Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aluszka1234

ciągle głodne

Polecane posty

Gość aluszka1234

witam jestem mamą dwutygodniowego maluszka. W szpitalu dziecko jadło mniej więcej co 3 godziny pozostałą część czasu przesypiało, gdy wróciliśmy do domku potrafi dwie godziny jeść mało śpi budzi się co godzinę, w dzień potrafi nie spać 5 godzin. Nie mam jak nawet się wymyć, zjeść coś, posprzątać, nie mam jak nawet wyjść na spacer bo ciągle maluch chce jeść i nie śpi, czy może powinnam go dokarmiać?

Gość bleee nienawidzę pcheł
ale jak nie śpi to płacze czy co? Bo jak nie płacze to po prostu jest ciekawe. Naje się, zrobi kupkę i może czuwać, a jak się zmęczy zje i zaśnie. Tak to wygląda. takie maluszki lubią obserwować.. kładź na macie, porozkładaj grzechotki, kładź na brzuszek niech ćwiczy. Chcesz się wykapać, prosze bardzo - niech maluszek słyszy szum wody, suszarkę ( takie dźwięki uspokajają i usypiają ). Chcesz poodkurzać - również bierz sie za sprzatanie. Pamiętaj aby sprzęty włączać w pokoju obok aby nagły huk nie przestraszył malucha!

Gość b.e.a.t.a
To najzupelniej normalne. Nie dokarmiaj ale licz sie z tym ze karmienie piersia w poczatkowych tygodniach zajmuje min 6-8 godzin na dobe - calkiem jak praca na etat. Zorganizuj sobie czas, dbaj o to zeby sie najesc i wyspac, zagon meza do pomocy w domu a dla siebie naszykuj plyty z ulubionymi serialami na czas karmienia. Po 4-6 tygodniach bedzie wam szlo duzo szybciej.

Gość aluszka1234
jak nie śpi to właśnie płacze jak wezmę ją do piersi to odrazu przestaje a jak tylko odłożę do wózeczka czy łożeczka to płacze nie wiem co robić

Gość aluszka to jest normalne
i uwierz, że szybko minie! Ja też nie dawałam rady, a teraz wydaje mi się, że tego nie było:) Nie mogłam się spokojnie umyć, zjeść, synek tylko u mnie był spokojny. Zorganizuj sobie pomoc, najważniejsze to żebyś Ty jadła i dziecko jadło i spanie/leżenie. I pamiętaj, nic nie trwa wiecznie, ani się obejrzysz, a będziesz karmić dużo krócej a i dziecko będzie inaczej się zachowywało.

Gość aluszka to jest normalne
jak płacze po odłożeniu, to staraj się nie odkładać "na jawie", odkładaj już śpiące albo wcale nie odkładaj, tylko zostawiaj w łóżku a sama wstań:)

Tak to jest z karmieniem na żądanie niestety... ja nie karmiłam na żądanie tylko na godziny i dawałam pić od noworodka- miałam spokój ;P A dziecko było zadowolone i nie płakało

Gość aluszka1234
ale przeciez takie dziecko musi spać a wczoraj np nie spało od godziny 6 do 14 a jak wyjsc na spacer musi przebywać na świezym powietrzu, a nie wyjde jak bedzie ciage płakac