Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość albertina

pytanie o spadek

Polecane posty

Gość albertina

Podział majątku spadkowego. Miesiąc temu zmarł mój tata. Do podziału majątku spadkowego przystąpi mama, ja, mój brat i niezamężna siostra. W skład majątku spadkowego wchodzi dom i samochód. Chcemy, by cały majątek jak najszybciej stał się własnością mamy. Jak najszybciej doprowadzić do takiego podziału majątku spadkowego? Trzeba zrobić jakiś pozew, czy wniosek?

Gość satup6
do sądu trzeba napisać wniosek o stwierdzenie nabycia spadku, myślę, że znajdziesz w internecie jakieś wzory

Gość miałam podobną sytuację
wystarczy pójść do notariusza i zrzec się spadku na rzecz mamy. Trzeba jednak mieć ze sobą różne "papiery", więc najlepiej dowiedz się co i pozałatwiajcie najpierw wymagane dokumenty.

Gość albertina
znalazłam te wnioski, ale nie bardzo wiem jak się zabrać do ich wypełnienia, zna ktoś kogoś w Gdyni w sensie jakieś biuro gdzie mogliby mi pomóc? Pamiętam, że koło Sądu Rejonowego było jakieś biuro prawne, bo koleżanka z nimi rozwód przeprowadzała...

Gość listDośw.Mikołaja
Idź do notariusza i sporządźcie akt poświadczenia dziedziczenia.

Gość pani domu
po smierci musi być zrobiony dział spadku , a potem u notariusza zrzekacie się swoich dól na mamę ,

Gość gość
Musisz udać się do prawnika. Musicie wnieść sprawę o podział majątku. Zostawiam Ci namiary na dobrego prawnika w prawie spadkowym http://wegrow.seroczynski.com.pl/ . Pomoże wam szybko uporać się z tym ;)

Warto pójść do prawnika i dowiedzieć się co robić.