Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatuszek kłębuszek

grzyby w ciąży

Polecane posty

mąż wczoraj zebral troche maslakow i zrobil taka potrawke w smietanie i pyta mnie czy bede troszke chciala a ja nie wiem czy powinnam jesc grzyby, doradzcie

no dobra, widze ze nikt nie wie - chyba jak troche zjem to sie nic nie stanie...

Gość krawczykowaXxX
ja jem,mam taka ulubiona restauracje w ktorej robia pyszny makaron z grzybami w serze, uwielbiam, a teraz w ciązy to takie smaki mam na niego że bym non stop tam jeżdziła. ale niestety moge sobie pozwolic raz na miesiac, czasem czesciej:))

krawczykowa ale nie wiesz co to za grzyby bo slyszalam ze jedne sa ciezej strawne od innych

Gość porannarosaaa
raczej możesz pod warunkiem ze masz pewnośc ze to na pewno maślaki a nie sromotniki ;p ale te grzyby chyba trudno by było pomylić ;p

Gość krawczykowaXxX
niewiem pewnie pieczarki, ale nic mi nie jest takze zajadam bez myslenia czy zaszkodza:))

Gość Urlika
Jak wygląda grzyb w ciąży?

nie no - na pewno nie jest to muchomor bo nie ma blaszek mialy sliska sluzowatą skorke i rosly pod choinkami na polanie:p ewentualnie z szatanem mozna jadalnego pomylic ale szatan jest gorzki i robi sie rozowy po zerwaniu Jeszcze wczoraj do mojego ojca wiezlismy te maslaki zeby potwierdzil:p bo ja sie boje grzybow jesc i poki ktos doswiadczony nie obejrzy albo ze 2 osoby doswiadczone to nie tkne.

urlika - jest nieco krąglejszy szczególnie na nóżce:-) i ma wieksze piersi:-)

Gość porannarosaaa
generalnie grzyby leśne są ciężkostrawne, pieczarka należy do rzeczy lekkostrawnych pod warunkiem ze jej nie opanierujesz i nie usmażysz ;p ale jak zjesz z umiarem to raczej nic ci nie będzie. Mi tez lekarz zabronił jeść fasoli, grochówki itp, jemte wszystkie rzeczy mi mo ze jestem w ciązy i dodatkowo bez woreczka zółciowego i nic mi nie ma :)

porannarosa - ja tez jem raczej wszystko na co mam chec, nawet ostatnio zjadlam mc donalda chociaz uwazam ze to syf ale mialam chec. Nie jem serow plesniowych tatara i nie pije zielonej herbaty bo slyszalam ze nie mozna.

Gość porannarosaaa
w sensie ze ogólnie rzeczy cieżkostrawnych mi zabronił jakoś tak nie napisałam w poście wyżej :D

Gość porannarosaaa
ojjj to ja juz chyba powinnam umrzec ;p;p zieloną cherbate pije baaaardzo duzo, czarną tak samo. Zdarza mi sie zjeść fast food chodź miałam po nim wyrzuty sumienia (jedyne usprawiedliwienie to to ze byłam w pracy i dopadł mnie przeraźliwy głód a kanapki mi sie skonczyły i ni było nic innego do kupienia oprócz hamburgerów i hot dogów) teraz jem w sumie wszystko na co mam chęć, normalne obiady takie jak gotuje mojemu M. Dzisiaj np mi sie zachciało łazanek i sie nawtykałam jak świnka ;p

no ja tez nie wiem o co chodzi z ta zielona herbata ale trabia ze nie wolno nie podajac przyczyny

Gość porannarosaaa
no ja własnie słyszałam na odwrót ze lepiej pic zieloną niz czarną bo niby bardzo zdrowa, ma mnóstwo antyoksydantów i o wiele mniej kofeiny.