Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona Ona Ona Ona

Byłam wczoraj u Ginekologa i mam....

Polecane posty

.... nadżerke. Co dziwne, powiedziała, że nie trzeba nic robić... Czy spotkałyscie się juz z takim przypadkiem? Myslałam, że wszystko trzeba leczyć, a tej "małej nadżerki" nie?

Gość flakonik.,.,
U mnie nadżeraka wygoiła się po nasiadówkach rumiankowycj i zmianie diety.

Gość Meshua21
Jesli nadzerka jest mała istnieje prawdopodobienstwo na samoistne wyleczenie za pomoca nasiadówek zmiany diety itd, wazna jest kontrola i cytologia co pol roku by obserwowac postep zmian nadzerkowych, ja jestem w trakcie leczenia aloe vera gel-em z firmy ForeverLiving Products,eliminuje grzybice i zapalenia narzadu rodnego, działa idealnie jako lubrykant i afrodyzjak, zapewnia miłe doznania i jest poprostu fantastyczny a to dopiero poczatek, bo mozna go stosowac os zmian skornych az po srodek gojacy na odleżyny. Wazny jest takze styl zycia i do tego zdrowa dieta, i precz z chorobami:) Pozdrawiam

Gość ente
wersje sa rozne: jeden gin Ci powie, ze nic nie robic drugi powie ze zamrozic albo wypalic a trzeci ze dopiero po 1wszym porodzie

Gość ente
wersje sa rozne: jeden gin Ci powie, ze nic nie robic drugi powie ze zamrozic albo wypalic a trzeci ze dopiero po 1wszym porodzie

Gość łooo matko ....
a co to jest "nadzerka" masz robale w cipe ? nie włożyłbym swojego berła w taka ropę :o

Gość nitkaa
jesli masz mala nadżerkę to musisz bardziej dbac o higienę i powinno samo przejsc

Gość fanka chipuńki :)
najczęsciej własnie mówią, że po porodzie, ale nadżerke da sięwyleczyc samemu.

Gość ente
moja kolezanka miala wypalana nadzerke przed porodem. w trakcie porodu okazalo sie ze po tym wypalaniu ma blizne na szyjce macicy, ktora uniemozliwia rozwarcie. dlatego ja postanowilam nic z nadzerka nie robic na razie.

Gość Co to jest nadzerka
bo może moja też to ma

Gość jak nadżerka jest mała to nie
wymaga leczenia! Ważne jest,aby bardzo dbać o higienę,w czasie stosunku także(faceci powinni myć fiuta,przed włożeniem do cipki,bo to głównie faceci zarażają kobiety syfami!!!,bo nie dbają o higienę,wkładają takiego brudasa po pochwy kobiety i stąd te nadżerki:o) Ważna jest także regularna cytologia1!!

Gość doktorowa :]
Nadżerka jest najczęstszą dolegliwością kobiecych narządów płciowych. O jej wykryciu najczęściej decyduje przypadek podczas zwykłego badania ginekologicznego. Nadżerka szyjki macicy to bardzo sprytna i niepozorna choroba, niepowodująca bardziej uciążliwych dolegliwości. Jeśli po stosunku seksualnym lub badaniu ginekologicznym pojawiają się plamienia albo co gorsza krwawienia, bezapelacyjnie są to sygnały wymagające lekarskiej analizy. Przyczyną tego mogą być obciążenia organizmu, czyli: bakterie, grzyby, wirusy, pasożyty czy toksyny. Wybór najlepszej opcji terapeutycznej przy leczeniu nadżerki zależy od wyniku badania cytologicznego, kolposkopowego lub histopatologicznego. Znaczenie ma rozległość zmiany, jej etiopatogeneza, wiek pacjentki i wywiad położniczy. U kobiet nie będących jeszcze w ciąży preferuje się metody: wyczekujące (obserwacja i kontrolne rozmazy cytologiczne), zachowawcze (koagulacja chemiczna, lokalna estrogenoterapia, gałki p/zapalne), zabiegowe (niedestrukcyjne), krioterapię lub waporyzację energią lasera. Objawy: obfite upławy z pochwy stan zapalny podrażnienia wydzielina http://naszginekolog.pl/Mam_problem_intymny/_Rodzaje_infekcji_pochwy/Nadzerka

Gość trretre3424233242
ja tam mialam gin mi poweidziala ze jest neiduza i nie trzeba nic z tym robic skoro nie mam zadnych objawow nic mnie nie boli to sie tym nie przejmuje

Gość mleko sie wylało :/
przyczyna, bakterie, grzyby, wirusy, pasożyty czy toksyny, czyli że trzeba zmienić diete i po nadżerce. proste jak budowa cepa.

Gość Ciekawy samiec :D
proste jak budowa cepa. I jak ty 🖐️

Gość a co trzeba zmienić w diecie
?? jem dużo warzyw,owoców,mało slodyczy i mięsa,nie palę,nie piję alkoholu....co jeszcze mam zrobić???????

Gość ente
nadżerka powstaje również "znikąd", to normalne, większość kobiet ją ma.

Gość lkhkvgbvfgyuifv
Nagle na kafe wszyscy jedza mall m iesa albo wcale, czyzby tutaj byli sami wege ?

Gość A jak ja jestem facetem to
mogę się tym zarazić czy nie ?

Gość lkhkvgbvfgyuifv
nadżerką sie nie zarazisz, ale tej przypadłosci lubia towarzyszyc inne bakteryjki którymi mozna se zaracic.

Gość A jak ja jestem facetem to
nadżerką sie nie zarazisz, ale tej przypadłosci lubia towarzyszyc inne bakteryjki którymi mozna se zaracic. A jak sprawdzić czy twoja kobieta ma nadzerkę ?

ja jem mieso,ale białe,drób,chude,sporo ryb! Nie jestem wega,bo uważam,ze to chore!!ta ideologia nie zarcia miesa!!!!!Czasem tez zjem czerwone mieso,ale wole biale!!!

to czy kobieta ma nadżerka sprawdzić może TYLKO ginekolog podczas badania!!!

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. To narazie nic z tym nie bede robiła. Ale pójde jednak za pół roku do lekarza. No i jeszcze czekam na wynik z pobrania. DO A jak ja jestem facetem: Jeśli Twoja kobieta chodzi regularnie raz do roku do lekarza, to raczej jest zdrowa, bo zadna kobieta nie chce zachorowac na raka wiec to leczy.