Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekki-niepokój

jak "załatwić" sobie cesarkę?

Polecane posty

jak sobie nie potrafisz poradzić z porodem to po co ci dziecko ? z wychowaniem tez sobie nie poradzisz

Gość lekki-niepokój
wiedziałam, że jednak stary moherowy beret z ciebie, żegnam, bo szkoda czasu

Gość klaudia1617
mowie o naturalnym porodzie-ktory jest calkowicie zdrowy, wrecz doskonaly-to sie nie zmieni nigdy! mimo ze jest 21 wiek! nie popadajcie kobiety w paranoje o tym "zdrowym", ja tylko uwazam ze nalezy pewne rzeczy utrzymywac np porod naturalny bo nowa technologia nie jest lepsza od natury. ja nie popadam w paranoje wiem jak wyglada teraz zycie sa plusy i minusy ale nie mowcie ze jak ktos chce rodzic naturalnie-to ze jest zacofany! nie wszystko co wspolczesne jest dobre-mowie-nie wszystko wiec nie paranolizujcie!

Gość no,no.
opowiesz nam w lutym jaki miałaś cudowny poród - teraz dziękujemy :O

Gość a ja zapytam
Autorko tutaj odpowiedzi nie znajdziesz:):)

Gość takakala dupa tra la
A kto się pod Ciebie buraczku podszywa? Nikt nie jest się w stanie zniżyć do takiego poziomu.... Sorry nie rodziłaś - nie masz prawa głosu. Ja rodziłam 2 razy i mogę coś na ten temat powiedzieć. Na szczęście mam kasę i zrobiłam sobie plastykę pochwy, bo inaczej nie wiem jakby moje życie wyglądało, bo źle się czułam sama z sobą. Masz i zobacz jak będziesz wyglądać: http://agklinik.com/galeria/galeria-zdjec-plastyka-pochwy/

Gość dhsxhfjmncf
ja nawet bym moze i chciala naturalnie rodzic -- koelzanka PO obu porodach CC i SN mowi, ze sto razy lepszy naturalny ALE naprawde mam potworna fobie i od nastolatki nie poftrafie sobie wyobrazic porodu mam strasznie niski prog bolu, wiem ze nie dalabym rady i starch ze dziecko sie udusi bo go nie wypchne .. masakra

Gość co do tematu
moja siostra poszla do ortopedy i wypial jej zaswiadczenie ze ma problemy z miednica i stawem biodrowym nikt o nic wiecej nie pytal

Klaudia, czyli wiesz lepiej niż ginekolog położnik? Bo lekarze twierdzą, że cc jest lepsze, to pokaż mi dyplom studiów medycznych i podaj gdzie miałaś praktykę. urodzisz, to się wypowiesz, a teraz idź pielić rabatki.

takakala dupa tra la zrób sobie jeszcze plastyke mózgu i zmień nick bo moje dobre imie psujesz tłusta babo

ty masz kase ? chyba mąz ma kase bo jak masz dwojke szczeniaków to nie masz czasu na prace

Gość matacz,.,.,.,.,.,
jacy kuzwa lekarze twierdza ze cc jest lepsze ? jacy ? jacys konowały a nie lekarze pierdolisz bez sensu jak małpa spod kredensu

Gość IU
Ja jak zajdę w ciąże to tylko cc, mam wąskie biodra i na samą myśl o porodzie nawet nie będąc w ciąży czuję strach. Moja siostra bardzo się wycierpiała przez poród, minęło już 9 msc od porodu, a ona dalej odczuwa jego skutki :o Sn jest nie do przewidzenia, tam może się wszystko wydarzyć (zwłaszcza w PL).

jak by mi ktoś dał gwarancję, że będe miech sn bez komplikacji to może bym przemyslałą:)

Gość klaudia1617
ile lekarzy tyle zdań na ten temat w medycynie nie ma nic pewnego! moi rodzice sa lekarzami, ale opieram sie na wlasnym zdaniu-i powtarzam nie potepiam cc -ale uwazam ze powinno sie go stosowac w specjalnych sytuacjach

Gość lekki-niepokój
Czy wy rozumiecie jakie pytanie zadałam? Chcę wiedzieć jak załatwić cc a nie czytać jak przebiega poród i czy jest lepszy od porodu sn

Gość matacz,.,.,.,.,.,
ale nie dla zdrowej baby ktorej sie nic nie chce w tym urodzic dziecka , potem je wychowywac , pracowac i dawac dupy mezowi tylko brac , brac i brac

Gość melissska
takalala czy jak ci tam bedziesz matka a o innych dzieciach szczeniaki mowisz???/ strasznie wulgarna jestes twoje dziecko bedzie szczeniakiem bo tak sie nazywa potomstwo SUKI :)

klaudia1617 masz racje w specjalnych sytuacjach, ale to są paniusie że hoho poprostu tchórze, tchó...rze !

Gość leih
Powinno, nie powinno, a dlaczego kobiety same nie mogą decydować, klaudia? Dlaczego ktoś za mnie ma decydować jak urodzić dziecko, skoro po cc są zdrowe dzieci? Bo rozumiem, gdyby się rodziły chore. ALe są zdrowe.

Gość klaudia1617
i w ogole medycyna mozna powiedziec "wraca" badz bardziej skupia sie teraz na naturalnych odruchach ludzkich... np wczesniaki-lepsze jest dla nich lezenie na brzuchu matki niz lezenie w inkubatorze...nawet nie wiecie ile takie zwykle odruchy maja wspolnego ze zdrowiem, z wieziami ktore łącza ludzi-np czlowieka z matka

Gość mama 6latki :))
"matacz,.,.,.,.,., jacy kuzwa lekarze twierdza ze cc jest lepsze ? jacy ? jacys konowały a nie lekarze pie**olisz bez sensu jak małpa spod kredensu " Każdy... tylko nie mówią tego głośno ;) Większość położnych, zon lekarzy oraz pań lekarek rodzi własnie przez cc :)

ona jest suka bo sie podszywa pode mnie i nie ma odwagi pisać ze swojego zaczernionego, to w porządku ?

Gość ojej ojej
Ja mialam cesarke i bardzo to sobie chwale, nie zaluje wcale, mialam wskazanie, bo dziecko mialo polozenie posladkowe, ale gdybym nie miala to tez tak bym chciala urodzic. Znieczulenie podpajeczynkowe. Swietnie sie czulam po cesarce i nie mialam zadnego z wypisanych strasznych powiklan ( w ogole nie mialam zadnych ) szybko stanelam na nogi ( musialam odlezec okolo doby i tyle ) do domu wyszlam 3 dnia. Dziecko karmilam piersia, bez wiekszych problemow. Takze nikt mi nie wmowi, ze to zlo niepojete. Do autorki : Moim zdaniem powinnas najpierw powiedziec o tym swojemu ginowi a pozniej ewentualnie szukac wskazania gdzies indziej. A najlepiej to jest wybrac sobie takiego gina ktory jest chirurgiem poloznikiem i sam robi cesarki, na bank nie bedzie mial nic przeciwko. Powodzenia.

Gość leih
lekki-niepokój, przecież odpowiedzieli, idź do psychiatry po skierowanie na cc ze względu na tokofobię.

To jest mój nick i wyobraź sobie, że ja najwyaźniej w odróżnieniu od ciebie nie urodziłam dzieci, żeby siedzieć w domu na utrzymaniu męża. są kobiety, które mają jakieś aspiracje, wykształcenie i potrafią coś więcej niż się nadstawić - jak Ty. Podałam jaki lekarz tak napisał - nawet wrzuciłam link do jego strony. Ale oczywiście jakaś kwoka z kafe wie lepiej.

Gość klaudia1617
ja nie powiedzialam ze kobiety nie moga decydowac-tylko wyrazilam zdanie ze lepszy jest porod naturalny!

Gość IU
klaudia- lekarz, lekarzowi nie równy, mój lekarz rodzinny to skończony kretyn i zastanwiam się ile zapłacił, że wogóle studia ukończył. lekki-niepokój- psycholog, lub jeśli masz wadę wzroku okulista, ja mam -3,0 i wada się pogłębia, więc myślę, że poród by wpłynął na niekorzyść dla mojego wzroku.

Gość matacz,.,.,.,.,.,
kazdy konował i smierdzacy len decyduje sie na cc zasrane wygodnickie ,a potem memy pokolenie niedojebów o dzieciach z cc sobie poczytac to podgatunek prawie , nigdy nie dorówna taki temu co naturalnie sie urodził , od poczecia jest uposledone , jedne mniej inne wiecej