Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aj waj aj wajj

Co zrobić z takimi stopami? jak je doprowadzić do tego by były ładne?

Polecane posty

Gość aj waj aj wajj
mało odkrywcza ta rada. Jakby sam pumeks pomagał na takie coś to bym nie zadawała pytań.

Idź na pedicure . Ja chodzę do salonu PlusDlaUrody Gdańsku na pedicure raz na jakiś czas. Częściej latem- wiadomo. I codzienna pielęgnacja.

Gość aj waj aj wajj
troche wstydze sie z takimi girami przychodzic na pedicure. A powiesz mi na czym to konkretnie polega bo nigdy nie chodziłam, mi sie pedicure kojazy raczej z paznokciami u nóg a nie całymi stopami?

Gość Marzenia się spełniają_*
kup sobie dobrej jakości krem do stóp, np. neutrogena i codziennie po wieczornej kąpieli smaruj porządnie stopy i zakładaj bawełniane skarpetki plus minimum raz w tygodniu peeling, na początku możesz moczyć stopy przed robieniem peelingu np. w ciepłej wodzie z solą albo mydłem, żeby rozmiękczyć naskórek peeling może być kupny, albo możesz sobie łatwo zrobić w domu, np. mieszankę oliwy z oliwek z gruboziarnistą solą lub cukrem - bardzo dobrze ściera nadmiar naskórka z pięt

Gość sliczna barbi
hehhehe, pokazujesz brudne stopy bez zenady... hahhaha...... jesli nie znajdziesz kozmetyczki, ktora Ci pomoze ( zapytaj po prostu czy zajmuja sie tylko paznokciami czy tez zgrubiala skora na stopach), jak sie wtydzisz ( nie dziwie sie) to zalatw to w innym miescie. Jesli nie to w klepach mozna kupic taka roczke ze zmiennymi "zyletkami" do zcinania tej grubej skory, jednak trzeba BARDZO ostroznie bo mozna sie nie zle skaleczyc! Pumeks, pilingi, moczenie w wodzie sola , po wytarciu grubo masc z witamina A z apteki , stopy w woreczki foliowe i w skarpetki, jesli umiesz to spij z tym, jesli nie to potrzymaj przed telewizorem przez kilka godzin. powodzenia

Gość zaledwie wczoraj byly to
stopy czyjejs siostry....

Gość Plastikovy
załóż plastikowe woreczki na nogi i owiń taśmą samoprzylepną na kilka dni

Gość slodkawisnia - znowu pijana
peelingi 2 razy w tygodniu + codziennie krem z dodatkiem mocznika (działanie rozmiękczające) + raz na tydzień potraktuj pięty tarką do stóp (najlepsza w Douglas) Ważne aby robić to regularnie!

Gość ap888
Kosmetyczka nie takie rzeczy widziała, więc proponuję udać się na pedicure i poprosić o jakieś rady, jak dbać o stopy. :) Ja mam o wiele brzydsze stopy, bo są strasznie wrażliwe. Ciągle jakieś odciski, zgrubienia, obtarcia, do tego łatwo mi się łamią paznokcie u stóp, parę razy któryś mi zsiniał... :O