Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zabobonna Polska?

Jak myślicie kiedy zalegalizują aborcję? Bo zrobią to na pewno

Polecane posty

Misia Tomisia - nie wiem czy zauważyłaś, ale odpowiedziałam Ci, więc nie zarzucaj mi, że nie wiem co bym zrobiła i żyję w wyidealizowanym świecie bo nie masz o tym pojęcia ;)

Gość 34234234234
"takiego lekarza mozna pozwac i probowac pozbawic prawa wykonywania zawodu, sa kancelarie kt chetnie sie tym zajma - mam kumpla kt m.in. taka sprawa jako prawnik sie zajmowal" lekarz ma klauzulę sumienia, na którą się moze powołac

Gość pani telefonistka telelelele
Po za tym, są tacy co są całkiem za aborcją, są tacy, co są całkiem przeciw aborcji i są tacy co są za aborcją w niektórych przypadkach' no niesamowite... naprawde???

każdy człowiek powinien mieć wolny wybór. przeciwnicy aborcji skoro są przeciwko niech jej nie robią, Ci którzy jej potrzebują niech mają do tego prawo. i tyle. niech każdy żyje w zgodzie z własnym kodeksem. ja osobiście nie potrzebuję strażników moralności. sama chciałabym legalnie podejmować swoje decyzje i sama odpowiadać za nie. jestem za to przeciwko wielu sprawom, ale nie robię wojenek i nie narzucam własnego zdania ani własnej moralności innym.

Gość fdfsdf
każdy człowiek powinien mieć wolny wybór. przeciwnicy aborcji skoro są przeciwko niech jej nie robią, Ci którzy jej potrzebują niech mają do tego prawo. i tyle. niech każdy żyje w zgodzie z własnym kodeksem. _Zapewne znaleźli by się amatorzy gwałtów niech gwałt też będzie legalny i jak ktoś chce powinien mieć do tego prawo niech każdy żyje w zgodzie ze swoim kodeksem

nie porównujmy jedego do drugiego. bo w tych porównaniach można się zapędzić i stwierdzić: macie wolną wolę, wolicie prawicie/lewice, niedlugo bedziecie wolec gwałty/mordterstwa. bez sensu.

Gość albalongga
kiedy politycy przestana dać sie dupczyć w kakało?

"Kaitana Kaitana@tlen.pl'; Po 1 to, że próbuję poukładać swoje życie po rozwodzie, nie znaczy, że z innym facetem Więc czego miałabym zajść w ciążę? Przepraszam, ale nie jestem wiatropylna. To, że poznałam innego faceta nie znaczy, że od razu mam się z nim pieprzyć" nie, nie muisz;-) ale czekanie nie "uszlachetnia";-) "ROR - Skoro aborcja jest legalna w Pl to po co ten wątek?" nie ja zakladalam ten watek wiec pytanie pod zlym adresem;-) co do samej aborcji w pL to smieszne jest to, ze trzeba sie z powodow "spowiadac" - czy byl gwalt czy laska sama chciala (a potem sie rozmyslila) czy rozmyslila sie tuz po ;-)

"lekarz ma klauzulę sumienia, na którą się moze powołac" ta kaluzula nie obowiazuje o ile laska "wyspwoiadala" sie z powodow do aborcji, patrz przypdek pani ktora wygrala w strasbourgu (lekarz nie wykonal aborcji - ona prawie starcila wzrok , odszkodowanie zaplacili podatnicy - ale ona prawomocnie wygrala) w duzych miastach wiekszosc ginekologow zrobi to bez problemu

[zgłoś do usunięcia] horror każdy człowiek powinien mieć wolny wybór. przeciwnicy aborcji skoro są przeciwko niech jej nie robią, Ci którzy jej potrzebują niech mają do tego prawo. i tyle. niech każdy żyje w zgodzie z własnym kodeksem. ja osobiście nie potrzebuję strażników moralności" dobrze powiedziane, ale to sie nie zmini dopoki beda tacy co nie maja wlasnego zycia i w zwiazku z tym odczuwaja silna potrzebe zycia zyciem osob tzrcich, ich wyborow oraz motywacji (obsesja kontroli - bardzo powszechna przy nieksiej samoocenie;-)

Gość niech będzie sobie legalna
ale niech zabieg zaczyna się od ceny 20-25 tyś. zł i koszt ponosi osoba zainteresowana żadnej refundacji poza przypadkami gwałtów.

zgadzam sie z wypowiedzia powyzej - moze akurat nie z cena - ale ogolnie cene i tak wyreguluje rynek, tak samo jak zadnej refundacji za invitro ;-) ani zadnego darmowego leczenia raka plucow dla bylych palaczy;-)

Gość uprawiasz seks, palisz
pijesz itp ponosisz konsekwencje