięcie) przełyku, a 3,7 razy częściej na zarośnięcie odbytu. U dzieci po in vitro częściej też obserwuje się siatkówczaka, czyli nowotwór oka Różnych defektów genetycznych znamy już tysiące. Zapewne dzięki in vitro poznamy ich wkrótce więcej. Im więcej dzieci będzie przychodzić na świat poprzez sztuczne zapłodnienie, tym więcej będzie się ich ujawniać. Bezpośrednio w samej populacji ludzi poczętych in vitro oprócz defektów, o których mówiłem wcześniej, należy się spodziewać... bezpłodności. Jeśli para była bezpłodna z powodu defektu genetycznego, to istnieje możliwość przeniesienia tego defektu na następne pokolenia w wyniku zastosowania in vitro. Ewidentnie to widać w przypadku wad genetycznych u mężczyzn. Jeśli mężczyzna jest bezpłodny z powodu uszkodzenia chromosomu Y, to jest pewne, że jeśli w wyniku sztucznego zapłodnienia urodzi mu się syn, to z pewnością będzie on bezpłodny. Jest to świetny sposób na zwiększenie liczby bezpłodnych mężczyzn i liczby klientów w klinikach "leczenia bezpłodności" metodą in vitro. Chce Pan powiedzieć, że "nowoczesna metoda leczenia bezpłodności" - jak ujmują to m.in. przedstawiciele rządu i parlamentu - prowadzi ludzkość ku zagładzie? dopóki nie znamy tego scenariusza, należy być bardzo ostrożnym. Dlatego mam nadzieję, że ludzkość przebudzi się z fascynacji swoimi możliwościami technologicznymi, zanim przekroczy opisany powyżej próg. http://www.stronaoinvitro.pl/co-na-to-genetycy-

ludzi z in vitro to genetyczne buble trzeba zakazac im sie rozmnażać albo podać sterylizacji