Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tgfgfffffffffffffff

które mleko lepsze dla niemowlaka - nestle czy bebilon?

Polecane posty

Gość tgfgfffffffffffffff

????????????

Gość mlecznakrówkaa
ja kupowałam bebiko na początek HA1 teraz bebiko2:) i jest ok Malutki zdrowy i rosnie jak na drożdzach. Po co przepłacać za bebilon który jest 2x droższy jakbebiko tez jest ok:)

Gość 20gbPOJEMNOSCI
po bebiku niemowlęta często mają zaparcia

Gość tgfgfffffffffffffff
no ja właśnie bałam się tego, że jak tańsze to gorsze. niepotrzebnie? Tylko zastanawia mnie, bo i bebilon i bebiko są od Nutrica, a cena tak różna, to chyba jednak się czymś różnią?

Gość mlecznakrówkaa
bzdura mój synek nie miał żadnych problemów....a wręcz przeciwnie miał luźne kupki:)

Gość 20gbPOJEMNOSCI
mleczna to że twoje dziecko nie miało problemów to nie znaczy że maluch autorki nie będzie miał. Piszesz bzdura a nie wiesz chyba o co chodzi

Gość 20gbPOJEMNOSCI
każde dziecko jest inne,jednemu będzie służyło,innemu nie

Gość mlecznakrówkaa
no jest róznica w cenie i to duża sama nie wiem dlaczego ale pamiętam zaprzyjaźniona położna w szpitalu poradziła mi Bebiko później lekarka mi tez powiedziała ze to dobry wybór więc juz tak zostało:) i na prawde maluszek nie miałżadnych problemów. A moja kuzynka zaczęła dawac od początku właśnie bebilon i teraz chcieli zmienić na tańsze jak jest większy a i z kasa tez krucho i nie da rady bo po wszystkich innych ma uczulenia. Więc lepiej najpierw spróbuj od tańszego jak odpukac cos bedzie nie tak to zmienisz na droższe ale tak na prwade to nie wiem czy jest jakas różnica miedzy nimi oprócz ceny:)

Gość mlecznakrówkaa
20gbPOJEMNOSCI no widzisz a ty piszesz "niemowlęta mają zaparcia po bebiko" więc też nie wiesz o co chodzi . najbardziej mnie wkurza jak na forum zaraz piszą co się dziecku może dziać . Autorka pytała które mleko lepsze a nie co bedzie się po nim działo. A tak na prawde to każdy pediatra też ci powie ze po każdym mleku modyfikowanym mogą być zaparcia bo oczywiście wg lekarzy najlepsze jest karmienie piersią...

po nestle maly mial zaparcia, bebilon smierdzial i mial straszna konsystencje. Polecam HIPP.

Gość Najlepsze jest to, które
niemowlak zechce jeść :o. Moje Bebilonem i Bebiko pluło, podpasował NAN.

Gość fdgdsfgbs
enfamil najepszy

Gość nie ma czegoś takiego
jak "bebiko najlepsze" albo "enfamil najlepszy" bo każde dziecko ma inny organizm i co innego mu przypasuje. Ja równie dobrze na swoim doświadczeniu mogłabym powiedzieć HIPP NAJLEPSZY! Tylko co z tego skoro innemu dziecku może wogóle nie służyć. Mnie położna polecała wypróbować które dziecku przypasuje i obserwować a napewno nie trzymać przy jednym mleku bo tanie i olewać pewne symptomy które świadczą o nietolerancji czy uczuleniu na składniki. Dodam jeszcze że szpital bardzo często poleca właśnie te mleka które są w danym szpitalu promowane , na przykład u mnie w szpitalu promowany był bebilon, z bebilonu dostawałyśmy próbki (pomimo że szpital równolegle promował karmienie piersią ;) ) , ulotki itp itp :).

Mnie też znajoma połozna powiedziała, że jak macie kasę to emfamil najlepsze mleko dla dzieci bez alergi i kolek oczywiście bo jak tak to specjalne jakieś

Gość tikal
my dajemy enfamil,z tych dwoch wybralabym bebilon.Proponuje wlozyc troche wysilku i porownac sklady i na tej podstawie oraz kierujac sie warunkami finansowymi podjac decyzje

Gość ktossssss11111111111111111111
polecam hipp