Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaguchaaaaaaaa

Czy po tabletkach antykoncepcyjnych muszą występować skutki uboczne?

Polecane posty

Gość Zaguchaaaaaaaa

WItam, mam takie małe pytanie jak w temacie. Biorę drugi dzień tabletki dopiero... ale naczytałam się o tych wszystkich skutkach ubocznych i że tak wiele kobiet je ma... Czy to jest reguła? Czy nie muszą występować u każdego i zalezy tylko od organizmu i np. ja nie muszę mieć skutków uboczynch? Czy któraś z Was nie miała skutków ubocznych od początku, czy zawsze coś było nie tak jak powinno? Jak na razie czuję się ok... ale wiadomo, to dopiero 2 tabletka jest :(

Gość kamilla mila 25
no coz ja jestem po 3 opakowaniach i ze skutkow ubocznych hmm z tych co sie naczytalam nie mam wiele bo jest to rozdraznienei wieksze niz wczesniej i urosly mi piersi :p ale to na plus a z inusow to spadlo mi libido ale juz jest chyba lepiej wiec nie nie musza byc skutki uboczne ja czekalam nie wiem moze cos sie pojawi jeszcze ale jestem do tej pory milo zaskoczona :) powodzenia

Gość amelinka
biore 5 lat, zero skutkow ubocznych, rozne tabletki

Ja biore naraye i nie wystapily u mnie zadne skutki uboczne, ale w sumie naczytalam sie na forach i tylko u 2 dziewczyn bylo cos nie tak, wiec podejrzewam, ze moja psychika w tym momencie tez sie uspokoila :p

Gość Zaguchaaaaaaaa
jak mi piersi urosną to się akurat nie obrażę, wręcz będę zadowolona z takiego skutku ubocznego :D ja się boję wzrostu wagi, plamień w ciągu cyklu.... biorę asubtele... ale mam nadzieję że jakoś je zniose... kiedys brałam hormony, ale nie tabletki anty i wszystko było wręcz super oprocz wzmożonego apetytu.... ale chyba tego porównywać nie mogę do tabletek anty....

Gość pytająca919191
wiekszosc tych skutów ubocznych to samonakrecanie sie kobitek

Gość zadofolonazszycia
ja biore yasmin juz 4 lata, skutki uboczne: w koncu pozbylam sie tradziku i waga spadla o okolo3 kilo, wiec jest ok:)))a i juz nieboli mnie brzuch podczas miesiaczkowania,

Gość Zaguchaaaaaaaa
Ja staram się być optymistycznie nastawiona że będzie wszystko ok... mam tyle dolegliwości zwiazanych z okresem i pms że ginekolog powiedział ze jak coś ma mi coś pomóc to tylko tabletki... i chciałabym je dobrze znieść... :)

Gość Zaguchaaaaaaaa

Gość perfumy....
ja brałam microgynon. Nie przytyłam, nawet nie czułam kiedy dostawałam okres (wcześniej miałam straszny ból brzucha), ale libido spadlo do zera a nawet poniżej zera powiedziałabym

Gość vvv21vv
perfumy... - i jak sobie radzisz z tym spadkiem libido????????

Gość Perw w przelocie XV
Te, które występują najczęściej występują u 10% kobiet przyjmujących tabletki.

Gość mówi się :
już nie biorę tych tabletek, a ze spadkiem libido poradzilam sobie jak przestałam je brać.

Gość mówi się :
Wcale nie jest powiedziane, że Ty też będziesz miała jakieś skutki uboczne. To raczej sprawa indywidualna

Gość Zaguchaaaaaaaa
Ech, mam nadzieję że mi chociaż trochę pomogą te tabletki bo kurde ja ujechac nie mogę co miesiąc :( a spadku libido tez nie chce...

Gość mówi się :
Możesz spróbować asequrelle albo coś tego typu. Ponoć pomaga

Gość Betty Q
U mnie tez był spadek libido i dużo większa skłonność do infekcji intymnych. O ile z tym drugim sobie radziłam, bo stosowalam lactovaginal, o tyle z libido była masakra. W końcu odstawiłam tabletki.

Gość sy2wia
ja biore 2 lata. raz zlapalam infekcje i przytylam 4kg. i jedno i drugie nie koniecznie jest zwiazane z pigulami, kazdy moze zlapac infekcje i kazdy moze przytyc. spadek libido...troche jakby tak ale skutecznie z tym walczymy ;d jestem ogromnie za pigulami i ogolnie antykoncepcja! wczesniej czekalam na kazdy okres jak na wybawienie w szal wpadalam bo nie chcialam wpasc. a teraz. luz ;-)

Gość spadek libido jest bo
nie dopuszcza się do owulacji i dni płodnych a dzięki nim głównie mamy ochotę na seks ;)