Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzynka8790

Bóle podbrzusza 6 tydzień ciąży

Polecane posty

Gość katarzynka8790

Witam! Jestem w 6 tygodniu ciąży i miewam częste, dość silne bóle podbrzusza. Podobne do tych, gdy zbliża się miesiączka, jednak silniejsze. Czy wszystko jest w porządku? Niestety mieszkam w Anglii, a tu ciążą interesują się dopiero od 3 miesiąca :(

Gość bóle podbrzusza we wczesnej
ciąży są raczej normalnym zjawiskiem, o ile nie są bardzo silne i nie przypominaja skurczy, możesz sobie pomóc stosujac nospę ( oczywiście w rozsądnych ilościach ), natomiast gdyby pojawiło się plamienie/krwawienie powinnaś udac się do szpitala

ja tez tak miałam jesli bola jajniki to ok ale jak całe podbrzusze to jednak bym do lekarza sie przeszła bo ja trafilam do szpitala i bralam leki do 4 miesiaca dufaston

Gość katarzynka8790
Boli mnie całe podbrzusze. Nie mogę pójść do lekarza, bo nawet jeśli mam ciążę zagrożoną, nic z tym nie zrobi. Musiałabym być minimum w 3 miesiącu.

Gość ja miałam silne bóle do10
tygodnia. Były silne jakbym cały czas miała okres. Potem stopniowo słabły aż w końcu przeszły całkowicie. Lekarz uspokajał mnie że wszystko w porządku, plamień nie miałam żadnych. Doraźnie mogłam wziąć nospe ale wytrzymałam bez.

Gość takasee
no to najlepiej siedź i marudź na kafe i czekaj na internetową diagnozę lepiej wiedzących niż lekarz...

Idź do lekarza! do Gum clinic sie wybierz, powiedz że bardzo Ci zalezy na tej ciąży, zbadają Cie moze coś poradzą na pewno nie zaszkodzą.

Gość katarzynka8790
Byłam w przychodni, powiedziano mi jednak, że wszystko powinno być dobrze. Jeśli jednak poronię, coś było nie tak z płodem, a natura sama to załatwiła...

tez tak mialam!!! i tez w 6tc!! bylam pewna ze miesiaczka (spozniona) przyjdzie ze zdwojona sila, az tak mnie bolalo ale gdy sie jednak nie pojawila to zrobila test, teraz jestem w 19tc:)

katarzynka ; GP zle cie poinformowal ze nikt sie nie interesuje ciaza ponizej 3miesiaca. Poronilam w maju tego roku i pojechalam AE (accident emergency) tam powiedzieli,ze nie moga mnie zbadac bo maja tylko zwykle usg, ktore w tak wczesnej ciazy(6tydz) nic nie pokaze. Ale powiedzieli mi ,ze w kazdym szpitalu raz w tygodniu przyjmuje polozna na oddziale, ktory nazywa sie Early pregnancy i robi badanie usg dopochwowe za darmo do 12tyg ciazy. Idziesz tam bez skierowania podajesz tylko swoje dane i dane gp oraz mowisz co cie boli, czy np masz krwawienie, bole podbrzusza lub inne, ktore cie marwia,i przyjma cie na bank. Gdzie dokladnie mieszkasz w uk?

Gość katarzynka8790
Nie, przyjął mnie zwykły lekarz rodzinny. Mieszkam w Reading. Czekam, aż mąż wróci z pracy i lecę do szpitala, nie mogę już wytrzymać :(