Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zabobonna Polska?

Jak myślicie kiedy zalegalizują aborcję? Bo zrobią to na pewno

Polecane posty

Gość trimer_ball
" że matka ma głos decydujący, przynajmniej powinna mieć, ale w polsce to wiadomo, że mohery" A ojciec to co, powietrze? To tanga, do seksu i do zrobienia dziecka potrzeba dwojga. Jesli oboje są za to odpowiedzialni to równoczesnie oboje mają takie same prawa do dziecka.

Gość do Ewa
"ja osobiście pluję na polskę i cieszę się że wyjechałam z tego zaścianka." To po kiego chuja włazisz na polskie portale obłudnico. Wypieprzaj stąd szmato !!!

Gość ekolozka
jestem nie wierząca i powinnam sama decydować o swoim zdrowiu. skoro państwo nie pomaga w utrzymaniu dziecka to niech spieprza. tym bardziej kościł. poza tym chyba jednak aborcja jest u nas dopuszczalna w szczególnych warunkach.

Gość belialitha
kaplani i politycy kaza rodzic , zmuszaja kobiety do rodzenia nawet w skrajnej biedzie -a kiedy kobieta urodzi to moze s e zdehnac z dzieckiem na ulicy- a przeciez miliony idiotow uznaja Kk za autorytet

Gość bogussss
Zarodek to to samo co dorosly czlowiek..? Zaraz kogos smiechem zatluke :D:D Skad takie glupoty wyciagacie? Lepiej usunac nieczujacy zarodek niz meczyc sie kupe lat z dzieckiem. Z reszta co was obchodzi co robie? Zajmijcie sie swoimi sprawami i nie probojcie decydowac za mnie bo i tak nic nie ugracie. Legalna nielegalna ale podziemie istnieje wiec na nic te wasze moherowe sprzeciwy :D

Ewa - nie bądź taka liberalna. Jak ktoś nie chce zostać samotną matką to niech się nie pieprzy z nieodpowiedzialnym facetem

ja osobiscie nie popieram aborcji ale popieram prawo do wyboru mysle, ze juz calkiem niedlugo zalegalizuja i w pl - lobby religijne bardzo slabnie, przewazy ekonomia (jak we wszystkim;-) poza tym aborcja jest legalna w pl tylko trzeba sie "spowiadac" z powodow - o ile te sie zgadzaja to cud, miod i orzeszki;-)

Najlepszy sposób na antykoncepcję jest szklanka wody zamiast. Działa w 100%, nie zawodzi. Wtedy nie będziecie się martwić o ciążę

Gość belialitha
1 mln dzieci zyje w biedzie , drugie tyle nie ma zaspokojonych potrzeb zyciowych - 1/ 4 dzieci jest niedozywion a- a te pierdolone zjeby gadaja ze jest niz demograficzny i kaza rodzic-vide cyrki z klauzula sumienia

Gość trimer_ball
"koro państwo nie pomaga w utrzymaniu dziecka to niech spieprza" Państwo to podatnicy. Ja z tobą nie sypiałem więc czemu mam płacic na twoje dziecko? Ale zabić człowieka ci nie pozwole, bo ja sam nie chce żyć w jednym państwie z mordercami. Dlatego zabrania się im zabijać, a jak już to zrobią to się wsadza ich za kratki.

Do ost wpisu: Bo w Polsce jest niż demograficzny. Więcej rodzi się polskich dzieci za granicą inż tutaj. A jak nie chcesz biedować z dzieckiem to powstrzymaj się od współżycia, przynajmniej z nieodpowiedzialnym facetem.

"Kaitana Kaitana@tlen.pl'; Najlepszy sposób na antykoncepcję jest szklanka wody zamiast. Działa w 100%, nie zawodzi. Wtedy nie będziecie się martwić o ciążę" zwykla antykoncepcja tez dziala dobrze - a gdy zawiedzie to pozostaje aborcja (w pl trzeba sie spowiadac z powodow) ale mozna wyjechac tuz za granice (ok 1h lotu) i wszystko gra

Gość ekolozka
Gdyby aborcja byla legalna, nie było by tyle dramatów. Nie rodziły by się dzieci kalekie i państwo zaoszczędziło by na leczeniu :-P a tak ... szpitle popadają w długi, rodziny przeżywają koszmar, dzieci rosną zgorzkniałe zależne od obcych ludzi. nasze państwo nie jest przygotowne do uniesienia takiego ciężaru. potrafimy tylko wykrzykiwać górnolotne hasła.

Gość trimer_ball
"ja osobiscie nie popieram aborcji ale popieram prawo do wyboru" Oczywiście zawsze są tacy co chcą zjeść ciastko i jedocześnie je mieć.

Gość belialitha
w pierdolone euro wjebano 81 miliardow - w swiatynie opatrznosci 40 mln -a ile za to mozna by zlobkow zbudowac, dzieci dozywic- coz politycy i kaplani s a mocni tylko w gebie bo zadnej pomocy dla rodzin nie ma

"Ale zabić człowieka ci nie pozwole, bo ja sam nie chce żyć w jednym państwie z mordercami" mowimy o usuwaniu plodow a nie o morderstwie, trzymajmy sie naukowych faktow - anie bajkopisarzy gloszacych "madrosci" z ambon, hm?;-)

"trimer_ball "ja osobiscie nie popieram aborcji ale popieram prawo do wyboru" Oczywiście zawsze są tacy co chcą zjeść ciastko i jedocześnie je mieć" widze ze niektorym tzreba "objasniac" - jestem za prawem do aborcji;-) tak samo jak za prawem do przejuwabnia uszow - choc sama sie na okaleczanmie wlasnego ciala nie zdecyduje;-)

Gość trimer_ball
"mowimy o usuwaniu plodow a nie o morderstwie," Hahahaha, to czemu ludzie dokonują aborcji skoro to nie człowiek? Czego się obawiają? Że się człowiek urodzi?

Jasne, ze kobieta moze decydowac o sobie- decyduje, czy sie bzykac czy nie. a jak sie decyduje na bzykanie to powinna wiedziec czym to grozi. I bzdury opowiadacie, ze aborcja jest nielegalna tylko w polsce i na malcie o.O

" "mowimy o usuwaniu plodow a nie o morderstwie," Hahahaha, to czemu ludzie dokonują aborcji skoro to nie człowiek? Czego się obawiają? Że się człowiek urodzi?" bo to dopiero zalezaek z ktorego kiedys rozwinie sie czlowiek - w nieco bardziej zaawansownaych (z pktu widzenia medycyny ) panstawach niz polska - lekarze nie traktuja ciazy jako ciazy poniezej 3 m-ca

"zordonowka Jasne, ze kobieta moze decydowac o sobie- decyduje, czy sie bzykac czy nie. a jak sie decyduje na bzykanie to powinna wiedziec czym to grozi" kobieta powinna wiedziec?;-) a wlasciciele penisa juz nie?:-) kolejne pokolenie straconych ofuar patriarchatu;-) "I bzdury opowiadacie, ze aborcja jest nielegalna tylko w polsce i na malcie o.O" w wiekszosci karjow w ktorych ludzie nie czerwiwenia sie na dziwke slow - seks, pochwa czy penis - aborcja jest dozwolona;-) as easy as it is;-)

Gość trimer_ball
"ak samo jak za prawem do przejuwabnia uszow - choc sama sie na okaleczanmie wlasnego ciala nie zdecyduje" Chyba logika u ciebie jest inna niż u mnie. Nie reagowanie na dokonywanie rzeczy złej, przestępstwa (choc ma się ku temu jakies możliwości) jest w kodeksie karnym uznawane za rodzaj wpółudziału w przestępstwie. Tak samo jak nieudzielenie komuś pomocy, jest karalne.

Gość belialitha
kaplani i politycy kaza rodzic- ale mja w dupie sprawy kobiet i dzieci -bo pierdolon ej ebane drogi stadiony boiska wojny sa wazniejsze

ROR "kobieta powinna wiedziec? a wlasciciele penisa juz nie?" krzyczycie, ze kobieta powinna o sobie decydowac, to mowie, ze o sobie decyduje godzac sie na bzykanie. Wlasciciel penisa to inna sprawa.

Gość trimer_ball
"w nieco bardziej zaawansownaych (z pktu widzenia medycyny ) panstawach niz polska - lekarze nie traktuja ciazy jako ciazy poniezej 3 m-ca" Słyszałem ten argument klepany 1000 razy. Niestety, nikt z tych światłych ludzi nie jest nigdy w stanie wyjasnić kiedy człowiek "staje się" i co go dokładnie w tym momencie "przekształca z płodu w człowieka".

"trimer_ball "ak samo jak za prawem do przejuwabnia uszow - choc sama sie na okaleczanmie wlasnego ciala nie zdecyduje" Chyba logika u ciebie jest inna niż u mnie" oj zdecydowanie tak!;-) ja widze roznice miedzy zygota a czlowiekiem i tzrymam sie faktow naukowo-medycznych - oraz terminologii jaka posluguje sie moj ginekolog;-) "Nie reagowanie na dokonywanie rzeczy złej, przestępstwa (choc ma się ku temu jakies możliwości) jest w kodeksie karnym uznawane za rodzaj wpółudziału w przestępstwie" tak - ale ja nie mowie o przestepstwie ;-) aborcja poza PL jest legalna przeciez ;-) w pl tez - tylko tzreba sie z powodow "wyspowiadac";-) ja jestem za zmiana prawa a nie zalamniem dotychczasowego;-)

Gość belialitha
kazdy polityk z lewicy i prawicy pozwolil wyruchac sie w kakało az je rozjebało- nie ma wsrod nich ludzi honoru tylko szmaty dupodajcy i lizacze jaj

a poza tym, jak myslicie, ze w takiej holandii sie idzie do lekarza i mowi sie "chce aborcje" to was obsluguja jak u dentysty, to sie grubo mylicie. tam tez sa jakies zasady typu ciaza z gwaltu, zagrozenie zycia matki czy dziecka... to wy jestescie zacfani a nie polska, bo wam sie wydaje, ze gdzie indziej to ludzie nie wiadomo co robia.

" krzyczycie, ze kobieta powinna o sobie decydowac, to mowie, ze o sobie decyduje godzac sie na bzykanie. Wlasciciel penisa to inna sprawa" jaka inna sprawa?;-) decyduje sie na oddanie siebie (spermy) wiec ma swoj wspoludzial w tworzeniu zygoty - czyz nie?;-) "Argen ROR - dobre stwierdzenie. Obie płcie powinny być tego świadome, jak już wcześniej pisałem" kobiety w patariarchalnych spoelczenstwach zawsze wola same siebie biczowac - tak zostaly wychowanych przez swoich panow;-)

" Słyszałem ten argument klepany 1000 razy. Niestety, nikt z tych światłych ludzi nie jest nigdy w stanie wyjasnić kiedy człowiek "staje się" i co go dokładnie w tym momencie "przekształca z płodu w człowieka" nparwde?;-) nikt ci nie wyjasnil?;-) czlowiek staje sie czlowiekiem gdy jest zdolny do samodzielnego funkcjonowania - czyli po porodzie - po oderwaniu od innego organizmu - oczywiscie wymaga opieki innych , ale biologicznie jest w stanie trwac niezaleznie as easy as it is;-) tak zreszta glosi "moja religia" - religia zdrowego rozsadku;-)