Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nienawicze cie

Nienawidze cię boże

Polecane posty

Jak sie zrobilo, a nie chcialo, to nawet ciezko mowic o jakiejkolwiek winie

No stworzyl i Ciebie i mnie, to jak ma byc zly? Jak milosc moze byc zla? Co ty gadasz nie wiesz do jakich celów cie stworzył ... Podam przykład powiedzmy że ktoś cię torturuje ale cie nie zabija uważasz że jest dobry ? Twoje wmówiona postawa od dzieciństwa że bog jest dobry przesłania ci oczy i nie dopuszczasz nawet innego faktu ze mogło by być inaczej ...

Gość o.n.a. DZIEWCZYNECZKA
ale się zrobiło mozna bylo zaradzic i nie zrobic!!! a ona ukaral

Bez wolnej woli cały system prawny jest do wyrzucenia, a moralność nie istnieje. Wszak, żeby nie szukać daleko, polskie prawo zakłada, że człowiek dokonuje wyboru, i jest odpowiedzialny za dokonany czyn. Bez wolnej woli o takiej odpowiedzialności możemy zapomnieć. Takie wnioski noszą znamiona aksjomatu.

miłośc może być zła..miłość jest zła..milosc do której sie jest zmuszonym!!!!

Gość uhiuhihu
myślę że jest dobry,wiele razy czułam że mi pomaga kiedy ludzie mieli mnie gdzieś...

ale nie ma go jak ktoś inny zmusza

Gość uhiuhihu
własnie patrzę głębiej...i wiem że mi pomógł

Wmowiona od dziecinstwa???? No teraz to mnie powaliles. Zebys wiedzial ile ja teraz mam roznych watpliwosci..ale to nie znaczy ze to ja mam racje. Latwo odejsc, ale co w zamian? Zlosc, nienawisc, wieczny zal? nie bardzo rozumiem co miales na mysli z tym torturowanym

to ty życia nie znasz

umano Chodziło o to że ty pisałes że bog musi byc dobry bo nas stworzyl .... a ja napisałem ci że nie koniecznie ale podam inny przykład twoja kobieta była dla Ciebie cały czs dobra bo sie z toba kochała i robiła ci dobrze do tego obdarzyła cie uczuciem ale na końcu wykastrowała cie bez powodu czy to oznacza że jest dobra tylko dlatego że na poczatku postępowała słusznie ....nie słusznie trzeba postępowac cały czas

bo to wtedy gwałt...i gdzie w tym momencie jest bóg???

Na świecie jest wiele ludzi wierzących w absurdy niestety... Ale to chyba najważniejsza kwestia? To jakby ktoś włożył nas do pudełka i powiedział, że możemy w nim robić co chcemy, zatem mamy wolną wolę... ale nie do końca. A przynajmniej nie w najważniejszych kwestiach. nawet to, w co ludzie wierzą jest zazwyczaj uwarunkowane przez miejsce w jakim się urodzili idę spać zaraz

Ja jestem kobieta, ale niewazne :) W sumie wtedy nadal jest czlowiekuem, tylko ze ze zdeptana godnoscia czlowieczenstwa. Ale Bog taki nie jest. On nikogo nie torturuje.

nie!!

Obecnie do wielu innych religii mamy dostęp. Ja, na ten przykład, jestem zafascynowany Gandhim i uwielbiam go. Jeżeli wolna wola istnieje, to winna dotyczyć dokładnie najważniejszych aspektów twego życia. Wszak to, kiedy się urodzisz, gdzie, wśród jakich ludzi, i ile jesteś wstanie wytrzymać z ręką przytkniętą do wrzącego naczynia nie jest moim zdaniem najważniejsze. To jednak, jakim będziesz człowiekiem. A wolna wola mówi, że w tym właśnie miejscu każdej zmiennej możesz powiedzieć "weto".

Pewnie byl przy tej osobie...sluchaj, nie wiem. Te pytania sa niejednokrotnie rownuiez moimi...pewnie sie dowiemy dopiero po drugiej stronie gdzie byl Bog gdy zabijano Jego jedynego Syna? Jezusowe: Boze moj Boze, czemus mnie opuscil bylo wyrazem poczucia rzeczywistego opuszczenia. Ale za moment:Ojcze, w Twoje rece oddaje ducha mojego.

on nienawidzi mnie i ja nienawidzę jego!!!!!!!!!!!!