Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkur.. jestemm na maxa

dostalam 250zl ALIMENTOW!!!!!!!!

Polecane posty

dOSTALAM 250ZL ALIMENTOW NA DZIECKO 3LATA, TATUS ZARABIA 1300ZL I SAD UZNAL ze wystarczy nam, jestem w szoku bo liczylam na 500, jestemw zlej sytuacji bo wynajmujemy mieszkanie , ja zarabiam 1650zl+250=1900 a oplat mam ok 2 tys z pzredszkolem, bo ulge jakas mi dasze moze ze 100 mniej, dobzre ze mma stala prace ale zyje na debet bo inaczej nie dam rady, 2 tysie idzie na oplaty i ok 1500 na zycie s dla mnie i dla corki:(sa szanse ze kiedys podniesc moze alienty?

Gość pytanie mam do ciebie
skoro maz zarabia tylko 1300 zł to sie nie dziw!! jak on mialby zyć za 800 zł gdybys dostala 500 zł?????chcioalas wiekszych alimentow to trzeba bylo sie rozgladac za boagatym a nie takim gołodupcem:-P

Gość .wd.pwd
Ja dostawalam 190 przez wiele lat,takie zycie w polsce,ojciec tez nienawidzi dziecka?

Gość ellizzaabbbeeerrttynno
Śmiech na sali!!! Co ją to obchodzi ile on zarabia?? Obowiązek utrzymania dzielimy na pół! Ja zarabiam 2.300zł ex 1.700zł opłaty wyliczyłam bardzo dokładnie- wyszło, ze na opłaty przedszkole angielski dojazd dziedzka jedzenie wychodzi 1.200zł/mies przedstawiłam o w sądzie, byłam stanowcza i przyznano 600zł alimentów, nie potrafiłaś tego rozegrać kobieto! Obowiązki utrzymania dzielimy na pół! i koniec.

Gość 1500 zł na życie?????
ja 1500 zł to mam na 5 osób na życie a nie na 2 osoby. Rozumiem , że wydajesz dużo na wynajem ale razem masz 2300 zł. Nie jest źle.

mogłaś jeszcze dopisać basen, balet grę na fortepianie i jeszcze kilka, jak nie stać to nie zapisuje się dziecka na kursy jak byście byli dalej małżeństwem to też byś zapisywała dziecko na kursy wiedząc że nie stać Cię?

2300????nie jest zle?? - 2000tys oplat .. juz debaet mam ok 2500, bo nagla naprawa wyskoczyla....NA DEBET ZYJE ZROZUM a co bedzie jak strace prace??sznur

narazie o zadnych kursach nie mysle wyluzuj ma 3lata. przedszkole wystarcza .. tyylko strasznie malotych alimentow:(

Gość a na co Ty wydajesz 2000 zł
na opłaty?????

mieszkam w stolicy wiec zycie kosztuje

Gość rasput1n
chuj z pieniędzmi ważne że tatuś dobrze ruchał i jest dziecko

A dlaczego dzieck ma nie chodzić na zajecia pozaszkolne? bo co, bo " tatuś" to ostatni kretyn?! Spłodził dziecko i ma taki obowiążek utrzymać dziecko, i to nie wychowujac je w skarjnej biedzie tylko na srednim= normalnym poziomie! Ja nie zamierzam ciągnąć kasy z opieki społecznej, uważam że płodząc dziecko bylismy dorośli, i nawet nie będąc razem mamy obowiązek utrzymać to dziecko. A 250zł to jakiś cyrk :o Opłata przedszkola z jedzeniem w państwowym przedszkolu to ok 350zł, a gdzie jedzenie, ubrania, szczepionki, zabawki, leki ???? Zbieraj kazdy rachunek, płac osobno za serki dla dziecka, szampony etc zbieraj rachunki i wnieś o podwyzszenie alimentów, 250zł to może na psa płacic nie dziecko!!!!

Gość Emmett Fitz-Hume
To wnieś apelację zamiast tu marudzić i podjudzać do obrzucania się obelgami 🖐️

Gość Renatka34
250 zł? :D Ja na piwo więcej wydaję miesięcznie :D

Warszawa Warszawą ale napisz co ile kosztuje.

wynajmuje kawalerke to 1200 plus oplaty ok 1500, plus przedszkole 320, bilet telefon, moje ubezpieczenie wychodzi mi prawie 2 tys. mamy kawalerke, ja sie boje co bedzie jak mala zacznie roznac i potzrebowac pokoju wlasnego co ja wtedy zrobie:(

Gość zamawiasz formą e-przesyłki
dajcie spokój ja 400 zł na samo państwowe przedszkole wydaje a gdzie reszta?

A tak w ogóle, dlaczego matce wylicza sie miesięczny koszt utrzymania dziecka 500zł ( licze że ty tez powinnaś wydać tyle na dzecko co tatuś) a w DD oblicza się go na :5.348,17zł ??!! nie wziełam tego z dupy :classic_cool: i pazerności, takie są fakty: http://bip.powiat.poznan.pl/plik,2371,12402,19-pdf.pdf?adm

Gość rasput1n
jest małżeństwo ma dziecko zarabiają razem 3-3,5k złotych, też mają je zapisać na 5 kursów, wiedząc że ich nie stać? zadziwia mnie wasze myślenie, nie mamy pieniędzy ale na wódkę czy wakacje pożyczymy a później jakoś się spłaci

Gość Renatka34
Bo w Domu Dziecka są luksusowe warunki :D

jakbym miala mieszkanie to dalo by sie zyc jakos od 1 do 1.. atu ten ewynajem co ze studentami pojde mieszkac?albo u babci na stancji z dzieckiem?

ok a podział majątku był po rozwodzie??? Były mąż gdzie mieszka???

Gość rasput1n
poszukaj sobie lepszej pracy jak Ci za mało, albo oddaj dziecko tatusiowi

Gość Tadek Rydzyk from RM Station T
Krótko pisząc masz się puszczać za kasę dopóki są potencjalni chętni. :)

Gość taaaaaa.........
wnieś apelację:classic_cool:- możesz się ubiegać o 3/5 zarobków ojca , oprócz tego alimenty mają pierwszeństwo przed innymi egzekucjami i są egzekwowane w całości. Zgodnie z art. 87 kodeksu pracy, z wynagrodzenia za pracę netto moga być odliczone sumy egzekwowane na mocy tytułów wykonawczych zaspokojenie świadczeń alimentacyjnych. Wysokość tych odliczeń nie może przekraczać 3/5 wynagrodzenia.

jaki podział majątku, jak dziecko powstało na zabawie wiejskiej, nawet ślubu nie było

wniose o apelacje bo naprawde zenada jakas..

Moim zdaniem, takie alimenty to kpina. I nie chodzi tu o dodatkowe kursy etc. Ale wyliczając 350zł przedszkole 200zł- jedzenie dziecka/mies 100zł artykuły kosmetyczne nie wspomne nawet o lekach podczas chorby, i nawet ubrań! wychodzi 650zł. Więć co ma znaczyć te 250zł??

Gość taaaaaa.........
jednym zdaniem- z pensji 1300 możesz ubiegać się o 780,00 zł. Uzasanij tylko dobrze: opłaty za mieszkanie, kredyty, przedszkole dziecka itp.

Gość Emmett Fitz-Hume
Taaaaa... nie wprowadzaj w błąd. W uchwale pełnego składu Izby Cywilnej i Administracyjnej Sądu Najwyższego z dnia 16 grudnia 1987 r., sygn. akt III CZP 91/86, OSNCP 1988/4/42, wyraźnie podkreślono, że „Obowiązek alimentacyjny wynika z pokrewieństwa albo z więzów prawnych, z którymi ustawodawca wiąże jego istnienie. Na gruncie polskiego prawa rodzinnego obowiązek alimentacyjny stanowi przede wszystkim zobowiązanie prawnorodzinne wynikające ex lege z różnych powiązań rodzinnych. Jest on uzależniony od bliskości pokrewieństwa, powinowactwa lub przysposobienia. Świadczenie alimentacyjne ma na celu zaspokojenie usprawiedliwionych potrzeb życiowych uprawnionego do alimentacji. Przez usprawiedliwione potrzeby rozumieć należy potrzeby, których zaspokojenie zapewni odpowiedni do wieku, uzdolnień czy stanu zdrowia rozwój fizyczny i duchowy. Przy ocenie możliwości finansowych osoby zobowiązanej do alimentacji bierze się pod uwagę możliwości zarobkowe zobowiązanego w postaci zarobków i dochodów jakie uzyskiwałby on przy pełnym wykorzystaniu swoich sił fizycznych oraz możliwości intelektualnych- nie zaś tylko faktycznie uzyskiwane dochody. W doktrynie i orzecznictwie panuje pogląd iż dzieci mają prawo do równej stopy życiowej z rodzicami a także z przyrodnim rodzeństwem pochodzącym z nowego związku jednego z rodziców.