Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zabobonna Polska?

Jak myślicie kiedy zalegalizują aborcję? Bo zrobią to na pewno

Polecane posty

jestem za prawem wyboru. jestem za ponoszeniem odpowiedzialności fizycznej i psychicznej. jestem za aborcją. uważam, że wszystko co tyczy tego tematu jest demonizowane. a najwięcej hałasu robią osoby, które niewiele miały wspólnego z tym. nie jest to wyrywanie rączek i nóżek z ciała kobiety jakimiś obcęgami. a zaręczam, że więcej szkód na psychice zrobi niechciana ciąża i macierzyństwo z przymusu niż zabieg zrobiony we wczesnych tygodniach.

"Kaitana Kaitana@tlen.pl'; ja nic nikomu nie nakazuje, tylko po prostu smutne jest to, że macie takie podejście do dzieci" alez ja dzieci bardzo lubie - plod to dla mnie nie dziecko , podobnie jak sam silnik to jeszcze nie samochod;-) "trimer_ball "bo takie jestescie modne i nowoczesne. mnie obrzydzacie. " Nie ma nic nowoczesnego w uśmiercaniu. To stare jak świat" pomylilas topiki - nie rozmawiamy tutaj o sm,ierci i zabijaniu tylko o usuwaniu plodow;-)

ROR nie wszystkie wypowiedzi na tym orum sa kierowane tylko do ciebie, bez przesady, nie jestes pepkiem swiata, a o moje napiecie to ty sie nie martw. timerballl- tak samo jak stare sa jakies uczucia których wiekszosc jest pozbawiona doszczetnie. fuj

[zgłoś do usunięcia] Kaitana Kaitana@tlen.pl'; nieważne, czy nowe czy stare, to nieistotne, bo nie o to chodzi nadmierny feminizm zrobił wam wodę z mózgu" jak czlwoiek nie ejst w stanie czegos nowego pojac to musi, tak jak ty, trzymac sie klasyfikacji albo, alternatywnie, dorabiac sobie ideologie;-)

" horror jestem za prawem wyboru. jestem za ponoszeniem odpowiedzialności fizycznej i psychicznej. jestem za aborcją. uważam, że wszystko co tyczy tego tematu jest demonizowane. a najwięcej hałasu robią osoby, które niewiele miały wspólnego z tym. nie jest to wyrywanie rączek i nóżek z ciała kobiety jakimiś obcęgami. a zaręczam, że więcej szkód na psychice zrobi niechciana ciąża i macierzyństwo z przymusu niż zabieg zrobiony we wczesnych tygodniach." nic dodac nic ujac. sobrze powiedziane.

" zordonowka ROR nie wszystkie wypowiedzi na tym orum sa kierowane tylko do ciebie, bez przesady, nie jestes pepkiem swiata, a o moje napiecie to ty sie nie martw" dlatego napisalam "jelsi ta wypowiedz odnosi sie do mnie";-) co za drazliwosc;-)

Gość pouuuuuuuyyyyyyyyyyy
Jak ktos jest przeciwny aborcji niech tego nie robi i tyle nikt wam nie karze sie skrobac i wlasnie przez takie sredniowiecze co ma swoje poglady i nie potrafi ich dla siebie zachowac tylko jeszcze innych chce pouczac w PL jest taki cemnogord:O kazdy powinien miec prawo do decydowania o sobie jak ktos czegos nie chce niech nie robi i tyle w Pl zalegalizuja jak zdechna wszystkie mochery rydzyk i ci co teraz rzadza w sejmie nowe pokolenie mysli inaczej

na pewno feministki w jakimś stopniu przyczyniły się do takiej akcepacji aborcji ze strony kobiet

Gość trimer_ball
"Nie ma nic nowoczesnego w uśmiercaniu. To stare jak świat" pomylilas topiki - nie rozmawiamy tutaj o sm,ierci i zabijaniu tylko o usuwaniu plodow" Oczywiście "usuwanie płodu" go nie uśmierca.

Szkoda pisać na ten temat. Aborcja na zyczenie, pełen komfort. Podobnie jak morderstwo na życzenie - ktoś Ci nie pasuje? Likwidujesz - bez problemu - może kiedyś tak będzie?:D

pouuuuuuuyyyyyyyyyyy Jak ktos jest przeciwny aborcji niech tego nie robi i tyle nikt wam nie karze sie skrobac " dokladnie tak!;-) "Kaitana Kaitana@tlen.pl'; na pewno feministki w jakimś stopniu przyczyniły się do takiej akcepacji aborcji ze strony kobiet" "argument" tak samo silny jak fakt ze panowie w czarnych sukniach wyjatko czesto przyczynili sie do "rozwoju" pedofilii "zordonowka ROR- nie lubie cie spadam stąd" nie zabiegam o twoja sympatie - zcahownaie typowe dla osob lekliwych, ktos ma inne zdanie to jest "zly=moj wrog";-)

ROR - a dla mnie np. chorzy umysłowo lub inwalidzi nie są ludźmi :/ co za głupie klasyfikowanie Lubisz dzieci powiadasz? Ale nie szkoda Ci ich, że są zabijane? Płód, dziecko, człowiek - jakkolwiek nazwiecie - ma duszę nieśmiertelną, a zabijać nie wolno a propo niechcianej ciąży - skoro jesteś na tyle dorosła żeby uprawiać seks to powinnaś być też i gotowa urodzić dziecko jak zajdziesz w ciążę, bo taka postawa typu "Będziemy uprawiać seks, bo jest fajny i przyjemny, a jak antykoncepcja zawiedzie (nie oszukujmy się, nic nie daje 100% pewności), to usuniemy ciążę" jest totalnie nieodpowiedzialna i żałosna :/

"trimer_ball "Nie ma nic nowoczesnego w uśmiercaniu. To stare jak świat" pomylilas topiki - nie rozmawiamy tutaj o sm,ierci i zabijaniu tylko o usuwaniu plodow" Oczywiście "usuwanie płodu" go nie uśmierca" oczywiscie ze nie ;-) - bo plod to nie zabijanie;-)

KAZDY MA PRAWO DO DECYDOWANIA O SOBE Dwa słowa: - dlaczego nie decydujesz o sobie uprawiając seks bez zabezpieczenia/ze słabym zabezpieczeniem/z byle kim - dlaczego dziecko nie może o sobie zadecydować? Dlaczego matka decyduje o jego życiu bądz śmierci? Tyle w temacie - sztab hipokrytów pragnących decydować o sobie - zapominając,że niewinne dziecko nie ma do tego prawa. Wołanie o możliwosc decydowania o sobie - w sytuacji awaryjnej a nie za wczasu. ŻAL

Lubisz dzieci powiadasz? Ale nie szkoda Ci ich, że są zabijane?" dzieci to dzieci - a plod to plod - co ma piernik do wiatraka 9pzoa tym ze maja tyle samo liter)?;-) "Płód, dziecko, człowiek - jakkolwiek nazwiecie - ma duszę nieśmiertelną, a zabijać nie wolno" tak , tak - i ma tez aureole;-) "a propo niechcianej ciąży - skoro jesteś na tyle dorosła żeby uprawiać seks to powinnaś być też i gotowa urodzić dziecko jak zajdziesz w ciążę, bo taka postawa typu "Będziemy uprawiać seks, bo jest fajny i przyjemny, a jak antykoncepcja zawiedzie (nie oszukujmy się, nic nie daje 100% pewności), to usuniemy ciążę" jest totalnie nieodpowiedzialna i żałosna :/" seks to seks ma sluzyc przyjemnosci - a nie prokeracji, tylko taka postwae uwazam za dojrzala

Gość 34234234234
Płód, dziecko, człowiek - jakkolwiek nazwiecie - ma duszę nieśmiertelną, a zabijać nie wolno a skąd niby wiesz to? Że sobie coś uroiłas, nie oznacza, że to istnieje... Wg buddytstów nawet muchy nie powinno się zabijac, moze i mają rację, albo zabijac zycie albo nie, a nie wybierac sobie co wygodne

" - dlaczego dziecko nie może o sobie zadecydować? Dlaczego matka decyduje o jego życiu bądz śmierci?" nie mowie o dzieciach ino o plodach - as easy as it is, za zabojstwo dziecka grozi kara - przypadek tej laski ze slaska "Tyle w temacie - sztab hipokrytów pragnących decydować o sobie - zapominając,że niewinne dziecko nie ma do tego prawa" nie mowiemy o dzieciach tylko o plodach - z ktorych kiedys moga powstac dzieci (o ile warunki beda sprzyjajce rozwojowi plodu)

ROR A płód to co?:D Tkanka? Narząd? Zlepek komórek?:D Płód to czlowiek. Z bijącycm sercem i pracującym mózgiem - to żywa istota. Przerywanie czyjegoś życia to jest MORDERSTWo. I choćbyś klocka postawiła/postawił to to jest prawda. Próbujesz jedynie usprawiedliwić to,że Ty mogłabyś to zrobić i tyle. Osobo o dziwnym światopoglądzie i pustym sumieniu.

" 34234234234 Płód, dziecko, człowiek - jakkolwiek nazwiecie - ma duszę nieśmiertelną, a zabijać nie wolno a skąd niby wiesz to? Że sobie coś uroiłas, nie oznacza, że to istnieje... Wg buddytstów nawet muchy nie powinno się zabijac, moze i mają rację, albo zabijac zycie albo nie, a nie wybierac sobie co wygodne" bo ona wie - bo jej pan w czarnej sukni to powiedzial! ;-) i "wie" tez ze "na calym swiecie" sa tylko zwolennicy podgladow sutannkowych - nie ma buddystow;-)

ROR - powiedz mi, kiedy wg Ciebie płód staje się człowiekiem? Ok, seks ma służyć przyjemności, nie mówię, że nie, ale też trzeba ponosić jego konsekwencje - to się nazywa odpowiedzialność 34234234234 - powiedz mi kiedy wg Ciebie płód staje się człowiekiem? To nie ja sobie wybieram co wygodne tylko ROR swoją postawą

aborcja powinna być zalegalizowana. Bo jeżeli kobieta nie będzie chciała dziecka to zrobi wszystko,wszystko,żeby tylko się go pozbyć,nawet wyciągnie je sobie sama,lub usunie za pomocą tabletek czy skrobanki w podziemiu aborcyjnym--i żaden zakaz jej przed tym nie powstrzyma. skrobanki były,są i będą wykonywane--kwestia tylko tego,zeby to zalegalizować i dać kobiecie mozliwośc decyzji. osobiście nie usunęłabym ciąży,nie miałabym sumienia. Trzeba ponosić odpowiedzialnośc za swoje czyny.

ambasadorka ciepła ma rację P.S. w dupie mam księży, ja się kieruję swoim sumieniem i swoją wiarą

"ROR A płód to co? Tkanka? Narząd? Zlepek komórek?" zdecydowanie - zlepek komorek;-) "Z bijącycm sercem i pracującym mózgiem - to żywa istota." niczym plankton ;-) to tez zywa istota a jakos prawa wyborczego nie posiada;-) "Przerywanie czyjegoś życia to jest MORDERSTWo. " tutaj pelna zgoda;-) "Próbujesz jedynie usprawiedliwić to,że Ty mogłabyś to zrobić i tyle. Osobo o dziwnym światopoglądzie i pustym sumieniu." co za klasyka - koncza sie "argumenty" , zaczyna sie wycieczki personalne i ataki na interlokutora;-) czyli mialki sposob iddzie w uzycie;) tak wykonuje aborcje co dziennie rano i wieczorem - zmaist pacierza, bo ejstem osoba o pustym sumieniu;-) ;-) teraz lepeij ci?;-)

" Kaitana Kaitana@tlen.pl'; ROR - powiedz mi, kiedy wg Ciebie płód staje się człowiekiem?" po biologicznym oderwaniu sie od opraganizmu matki- as esay as it is;-) "Ok, seks ma służyć przyjemności, nie mówię, że nie, ale też trzeba ponosić jego konsekwencje - to się nazywa odpowiedzialność" konsekwencja tez jest aborcja "34234234234 - powiedz mi kiedy wg Ciebie płód staje się człowiekiem? To nie ja sobie wybieram co wygodne tylko ROR swoją postawą" kazdy ma swoj swietopoglad - moj jest daleki od cierpietnictwa, i tak biore to co mi odpwoieda - robie tak od zwasze i innym tez polecam te metode;-)

Gardzę ludzmi ktorzy nie doceniają wartości życia. Którzy chcą bawić się w BOGA i decydować o wartości życia innych, o tym kiedy zaczyna się życie. Dla mnie to nie tylko zwykła głupota. To wyraz wybrakowania. Człowiek powinien szanować innego człowieka - to chyba podstawa wspólnej egzystencji. A jak widzimy dla niektórych życie innej istoty nie ma najmniejszego znaczenia jeśli chodzi o komfort własnego życia. Dlatego mamy świat taki jaki mamy - pełne przemocy i znieczulicy. Ciemnogród - owszem - emocjonalny i moralny. Nie mam ochoty pisać z kimś kto na miano dobrego człowieka nie zasługuje. ByE

zgadzam sie calkowiecie z wypowiedzia MisiaTomisa

Co was idiotki to obchodzi czy ktos chce aborcji czy nie jak takie madre jestescie to niech te kobiety rodza i daja wam te dzieci pod opieke macie wlasne zycie to sie nim interesujcie Pierdolone matki polki wszedzie wsadza swoje 5 groszy kazdy robi co chce i wam gowno do tego kiedys bedzie inaczej poczekajcie pare lat to sie zmieni

przecież aborcja jest legalna w 3 obiektywnie najważniejszych przypadkach :)

Porowywanie planktonu do ludzkiego płodu?:/ Pozostawiam bez komentarza. Tyle jeśli chodzi o umiejscowienie człowieka w hierarchii istot żywych. WCZESNE STADIUM ZYCIA LUDZKIEGO w tej samej randze co plankton:D SZACUN naprawdę:D Czegoś takiego jeszcze nie słyszałam:P