Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adamelll

pedagog szkolny- jaka reakcja najskuteczniejsza

Polecane posty

Gość adamelll

w szkole mojej corki (szkola ponadgimnazjalna) jest pedagog szkolna, ktora od osmiu lat nie rozmawia i nie utrzymuje kontaktu ze swoim synem, juz doroslym, nie zna wnuka, nie rozmawia z wlasna matka (bo rzucila na nią urok) i teraz pedagog chodzi do egzorcysty a 90 letnia matka ma sie poprawic w zachowaniu bo inaczej corka nie bedzie jej odwiedzac w domu starcow. Jestem znajomą znajomych syna i znam tą sprawe, obserwuje i sledze co dalej. Ja rozumiem ze czlowiek nie jest nigdy idealny, a zwlaszcza szewc bez butow chodzi, ale co zrobilibyscie w tej sytuacji gdybyscie dowiedzieli sie o takiej sytuacji. Podkreslam ze pani ta uczy moje dziecko wychowania do zycia w rodzinie i o temacie "konflikt w rodzinie" opowiada plynnie zaprzeczając temu co sie dzieje u niej. rodzicom tez chetnie udziela rad na temat wychowania dzieci. Co robic? zglosic to gdzies?

Gość mag noll
przypuszczam ze w ciagu 8 lat to juz cala kadra w szkole wie o tym, ale wiesz, ze lepiej sie posmiac z kogos za plecami niz powiedziec komus w oczy, a czesto pomoc- bo czasem ci ludzie potrzebuja pomocy. przyznam ze slyszalam o wielu przypadkach w szkole, ale ten jest ciekawy ale czuje ze smutny :(

Gość adamelll
podnosze