Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co mam robić w tej sytuacji

matka męża nie chce iść do domu starców

Polecane posty

Gość tak ngrew
a najwiekszy szacunek ma ten smiec[o!przepraszam autorka debilnego tematu!]do swojej tesciowej!zamiast dzieciorobie pierdolony wysierac kolejne smierdzace gowno z dupy,rusz sie i pomagaj przy tesciowej!zylka Ci w dupie nie peknie!chodzi Ci suko tylko o mieszkanie,a nie o te kobiete ktora urodzila Twego meza.jakbym byla mezem takiego smiecia jak Ty,to bym sie z takim,,czyms,,rozwiodla w trybie pilnym i sie suko do mnie nie odzywaj bo jestes wielkie NIC!!!!

Gość pogrzało was tu serio
autorka ma poswiecic NIEWIADOMO ile zycia i zdrowia, dzieciństwa dzieci, pracy a co za tym idzie prawa do emerytury dla tesciowej? Gruba przesada, owszem trzeba sobie pomagac, wspierac sie ale nie rezygnować z własnego zycia. Mówicie ze autorka jest egoistka, a tesciowa to już nie? Wymaga od autorki wycierania tyłka, gotwania, mycia, sprzątania a do tego jeszcze dzieci??? Na nos się pada juz przy samym niemowlaku, jeszcze trudniej przy dwójce a do tego jeszcze tesciowa?? Tacy dobroduszni jestescie to idźcie na wolontariat d domów starców, ciekawe jak wam mina zrzednie.

obyście musieli podcierać np. dupę znienawidzonej teściowej, która całe życie was gnębiła :D rezygnując przy tym z czasu dla siebie, dla swoich dzieci i rodziny. zobaczycie jak będzie super

Gość mamusia synusiaaaaa
dobrze nie pasuje jej podcieranie dupy tesciowej to niech sie wyniosa od tesciowej i spoko, nikt do nikogo nie ma pretensji! a nie mieszkanko tesciowej dobre ale podcieranie jej tylka to juz nie! masakra, wydoroslej kobieto1

Gość mamusia synusiaaaaa
sama sie wyprowadz a nie tesciowa wyprowadzasz!

ale przecież autorki nikt n ie zmusza do wycierania tyłka teściowej - niech zabierze swoje zabawki i wyprowadzi się . Kto ją trzyma ? niczego nie musi poświęcać ani z niczego rezygnować , przecież moze mieszkać gdzie chce ,ale o na che u teściowej i żeby to teściowa posięciła swoje życie dla niej - z jakiego powodu ?

Gość dlaczego mamy JĄ przekonac
a nie ciebie,zebys poszukała innego mieszkania? Nie rozumiem. Kazdy chce mieszkac u siebie. To, ze w domu stracow dadza jesc i pic to jeszcze nie wszystko. Czlowiek jest skazany na nieustanne towarytwo przypadkowych osob, niekoniecznie milych, widzi tylko cierpienie i smierc. Ona jest przyzwyczajona do swojego domu, przedmiotow, pewnie ma jakich znajomych, sasiadów.

żaden z tych wymądrzających się tu dobrodusznych ludzików nigdy nie poświęcił ani minuty życia na pielęgnację obłożnie chorej osoby ale wyzywać autorkę od suk to są pierwsi :o

Jesteś żalosną suką!!!! A twój dzieciorob skurwielem!! Jak można matkę oddać do domu opieki??? No jak???? Życzę tobie z całego serca ,aby taki los ciebie spotkał!! Nie mam nic więcej do dodania!!!!!!!!!!!! A moje życzenia zawsze się spełniają!!!!!!Zapamiętaj!!!!

Gość mamusia synusiaaaaa
dobrze, niech nie wyciera tesciowej tyłka tylko niech sie wyprowadzi, dlaczego stara tesciowa ma sie blakac po domach starcow, przeciez mieszka u siebie i ma gdzie mieszkac!

Tacy dobroduszni jestescie to idźcie na wolontariat d domów starców, ciekawe jak wam mina zrzednie. skoro tam tak strasznie to dlaczego mamy utwierdzać autorkę ,ze tam wyayłała matkę męża, która ma swoje m ieszknaie i emeryturę ?

Gość ngrew
chciałabym ci pomóc ale nie wiem jak to w Polsce wygląda. W kraju w którym mieszkam można to zrobić nawet wbrew osobie ( trzeba zadzwonić do opieki socjalnej, włączony jest do procesu decyzyjnego również lekarz, jeżeli osoba nie jest w stanie sama o siebie zadbać i nie ma warunków oddaje się ja nawet wbrew jej woli) ale to juz ostateczność. Polecam zabrać tam teściową na kilka godzin i z nią tam posiedzieć, zjeść obiad, zobaczyć co robią tam ludzie w wolnym czasie, czy są zadowoleni.teściowa może sama zmienić zdanie. W Polsce tez są dobre domy.

Gość w pierwszej kolejnosci opiekow
ac sie matka powinien syn!i na niego to spasc powinno a nie zalozyc raczki za dupke i matke do domu starcow ty kurwo pierdolona!jakby moj facet mial zniedolezniala matke,i powiedzialby ze sie bedzie nia do jej smierci opiekowal tym bardziej bym go szanowala i kochala a Ty jestes gownojadem a nie kobieta!matke swoja suczko pojebana oddaj!!!

Gość a tak sobie siedze i mysle
Ludzie są różni ale ja osobiście na starość gdybym była niedołężna wolałabym mieszkać w wygodnym domu starości, gdzie miała bym wszystko podane. Mówię o takim domu starości z prawdziwego zdarzenia a nie umieralni. W życiu nie chciałabym by moja córka czy syn musieli pół życia poświęcić by mi dupę podcierać. NEVER! Chcałabym by mnie kochali do końca a nie wspominali jak udrękę swojego żcyia.

Gość verbasiu powróżysz mi?
plose:-o

Gość wszyscy rzucają oskarżenia..
na autorkę, a co na tą sytuację Twój mąż? Ja w jakimś sensie Cię rozumiem że jesteś zmęczona, że obawiasz się że nie dasz radę kiedy pojawi się drugie dziecko. Ale dlaczego od razu dom starców? nie myśleliście o jakiejś opiekunce na kilka godzin która wyręczy cię w obowiązkach przy teściowej.

Gość mamusia synusiaaaaa
ale ta pani starsza ma warunki, autorce chodzi o to ze przydałoby sie wiecej miejsca i tesciowa jej to miejsce zabiera :-0

alium skoro tam tak strasznie to dlaczego mamy utwierdzać autorkę ,ze tam wyayłała matkę męża, która ma swoje m ieszknaie i emeryturę ? MYŚL pisze o wolontariacie i zajmowaniu sie takimi osoba rozumiesz? idź spróbuj, ja byłam kilka razy w polsce i w niemczech, nie ma porównania ale praca bardzo bardzo ciężka

Gość a tak sobie siedze i mysle
I chciałabym powiedzieć, że wiem o czym mówię, bo moja ciotka 10 lat zajmowała się swoją teściową po wylewie. Święta kobieta. Niestety nikt tej "babci" dobrze nie wspomina choć każdy wie przecież, że była chora. Umęczona była cała rodzina łącznie z "babcią". Nigdy nie chciałabym być na miejscu tej "babci".

Gość i co mam robić w tej sytuacji
tesciowa nie ma znajomych , to taki typ czlowieka ktorego sie unika, przemadrzala, wie lepiej wszytsko. ja od pocątku jej nie pasowałam, ale odkąd mąż sie od niej do mnie wyprowadził, zmienila zdanie i nastawienie, pozwoliła na nasz ślub i była mozna powiedziec bajka. mieszkaliśmy przez piewien czas osobno z tesciową, ona u siebie a my na wynajmowanym. kiedy umarł teść teściowa dostała wylewu, amputowano jej stope, poprosila bysmy zamieeszkali u niej, i tak trwa ten koszmar killka lat:o

Gość mamusia synusiaaaaa
jak jestes zmeczona to sie wyprowadzcie od tesciowej i odpoczniesz ale pewnie wygodnie ci w JEJ mieszkanku ktore macie za darmo, pewnie czynsz oplaci itp

Gość powinnas zaangazowac meza
do dzwigania mamy, do zakupów i jak najwiekszej pomocy. To jest trudna sytuacja, sama przeszlam przez cos podobnego.Czy maz ma rodzine, ktora moze choc w minimalnym stopniu pomóc? Wynajmijscie pomoc chocby taka, ktora wyreczy cie w sprzataniu czy gotowaniu( jesli z tesciowa nie wytrzymuje)

a czemuż tam jest taka ciężka praca baranku ? pomyślałaś o tym ? bo to nie są radosne miastekcza ludzi w śrenim wieku , zdrowych i radosnych , ale miejsca starości , choroby i samotności . Ale o czywiście tobie nikt n ie broni tam skończyć , powodzenia .

Nie !! nie powróżę!!! nie jestem pierdoloną wróżką! Ale zawsze jest tak jak pomyślę i ta szmata zobaczy!!! Oddaj swoja matkę no oddaj !!!!!!!!!!!!! Twój łoś jest gorszy od ciebie!!!

najbardziej załosni i chamscy są ci co tam tu wyklinają autorke od najgorszych no pieknie was rodzice wychowali, chlube im przynosicie

Gość w tym roku tak samo źle
...Mówię o takim domu starości z prawdziwego zdarzenia a nie umieralni. ... Tak "prawdziwy dom starości" kosztuje min 3000 zł od łebka. Bedziesz miała taką emeryturę? Wiem co mówię, bo sama szukałam dobrego domu opieki dla swojego stryja z demencją w zaawansowanym stanie

Gość nie rozumiem dyskusji
Do idiotów!! I co z tego że autorka sie wyprowadzi debile?!! pomoże to teściowej? Juz widzę jak studentka przyjdzie do jej domu i każda wolna chwilę będzie na zachcianki jakiejś baby, wycierać jej dupę, karmić, podawać wszystko! Użyjcie swojej mózgownicy czasem.

Gość verbasiu masz calkowita racje!
takim jak autorka rowniez zycze jak najgorzej...