Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Romantix 20

Dziewczyna Ta jedna jedyna

Polecane posty

Gość pewnie, że są
musisz byc dojrzałym facetem, skoro masz naście lat i takie podejście, ale to fajne

Gość Nimrod26
Pesymistyczna poznaj mnei z ta koleżanką;) szuka moze na stałe faceta ? :D ;)

Gość pewnie, że są
a ja takiego miałam jak pisze pesymistyczna opiekuńczy, troskliwy, zaskakiwał mnie i czasem romantyczny, cudny był

Gość do romantix
jestem w związku od 16 roku życia, teraz mam 22 lata. Wielka miłość. Wiadomo, że jak go poznałam nie miał pracy, ledwo skończyliśmy gimnazjum. Nie miał pracy i w dodatku nie był z bogatej rodziny, przeciwnie - z ubogiej. Dodatkowo dzieliło nas 300 km. czekaliśmy do 18 żeby razem zamieszkać, przez ten czas dzieliliśmy tego twojego hod doga na pół, było pięknie, żywiłam się miłością. Ale teraz spójrz na to z drugiej strony. gdybyśmy nie wzieli sie za prace i nie zarabiali wystarczająco dużo, do dziś nie mielibyśmy jak razem zamieszkać i być ze sobą bez przerwy. Pieniądze pozwalają żyć szcześliwie w miłości, żyć tylko tą miłoscią, nie martwiąc się o nic. Spokojnie planować rodzinę, wiedząc że będzie za co wykarmić dzieci. Powierdz mi autorze, studiujesz? Masz jakieś ambicje, czy jedyna ważna rzecz dla ciebie to kobieta, której nie zapewnisz w życiu później oparcia i bezpieczeństwa, a potem tego samego nie zapewnisz własnym dzieciom? Myślisz że te dzieci będą się również żywiły wyłącznie miłoscią rodziców? A np. leczenie? Znam parę gdzie żona ciężko zachorowała (bardzo bardzo ciężko). W polskich warunkach by zmarła, ale byli dobrze ustawieni i wyjechali na 4 lata za granicę ją leczyć za ciężkie pieniądze. Dzięki temu dziś jest zdrowa. Pomyśl o tym. Zanim kobieta rzuci się z kimś w wir miłosci i namiętnosci, spojrzy czy ma szansę na życie w szczęściu, bo wybacz ale hod dogiem dzielonym na pół można żyć pókiś gówniarz. Jak dorośniesz, to zrozumiesz do czego przydają sie pieniądze.

Gość Romantix 20
Nie chcę się użalac ale pomimo tego że mam niespełna 20 lat trochę już w życiu przeszedłem ale powiem że to właśnie nauczyło mnie że najpiękniejszych rzeczy na tym świecie człowiek nie może sobie kupić nauczyło mnie doceniać to co dla innych jest na codzień nie zauważalne ludzie są nie świadomi że w pogoni za szczęściem oczywiście złudzeniem szczęścia tracą je tak naprawdę i dopiero kiedyś po latach jeden z drugim myśli sobie tyle dobrego mnie minęło to i to mogłem zrobić lecz jest już za późno a jak mówiłem ta sekunda która jest teraz jest bezcenna ...

Gość annia ewa
Pieknie powiedziane..spedzac chwile na tym co jest w zyciu najwazniejsze i nie przejmowac sie tym co tak malo istotne

Gość Pesymistyczna
Nimrod26 nie utrzymuję z tą "koleżanką" już żadnych kontaktów odkąd zakończyłam pracę i wróciłam do Polski. Nie wiem czy szuka na stałe , raczej szuka tylko przygód seksualnych. Miała męża ale od niego uciekła.

Gość Nimrod26
Pesymistyczno no to damn it mam pecha ;) xDDD

Gość Pesymistyczna
Trzeba realnie podchodzić do życia i myśleć o przyszłości... Życie tylko chwilą? , jakoś tego nie widzę...

Gość Romantix 20
Jak już mówiłem pieniędzy niech nie będzie ani mało ani też za dużo bo z czasem jedynym celem niektorych ludzi jest tylko zdobyć jak najwięcej i to wszytko uwierz mi..ja zarabiam te prawie dwa tyś i mi to wystarczy lecz nie chcę tu mówić o pieniądzach ale o rzeczach o wiele ważniejszych..

Gość Pesymistyczna
Nimrod chciałbyś tylko podupczyć , czyż nie? Więc nie rozumiem po co pytasz czy szuka kogoś na stałe ;d Chyba , że chciałbyś być jej 'stałym kochankiem' ;d

Gość Nimrod26
Pesymistyczna .. właśnie nie! i nei chciałbym byc jej stałym kochankiem! szczerze? chciałbym zobaczy jak wyglada zwiazek z taką:)

Gość do romantix
Nie zrozumiałeś. Ja się cieszę chwilami. Pieniędze mam ale je odkładam, niech są i dają poczucie stabilności. Wiadomo że radość da mi tak naprawdę buziak, jego spojrzenie, wspólny spacer, ostatnio np. o 4 w nocy pojechaliśmy autobusem do centrum połazić i pozwiedzać. Nocą żeby było pięknie. Póżną nocą żebyśmy się czuli sami na świecie. Wystarczająco romantyczne? Ale mamy też pieniądze, które dają gwarancje że przy jakiejś chorobie któreś z nas nie straci swojej ukochanej osoby. Daje nam możliwość snucia marzeń o dzieciach. Chcemy im zapewnić godne i szczesliwie dziecinstwo. A jak dziecko urodzi się chore chcemy mieć za co je ratować. Nie rozumiesz?? Chcesz byc kelnerem do konca zycia? Co studiujesz? Jeśli będziesz kochał swoją kobiete nie bedziesz chciał jej dać stabilności? To rzeczywiście okażesz jej miłość. Gówniarz i tyle alel kiedyś pojmiesz sedno sprawy. I gówniarz jestes nie przez wiek ale dziecinny sposob myslenia.

Gość Pesymistyczna
Skoro tak lubi się dzielić to normalne by było , że by Cię zdradzała na prawo i lewo.Pytanie tylko czy byś to tolerował. Ale powiem CI , że jest bi... Mogłaby też Cię zdradzać za Twoim przyzwoleniem i zapraszać kolegów i koleżanki do trójkątów , pięciu i n-nieskończoności...

Gość Romantix 20
Taka mała uwaga ja chciałem tylko zapytać nie żeby mnie ktoś od gówniarzy wyzywał i spoko masz prawo tak myśleć ze swojej strony życzę Wam Wszystkiego Dobrego Szczerze. I oczywiście nie mam zamiaru całe życie robić jako kelner nie po to kończyłem Liceum zdałem maturę żeby za kelnera robić jednak napisałem o tym żeby porozmawiać o uczuciowości człowieka o tym czego tak naprawdę nie widać a co jest w każdym z Nas a dobra materialne i cała reszta jest tematem na inną rozmowę.

Gość Romantix 20
ten ostatni romantyk I to mnie właśnie martwi :) Ehh jestem chyba nie dzisiejszy :)

Gość pewnie, że są
koleżanko chyba źle zrozumiałaś autora

Gość do romantix
ok rozumiem, gówniarz to nie wyzwisko. Dla mnie to mentalność ale mniejsza z tym. Rozumiem poniekąd o co Ci chodzi. Tylko ja łączę Twoje spostrzeżenia z własnymi i tak staram się żyć. Miłość jest dla mnie najważniejsza. Poznając faceta nie gapiłabym mu się do portfela. Tylko Ty z kolei piszesz, że pieniądze nie są zbyt ważne, a to błąd nowicjusza ;). Ja nie chce mieć pieniędzy np. żeby kupować drogie ciuchy i kosmetyki i mieć wypasioną furę, chcę je mieć i to dużo, żeby mieć pewność że w życiu będzie dobrze, że w sytuacjach których powodzenie zależy od pieniędzy, ja sobie dam radę. Ale na codzien nie myślę o pieniądzach, tylko o nim. I uwierz mi że są kobiety które potrafią szczerze pokochać oraz żyć chwilą. Nadal nie piszesz co studiujesz, bo z maturą to niestety jednak tylko kelnerem możesz być. Wiesz ile kosztuje leczenie nowotworu? Kilkaset tysięcy. Więc zapytam ile to jest dla ciebie nie za dużo? W polsce żeby mieć na takie leczenie trzeba jednak spiąć dupę i zarabiać przynajmniej 10 tys miesięcznie. Choć na więcej niż 2 osoby, czyli dajmy na to wy i dwójka dzieci, wypadałoby już mieć miesięcznie około 15/20 tys. To nie za dużo? Czy już dla ciebie za dużo? Niestety zeby tyle zarabiac trzeba być ogarniętym, roztropnym i przedsiębiorczym. Skonczyć dobre studia i zwrocic uwagę na tą mniej romantyczną stronę życia.

Gość Romantix 20
Czyli jest jeszcze dla mnie nadzieja :)

Gość do romantix
piszę to po to, żebyście nie oceniali surowo kobiet, które chcą żeby ich facet miał jakieś ambicje i dążył do zapewnienia dobrobytu, bo mają ku temu swoje powody. Tak skonstruowana jest przyroda, kobieta szuka samca który pozwoli jej spokojnie odchować dzieci. Autorze, a co jak twoja ukochana kiedyś poprosi żebyś może znalazł lepszą pracę? Powiedziałbyś "ej mała, żyj chwilą, smakuj życie, nie przejmuj się przyszłością, dzieci mogą wyjadać ze śmietnika" Albo jakbyś się poczuł jakby zachorowała a ty nie miałbyś za co jej ratować?

Gość Romantix 20
Rozumiem Cię jednak z tego co widzę nasze zdania bardzo się różnią ale spoko i wybacz ale nie chcę dalej ciągnąć tematu pieniędzy bo nie o tym chciałem tutaj rozmawiać :) A teraz z innej beczki czytając wasze odpowiedzi dochodzę do wniosku że raczej jestem już z tych ludzi którzy są na wymarciu :)

Gość do florensja
to masz jak znalazł, bierz romatixa. Tylko przygotuj sie na to ze to ty bedziesz musiala zatyrac na rodzinę, ale pewnie za to romantix ponosi w brzuchu dziecko i potem je odchowa wiec spoko :) a ty romatnixie mieszkasz z rodzicami wiec ci "prawie 2 tys" starcza. Tylko pomysl jak dojdzie kredyt na mieszkanie, który to zazwyczaj wynosi własnie prawie 2 tys? Ale z romantykiem to sie pewnie mieszka całe zycie osobno, kazde u rodziców. :)

Gość do romantix
akurat się mylisz:) znam mnóstwo facetów z duszą romantyka, ale może to kwestia środowiska z którego wyrosłam i ludzi którymi się otaczam.

Gość Romantix 20
Nie chce pisać o pieniądzach ! I tak dodam nie zwracam się do Dziewczyn ,,ej mała" ... Widzę tylko trzy osoby zrozumiały o czym chciałem powiedzieć zakładając ten temat

Gość szasz
Mój facet jest romantykiem :) ale jest też przy tym rozsądny, jak dla mnie - idealne połączenie. Romantyk już przestaje być taki fajny jak musimy na niego zarabiać i utrzymywać go jak małe dziecko:)

Gość do romantix
a na co ty liczysz? Bo mi się wydaje że może chciałeś tu kogoś poznać. Ale na reklamę: witam, zabiorę cię na spacer i poczęstuje moim hot dogiem, niestety jak chcesz coś więcej to sama sobie zapracuj" to raczej mało która się zgłosi w internecie. Polecam roztaczać swój urok osobisty w realu gdzie może jak będziesz miał szczęscie to na kogoś podziałają twoje feromony. :) A tak swoją drogą, proszę, odpowiedz mi na jedno pytanie. Jak już pokochasz swoją kobietę, a ona zażąda lepszego życia to ją zostawisz?

Gość Romantix 20
Matko piszę ostatni raz czytajcie ze zrozumieniem PIENIĄDZE SĄ POTRZEBNE BO BEZ NICH PO PROSTU NIE DA SIĘ ŻYĆ A I TAKA DYGRESJA NIE MIESZKAM Z RODZICAMI RAZEM Z DWOMA KUMPLAMI WYNAJMUJEMY MIESZKANIE :) ZAKŁADAJĄC TEN TEMAT CHCIAŁEM ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA UCZUCIA I SPRAWDZIĆ CO TAK NAPRAWDĘ JEST DLA LUDZI WAŻNE I PROSZE JAK ZAWSZE SKOŃCZYŁO SIĘ NA PIENIĄDZACH Ehh....

Gość Romantix 20
Ja raczej nie mam zwyczaju poznawać ludzi przez internet :) Tylko jedno błagam zrozumcie napiszę najprościej jak tylko się da ,,Czy jest jeszcze na tym świecie coś co nazywamy miłością czy tylko układ żeby mieć więcej niż inni" Bo przed chwilą trafiłem na temat założony zaraz po moim o kobietach i pieniądzach i każde słowo które autor w nim napisał ma pokrycie w Twoich odpowiedziach.