Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CzarnaMagda

Ombre hair błąd fryzjerki?

Polecane posty

Gość CzarnaMagda

ane mam pytanko! Wczoraj robiłam ombre u fryzjerki przynajmniej tak miało być. Przed wizytą umówiłam się z nią w kwesti ceny powiedziała koło 40 60zł,że to tylko końcówki zależy ile farby weźmie to ok. Przyszłam po czym fryzjerka stwierdziła,że wystarczy tylko dekoloryzować i nie dawać na to farby tak, też zrobiła. Nałożyła dekoloryzator na końce, umyła wysuszyła po czym skasowała mnie 60zł-mówiąc "z suszeniem 60zł" A ja na to a jest opcja bez suszenia? Pomijając ten fakt. W domu po wyprostowaniu, okazało się, że jest to zrobione nie tak jak ma być bo mam zrobioną dolną warstwę włosów , jak je rozpuszczam np przody nie są zrobione, ani farby nic. Niechlujnie. Moja matka jak to zobaczyła a jest jej stała klientką zdenerwowała się bardzo, jak usłyszała,że tylko dekoloryzatorem za 60zł to już całkiem. Praktycznie tego nie widać bo mam tylko końce na naj dłuższych włosach z tyłu bez przodów i górnej warstwie włosów. I jak sama powiedziała, zadzwoni do niej,że jak takie coś mogła zrobić bez farby nic za 60zł oszustwo. Moje pytanie, można zostawić włosy na samej dekoloryzacji tylko? Mam włosy ciemne nie wygląda to, źle są brazowe bardziej ale jak to tak???

Gość CzarnaMagda
Dekoloryzator używnay był. A nie będą one przesuszone? Myślałam,że na dekoloryzacje musi być położona farba. Już bardziej chodzi o fakt,że roboty na 3 minuty bo byle jak położyła. Umyła, te pasma. I to że np z przodu ich nie mam. Nie warte 60zł takie typowe oszustwo.

Madziu moze rzeczywiście fryzjerka zrobiła fuszerke.Nie wiem jak to u ciebie jest ale z tego co opisujesz to raczej tak.Ale to że nie położyła farby nie jest zaniedbaniem Włosy zawsze będą trochę przesuszone po dekoloryzacji.A farba co prawda daje im połysk ale tylko to przesuszenie pogłębia.No chyba że to tylko jakiś toner.Wtedy pielęgnuje ale szybciutko się spluka jeśli często myjesz włosy. Ps.Jestem fryzjerką.

Gość opiopi
Co to jest ombre? two tone?

Gość CzarnaMagda
lalunia 26 dzięki za info:) Ja rozumiem nie chciałam farbować całości itd chciałam tylko zrobić same końcówki -też taniej. Ale myślałam,że choć ściągnie kolor+farba. A też fakt,że mam lekko cieniowane włosy nie chciałam dużo robić ale na końcach równomiernie, a wyszło,że podniosła włosy upięła zrobiła końcówki i teraz te nachodzące "z góry włosy" są czarne:| Przody też nie zrobione. Kochana powiedz, jakich argumentów mam użyć reklamując usługę??? Wiem,że 60zł to nie dużo ale to nawet takiej kwoty nie jest warte. A na początku sama mówiła koło 40-50zł zależy ile farby użyje. Jakiej farby?? jak sam dekoloryzator. I ta informacja z suszeniem 60zł. Wysuszyła mi tylko dolne pasma które zmoczyła. Jestem bardzo złaaa!!

Madziu Fryzjerka mówiąc o ilości farby mogła mieć na myśli użyty dekoloryzator.No chyba że jasno umawialyscie się na położenie jakiejś farby po zdekoloryzowaniu włosów. Jeśli chodzi o cenę.Jeśli mówiła ci iż usługa będzie kosztować do 50zł,powinna się tego trzymać.A jeśli weszło jej więcej materiału powinna poinformować cię w trakcie.Nie przy płaceniu. No i wreszcie sama usługa.Jeśli jesteś pewna że umawialyscie się na zabarwienie końcowek wszystkich włosów,nie samego tyłu możesz i powinnaś zareklamować jej wykonanie.Tym bardziej że suma zapłaty była wyzsza od obiecanej.

Gość CzarnaMagda
No miało być nie dużo ale równo. Sama pytała przody też? Ja mówię tak. Teraz jak wyprostuje, nic nie widać. Sama powiedziała koło 40-50zł , ja na to "tak??" Ona, no tak to tylko końcówki. Fuszerka straszna.Dla mnie 60zł to dużo, a wkład,żaden. Sama potrafiłabym to zrobić, samo wykonanie trwało z 5minut. Jedynie czekanie aż się rozjaśni a potem zmyć i wysuszyć. a jako fryzjerka zrobiłabyś to tak samo,za taka kwotę? Pytam bo znasz się na tym, masz doświadczenie.

Gość CzarnaMagda
Bo finansowo taka metoda jaką zastosowała to chyba dla niej, prawie żaden nakład finansowy?? Dekoloryzator+woda do zmycia:|

Na temat ceny ciężko się mi wypowiedzieć bo to zależy od firmy z jakiej są produkty.Po za tym każdy salon ustala swoją marże,robocizne itd. Ale z tego co mówisz usługa nie została wykonana zgodnie z oczekiwaniami więc powinnaś ją reklamować.