Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co mam robić w tej sytuacji

matka męża nie chce iść do domu starców

Polecane posty

Gość i o9i 9i090i9
i jeszcze jdna sprawa- jesli na kafe pojawi sie jakis temat o złej teściowej- aż roi sie od porad nawiedzonych synowych... kiedy zas sprwa sprawa jest poważna - wszyscy sa przeciwko autorce. Opieka nad dzieckiem to pikus w porównaniu z opieka nad dorosła osoba!!! mówiąc dosadne- nawet gówno śmierdzi inaczej :-/

Gość trudne decyzje
a co mąż na to wszystko?

nikt autroki nie trzyma - niech sie wprowadiz do swoich rodziców i tam będą wszyscy szczęśliwi

Gość ja mam 40 lat
Jest wyjscie przeciez , wlasnie sie wyprowadzic i juz.

Gość mamusia synusiaaaaa
po co u niej mieszkasz, po co sie mordujesz, wyprowadz sie i po sprawie!

Gość trudne decyzje
najłatwiej radzić, jak się samemu nie jest w podobnej sytuacji. 1. W domu starców nawet najlepszym wieje śmiercią, samotnością do bólu. 2. Człowiek chory bywa nierzadko bardzo złośliwy, a jeszcze w relacjach niedobra synowa... 3. Ważne jest stanowisko męża, dzieci sa również jego, a z mama powinien porozmawiać w taki sposób, by nie przyczyniała się do rozbijania jego małżeństwa i do perspektywy pozostania bez opieki

Gość mamusia synusiaaaaa
ale o co chodzi? przeciez to nie tesciowa mieszka u was tylko wy u niej!!!! wyprowadzcie sie i po sprawie

Gość 123patrze
Maz autorki pracuje wiec chyba nie za tesciowej pieniadze utrzymuje rodzine. Autorko niech maz podejmie decyzje i nie obacza cie takim ciezarem. Nalepiej niech tesciowa zostanie w mieszkaniu i ktos wynajety sie nia zajmnie. Ty odzyjesz jak sie wyprowadzicie. Masz miec sile i zdrowie dla dzieci.Z drugie strony niezly egoista z mezusie zostawic ciezarna zone z chora sfrustrowana matka. Wrobili cie niezle, ona ma darmowa pielegniarke, ktora mozna jeszcze podreczyc a maz czyste sumienie.

Gość i o9i 9i090i9
Jasne, tylko pomyślcie o tym, ze jak sie wyp;rowadzą- teściowa nie będzie miałą ŻADNEJ pomocy, zostanie pozostawiona na czyją laske?? opiekuunki z pomcu społecznje co najwyzej. W domu opeki (straców)- będzie miała wikt i naparwde niezła opieke- w każdym stopmniu. Wiem bo pracowała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rozumiem, ze sa równe domy ale w wiekszosci pensonajriusze sa zadwoleni.Maja wszystko- od lekarza po księdza przy boku, rodzine, która w m iare możliwości odwiedza. I w brew pozorm- to nieraz najlepsze rozwiązenie pod słoncem i jedyne wyjście z sytuacji W miescu, w który pracowałam były osoby niechodzące/niemówiace/rośliny zdane na innycjh, nie majace zadnego kontaktu z otoczeniem.Były tez takie, ktore tam ODŻYŁY- miały towarzystwo inncych, załodobową opieke, realizowały sie (hobby).Dom straców to nei hospicjum i wykonczalnia!!!

Gość nie rozumiem dyskusji
do osoby powyżej - popieram

Gość mamusia synusiaaaaa
ta super, utrzymaj 4 osobowa rodzine w tym małe dziecko/dzieci z jednej wyplaty i jeszcze miej wlasne mieszkanie, nie dsaj Boze na kredyt, chyba jednaak emerytura i mieszkanko tsciowej bardzo zycie ułatwiaja!

Gość marek91.,,,
autorka to typowa polska kurwa...mamusia pewnie byla potrzeba aby dzieckiem sie zajac, dac dach nad glowa, a kiedy zaczely sie z mamusia problemy to najlatwiej wypierdolic! Mam nadzieje autorko ze zapadniesz na jakas chorobe i zdechniesz kurwo bez serca! A tesciowa powinna was wypierdolic z mieszkania i wydziedziczyc za propozycje domu starcow!

ale teściowa może powiedzieć że ona woli umrzeć z głodu z odleżynami niż isc tam gdzie sie nia zajmą.Wtedy i autorka i jej mąż będą mieli dylemat: zostawić ja na pastwę losu czy mieszkać i sie męczyć.Autorka pisze że juz wiele opiekunek było i odchodziły.Ludzie wola iść sprzątać niż to robić i mieszkać (!) z taką osobą.

z tego co pisze zarabiają nieźle więc by sobie spokojnie poradzili bez narażania zdrowia własnego i dziecka.. tak czy siak, współczuje

Gość Bajkowa Syrrena19
Teściowa powinna was wypierdolić z jej domu ty materialna kurwo!

Gość Baszywalla1973
Pamietaj aby przed wywaleniem tesciowej z domu zmusic ja aby przepisala na was absolutnie wszystko co jest w domu! Ty dziwko!

Gość aotorko pozostaje
ubezwłasnowolnienie jak już nie dacie rady

Gość Czy zdradzilam ? Zrobiłam to
Autorka to kurwa :) Oby dziecko ci zdechło :)

Gość zabwne że doradzacie
Ukrainkę do roboty która Polka by nie wykonała Figurski miał rację, jak statystyczny Polak:D

Gość mamusia synusiaaaaa
nie da sie ubezwłasnowolnic, tesciowa dostanie kuratora z sadu i bedzie opiekowal sie jej majatkiem, zawsze moze powiedziec sadowi ze chca je ubezwlasnowolnic zeby zagarnac jej mieszkanie/majatek i wtedy nie jest latwo kogos ubezwlasnowolnic tym bardziej gdy ten ktos jest POCZYTALNY ;-) a tesciowa jest chora ale pewnie poczytalna!

Gość jacqie
Moja mama też się opiekowała swoją babcią. W ogóle nie było mowy o oddaniu babki, ale też nie chciała sie do nas przeprowadzić. Efekt był takie że opiekowała się nią moja mama plus przychodziła pielęgniarka. Nie wiem czemu tego sobie nie załatwisz. Przyjdzie, pomoże, odciąży Cię. Z tego co się orientuje dla ciężko chorych było za darmo, a jeżeli nie, to naprawdę nie dużo się płaciło. Poza tym to była profesjonalna pielęgniarka z jakiegoś hospicjum. Juz nie pamiętam, ale bardzo dużo nam pomogla..

Gość Czy zdradzilam ? Zrobiłam to
Oczywiście że teściowa jest poczytalna. To autorka jest niepoczytalna! Autorka to dziwka pierdolona kurwa!

Gość c rauai a
oddaj dzieci do domu dziecka jak sobie nie radzisz i zajmij się teściową, jesteś walnięta i wygodna ale ile dajesz tyle do ciebie wróci

Gość jacqie
i o9i 9i090i9 - czy Ty nie rozumiesz tępa dzido, że nie każdy chce iść do tej umieralni? Bo jak to inaczej nazwać? Wszystcy tacy chętni, nic tylko pozbyć się problemu w imie dobrej opieki. Nie pamiętacie jak niedawno była afera w domu starców. Bili, szarpali, wyzywali starszych ludzi!!! Ona ma oddać teściwą, a teściowa ma im dać mieszkanie i leżeć w domu starców, czekajac na śmierć!!

Gość kiloooka
wiecie co nie czytałam wszystkiego ale większośc nie wiem o czym mówi łatwo się wypowiadac jak nie doświadczyło takiej syt moja mama ma 62 lata i wymaga coraz większej opieki, mieszka sama ale jest coraz ciężej, kilka razy dziennie musze do niej chodzić, robić zakupy, sprzątać, myć, gotwać i naprawde mam tego dość!!! sama mam dwójkę małych dzieci, niedługo wracam do pracy (po wychowawczym urlopie) i nie wiem co bedzie dalej. jak ja zazdroszcze ludziom , którym babcie pomagają przy dzieciach... ja musze jeszcze babci pomagać i to dużżżżo! czy ja nie mam prawa do własnego życia, do wakacji itp moja mam jest jeszce młoda, czy mam najbliższe 20 lat wg was spędzić opiekując się nią?

Gość barwy nocy
Rozumiem autorkę i szczerze mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała opiekować się starszą osobą, nie chodzi tutaj o brak szacunku, po prostu wiem jak to jest, mam sąsiada który choć jest silnym facetem, bo ma 32 lata i z łatwością podnosił babcię która złamała nogę wytrzymał niecałe pól roku, przy takiej osobie musisz stale siedzieć, ciągle przy niej siedział bo tego oczekiwała, jak chciał na chwilę podskoczyć do miasta to ryczała, źle doprawił obiad to ryczała, o 6 już go budziła bo ona spała od 21 i się wysypiała więc od rana do nocy, w nocy musiał wstawiać by jej podkładać nocnik do sikania itp, ile razy mi się żalił że już psychicznie a nie fizycznie nie wytrzymuje.. i mi tu nie piszcie o miłości do rodziców bo w momencie gdy musisz codziennie wycierać obsraną dupę i siedzieć 24 godziny to uczucie żalu i współczucia szybko zastępuje frustracja i niechęć..

Gość ohohoh jakim ładnym słownictwe
m posługują się jakże rodzinne Polki-katoliczki, które zapewne z uśmiechem na ustach wycierałyby doope swoim teściowym :)

Gość ja mam 40 lat
kiloooka nie zadawaj glupich pytan , zrobisz jak zechcesz i tak jak czujesz. Ja bym oddala wszystkie wakacje za to by moja mama wrocila ,ale ona juz nie wroci :(

Gość c rauai a
kiloooka - oczywiście że masz rację egoistko otruj matkę i już albo wynajmij opiekunkę dla jej pomocy

Gość 9090-0
nie wszystkie domy opieki są złe, wyciągacie to jakieś afery. Były też sprawy że matka zabiłą dziecko ale czy to znaczy że wszystkie takie są? są świetne domy opieki, trzeba tylko poszukać i nie raz zapąłcić. a w ogóle myslicie że tak łątwo o miejsce w Domu opieki???