Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fvbfbfbfgbf

MIAŁAM DZISIAJ CISNIENIE 72/52-CZY POWINNAM ISC DO LEKARZA?

Polecane posty

Gość fvbfbfbfgbf

zazwyczaj mam 90/60, 96/58

Gość zachecam do korzystania z
ogolnie masz niskie. jak sie zle czujesz to idz do lekarza

Gość sory ale jakbys miała takie
to byś kwiatki juz wąchała , poniżej 80 jest zapaść

Gość fvbfbfbfgbf
miałam takie. Czułam się senna,zmęczona, tak dziwnie, jak na zemdlenie. Potem przeszło

Gość sory ale jakbys miała takie
głupota to cie spłodziła, 2 razy miałam taki i mi w szpitalu powiedzieli ,że to granica, kolejna pojebuska co wie ze sra ale nie wie gdzie

Gość fvbfbfbfgbf
72/52 to było najnizsze jakie kiedykolwiek mialam. Zawsze mam niskie cisnienie- nigdy nie dochodzi do tych 120/80. Przewaznie jest 90/58, 92/60, 98/60

to idz do lekarza. niektorzy maja po prostu niskie

Gość fvbfbfbfgbf
Jutro mam wizyte u kardiologa, bo martwi mnie to cisnienie. sory ale jakbys miala takie---- powiedz mi, czym u ciebie bylo spowodowane takie cisnienie? czy zawsze mialas niskie? powiedz cos wiecej, prosze.

Gość kurwamać.....
120 na 80 nie idź

To się ciesz, że masz niskie (nawet za niskie) i dź do lekarza przypisze ci leki - uwierz mi za niskie ciśnienie jest lepsze od nadciśnienia (180/110 w moim przypadku zlądowałam na ostrym dyż.)

Gość no tez mam niskie jak ty
z reguły 90/60 , brałam cardiamid , i jakieś na e lekarstwo.Ale mi podali tramal w szpitalu i mi spadło na 80 , ledwo sie wloklam po scianie.A drugi raz po propranolu ( chyba porypałam nazwę) , który tez obniża cisnienie.

Gość fvbfbfbfgbf
Moja mama , babcia, dziadek - wszyscy mają nadciśnienie. Nawet mój starszy brat ma wysoke cisnienie, tylko ja takie .

nadcisnienie to praktycznie murowany wylew :(

Gość fvbfbfbfgbf
moja mama dzieki lekom ma teraz dobre cisnienie, a leczy sie na nadcisnienie juz 20lat. a o co chodzi z ta różnicą miedzy cianieniem skurczowym, a rozkurczowym???

Tramal? Dawali ci opiaty żebyś sie jeszcze gorzej czuła i cisnienie spadło matko. rozumiem na uspokojenie - ja dostałam relanium w zastrzykach a i tak tętno nie spadło

Pierwsza liczba ciśnienie skurczowe Druga liczba - ciśnienie rozkurczowe. ogólnie im mniejsza różnica między rozkurczowym a skurczowym (optymalne 120/80 wtedy 40 róznicy) tym większe prawdopodobieństwo niewydolności serca. No i tetno. Jakie masz 60? to luz

Gość no tez mam niskie jak ty
tramal po operacj , ketonal i tramal obniżają i chyba wiem co było po, no ale kolejna doktor house wie lepiej ,,, smieszna kolejna gwiazka forumele, wtaw fotę bedziesz wiarygodniejsza, jak stomatoloszka ,,,

Gość fvbfbfbfgbf
Od kilku tygodni drętwieje i boli mnie tez lewa ręka. Najbardziej lewa, ale czesto dretwieja mi rece, nogi, mam zimne dłonie i stopy- moze to miec z tym zwiazek??

Tez miewam podobne :) Ostatnio na badaniach lekarz po zmierzeniu cisnienia zapytał mnie jak ja tu doszłam ( II piętro po schodach ) bo cisnienie wyszło 85/50. Kiedys mi spadlo tez 80/60 ale czulam sie fatalnie bo jezyk kołkiem stawal i wszystko na zwolnionych obrotach... musialam lezec...aaa serce mam zdrowe i lekarze nie widza czemu tak sie dzieje .. A taką normalną temp. ciała mam 36.0. Zawsze . :)

no tez mam niskie jak ty .... jak już chcesz pisać to pisz, ze po operacji na otwartm sercu - a co tam daj czadu

Gość fvbfbfbfgbf
nie uprawiam żadnego sportu

tez miałam drętwienie lewej ręki - idź do lekarza nie bagatelizuj tego. W moim przypadku jest to nerwica i uwarunkowania genetyczne. Wyeliminuj wszelkie możliwości: tarczyca, anemia, nerki czy watroba

ale wiesz co, jeszcze sie nie spotkalam by przy nerwicy cisnienie tak spadalo, spotkalam sie tylko w druga strone. tak czy inaczej lekarz i juz on zasadzi co i jak. a pytalam o sport bo to bardzo wazne, aktywnosc jest bardzo wazna dla zachownaia zdrowia ukladu krazenia, wiec pomnysl o jakims, to moze byc spacerowanie minimum godzine dzienie, albo bieganie, albo cos, cokolwiek, bylebys miala aktywnosc regularna.