Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rometa39

te po cesarce to matki drugiej kategorii

Polecane posty

Autorka czuje sie juz najwyrazniej spelniona jako matka. W koncu tylko porod naturalny sie liczy i po klopocie! A co do tego ze egoizm i snobizm. Co w tym zlego ze ktos nie chce rujnowac swojego ciala i zycia seksualnego? co w tym zlego ze ktos nie chce bolu? bo jak kobieta zostaje matka to juz nie ma prawa dbac o siebie? juz nie ma prawa miec udanego pozycia? ma byc tylko i wylacznie matka cierpietnica??? dziecku nic sie nie stanie od cc, nic mu nie ubedzie, wydaje mi sie to wrecz mniej traumatyczne i bezpieczniejsze dla dziecka

ale przeciez to jest smiechu warte, zeby probowac udowodnic, ze sn jest taki niebezpieczny. wszystko, co naturalne, niesie ze soba mniejsze ryzyko niz ingerencje zewnetrzne. dlaczego wiec sn ma byc wyjatkiem? wiadomo, ze komplikacje wystepuja, ale w koncu gdyby porod konczyl sie takimi strasznymi problemami, to ludzkosc by wyginela, bo kazda kobieta mialaby po jednym dziecku, bo albo by sie bala (bo przeciez bol porodowy jest nie do zniesienia), albo by doznala jakis urazow, albo bylaby nieatrakcyjna seksualnie i nikt juz by jej nie chcial.

a co do atrakcyjnosci - wydaje mi sie, ze blizna na kroczu jest bardziej estetyczna niz blizna na brzuchu. czesc kobiet pisze tu, ze ich blizny po cc sa male i niewidoczne. ok, ale nie kazda ma tyle szczescia. bywa, ze blizna jest szpecaca - znam takie przypadki. a nigdy nie mozna byc pewnym, czy lekarz nie spaprze. za to blizny po nacieciu krocza nie widzi praktycznie nikt - poza ginekologiem i partnerem. co wiecej partner chyba nie gapi sie wam za kazdym razem miedzy nogi, zeby ocenic, czy blizna jest ladna czy nie....

wiecie co??? jak słucham takich problemów, to tylko utwierdzam się w przekonaniu, że nie chcę mieć dzieci. Klasyfikujecie ludzi, wymyslacie jakieś lepsze i gorsze kategorie. drażni mnie to. słyszały o tokofobii??/ silny strach przed porodem to też wskazania do cesarki, bo to jest niehumanitarne, by człwoiek aż tak się bał i męczył. Laska chce mieć dziecko, a nie sobie flaki pruć przez 15 godzin. jest różnica. a kwestia rodzenia jest cholernie indywidualna. przerażacie mnie swoimi osądami. dziecko, które ma jakies wyrzuty do matki po latach za sposób rodzenia to dno. totalne. ma być wdzięczne matce, a nie się wymądrzać. poza tym, nikt nie pamięta momentu narodzin. więc sposób przeżycia porodu jest dla matki ważniejszy, no sorry, niż dla dziecka. druga kategoria...pff... i co założysz im opaski z gwiazdą dawida i każesz chodzić poboczem?? jezu, słyszysz i nie grzmisz....

Gość nbvhgvhgvhggvhb
nie rodziłam naturalnie bo nie chciałam, jak dla mnie nie ma nic bardziej obrzydliwego jak poród sn. miałam cesarkę, doszłam do siebie szybciutko, blizny nie widac i w dupie mam co mowi inni

editta kiedys wycinano noworodkom profilaktycznie wyrostek robaczkowy, zeby uniknac zapalenia w przyszlosci. zaprzestano tego. po co robic cos na wyrost? rozumiem, jesli sa wskazania do cc. dla mnie takie gadanie, ze cc bez powodu jest lepsze, kojarzy sie z taka sytuacja, gdy ktos chce wyrwac mleczny zab dziecka, zamiast pozwolic mu wypasc naturalnie, bo po co zab ma sie kiwac przez 2 tygodnie.

Gość moja siostra
Dziuńka wsiądź do swojego Barbie Cara i jedź do swojego dobrze zarabiającego Kena. Sens tej rozmowy jest taki jak i sens co było pierwsze jajko czy kura? W cywilizowanych wysokorozwiniętych krajach istniej CC na żądanie,u nas też za jakiś czas wejdzie bez względu na to,czy tym którym rozerwało dupy w trakcie porodu będzie się to podobało czy nie. Zazdrościsz,że kogoś było stać na zapłacenie za poród w ludzkich warunkach a ciebie nie stać? No cóż nie każdy ma brzydką bliznę po cc,bo nie każdemu robił je rzeźnik... zresztą obecnie stosuje się cięcie poziome poniżej linii bikini,więc wybacz ale też nikt prócz lekarza i męża tego nie obejrzy.

Gość qqqoooiiioooppp
Autorka rzuciła głupkowaty temat, już jej nie ma. Dyskusja o porodzie sn i przez cc zawsze będzie kością niezgody. Nie rozumiem tylko jak można się tak nie szanować nawzajem tylko dlatego, że ma się odmienne zdanie?? :/ Autorka jak i wiele innych podobnych jej kobiet na tym forum nie rozumieją co to w ogóle jest FORUM. Jak nie umieją słuchać innych i rozumieć, szanować ich zdań (wiadomo - ile ludzi tyle opinii), to znaczy że to miejsce nie dla nich :/ I faktycznie musi być bardzo zakompleksiona...

Gość milkuś6666
kazda matka przy naturalnym porodzie m p... jak wiadro!!! i nigdy nie powróci do swoich kształtówL:) wiec teraz sie pociesza w jakis sposob:) ja w zyciu nie urodzilabym naturalnie.

Gość cesarzowa :)
O przepraszam mój maz zawsze ogląda moją cipkę :P jest wzrokowcem :) uwielbia ją całować. Dlatego uważam, ze mniejszym złem jest 10cm blizna na brzuchu niż oszpecona cipa. Poza tym mojej blizny nie ogląda nikt, bo nawet w bikini jej nie widać...

Gość xyzyx
Nie wierzę co czytam :D:D:D Przez istoty takie jak autorka człowiek nadal siedziałby na drzewie i wpierdzielał banany! A kobiety po porodzie, oczywiście naturalnym, przegryzałyby pępowinę zębami! Przecież tak to się zaczęło! Dlaczego teraz jedziesz do szpitala rodzić? Zostań w lesie albo w jaskini! Dlaczego pomaga ci lekarz? Poradzisz sobie sama - jesteś przecież do tego stworzona! Dlaczego przecinają pępowinę jakimiś wysterylizowanymi nożyczkami?? Możesz przegryźć - masz zęby!! I tak dalej i tak dalej... Autorko i inne super matki - świat poszedł do przodu! Już od dawna mieszkamy w domach z bierzącą wodą i nawet jeździmy samochodami! A w dużych sklepach korzysta się z ruchomych schodów! Walnij się w łeb i zajmij swoim dzieckiem, bo jak krytykujesz inne matki i twierdzisz że są gorsze bo miały cc to znaczy, że masz za dużo wolnego czasu i nie poświęcasz go dziecku jak na super mamę przystało! :D to jeden z najbardziej idiotycznych wątków jakie tu widziałam i gratuluję podejścia!

Gość jenyyyyyyyyyyyy
Dziunia a wiesz, że lepiej mleczaki wyrywać by kolejne zęby nie rosły krzywo? Bo mozna się nie doczekać "kiwania" Wszystko co naturalne jest lepsze? To czemu nie mieszkasz w chatce z gliny albo w szałasie? Założe się ze dziecko pampersy używa - mogłaś rodzić w lesie tak blisko natury i co w ogóle robisz w kafe, to już z naturą nie ma nic wspólnego. Kiedyś ludzie odchody wyrzucali przez okno i co to było takie fajne? Że bakterie i choroby pustoszyły całe wioski, szczurów było więcej niż ludzi. Zresztą co z durną babą dyskutować, dziunia jakby miała cc to wychwalałaby pod niebiosa a że nie stać ją było to teraz zazdrości i zakłada tematy jak ten ( bo takie moje podejrzenie że to jej temat)

Gość yukki
co wy z tą pi.. ak wiadro po porodzie sn. tylko idiotki mają takie zdanie. każda któa rodziła sn wie, że przez pochwę dziecko przechodzi dosłownie kilka sekund i nie ma czasu żeby ten mięsień aż tak bardzo się rozciągnął. Rodziłam sn i mój mąż mówi, że nie ma żadnej różnicy, a poza tym cały czas uzywam tego samego rozmairu tamponów co przed porodem. a co do wyboru sn czy cc - nie ma jednejj odpowiedzi co lepsze.

Gość isdjjhdhjfhdjfhdjf
Kiedyś kobiety rodziły tylko i wyłącznie naturalnie , kiedyś kobiety umierały podczas porodu a zjawisko to było tak naturalne że odprawiano modły za matkę i dziecko zanim sie urodziło by wszystko poszło jak trzeba . Kiedyś kobietom jak dziecko utknęło w miednicy to je już tak zostawiano . Kiedyś też w starożytnym Rzymie wykonano pierwszą cesarkę podczas której przeżyła matka i dziecko i wtedy nastąpiło oświecenie bo uratowano dwa życia (straszne i jakże niskiej kategorii było ten czyn :D ). Kiedyś wyrywano zęby na żywca, wyciągano kule z broni palnej na żywca i wiele wiele innych, w każdym razie aż dziw że mężczyźni i kobiety nie mają zębów wyrywanych na żywca (przecież znieczulenie nie jest naturalne i zgodne z naturą). Kiedyś (jeszcze 100 lat temu) dzieci rodziły się z nieco mniejszymi obwodami głowy a kobietom ciągle ewoluuje wielkość miednicy (kiedyś były troszkę szersze a zjawiska tak zwanej męskiej miednicy były bardzo rzadko spotykane a jeżeli już to kobiety właśnie umierały podczas porodu). Jest mnóstwo powodów na wykonanie cc a nasze ciała ani natura nie jest idealna ale co o tym może wiedzieć pusta głowa siedząca na kafe i zadufana w fakcie że przez jej pochwę dziecko przeszło :D. Autorko, ty zrób coś wyjątkowego w życiu , dokonaj czegoś dla ludzkości byś mogła patrzeć tak z góry (choć prawdziwi mądrzy ludzie teg nie robią) bo poród sam w sobie nie gwarantuje ci pierwszej kategorii , smutne prawda? A tyle wysiłku :D

Gość wręcz przeciwnie
..a temat założyła matka trzeciej kategorii żeby poprawić sobie samopoczucie :P Zero wyobraźni - nawet w kwestii wyboru nicku: wyraźnie poziom peerelowskiego jeździdła :P

Gość Jeżeli autorka miałaby
jakiekolwiek , powtórzę, jakiekolwiek pojecie o pracy hormonów po porodzie o zjawisku czułości i miłości do dziecka , wiedziałaby też że więź ta nie jest warunkowana fizjologią, pracą oksytocyny i szeregu innych procesów. Pierwszy zachwyt matki nad dzieckiem ma gwarantować że dziecko nie zostanie odrzucone przez matkę (jest to regulowane hormonami ) jednak miłość i prawdziwa więź jest warunkowana nasza zdolnością do miłości a nie porodem naturalnym ;). Kobieta rodząca naturalnie też wcale nie musi pokochać dziecka od razu i czasem bardzo długo nie ma z nim więzi (bardzo wiele się o tym mówi tu gdzie mieszkam) . Ja swoje pierwsze dziecko urodziłam sn , z trudem bo z trudem (mam wąską miednicę ) ale było juz za późno na cc więc udało się za pomocą próżnociągu i powiem że nie czuła na początku żadnej więzi a raczej zmęczenie i potem już tylko ból podbrzusza który obrzydzał mi kontakt z dzieckie. Naturalnie wiedziałam że mam upragnionego synka i kochałąm go ale nie czułam jeszcze tej magicznej więzi, jeszcze nie wtedy natomiast córka przyszła na świat przez cesarskie cięcie bo była większa niż synek i miała większy obwód główki czego moja miednica już nie wytrzymała . Córkę przywitałam całkiem świadomie z usmiechem i czułością i powiem że przez to że nie byłam tak wymęczona jak po sn to całkiem szybko się w niej "zakochałam" :). Autorko , nie wiem jakim jesteś człowiekiem , jaką osobą i kobietą ale reprezentujesz marną wiedzę i poziom i faktycznie, ktoś tu ci dobrze powiedział, zrób coś cennego dla tego świata i ludzi by móc tak zadzierać nosa.

Gość qqqoooiiioooppp
...a po autorce słuch zaginął...... :)

i co z tego, ze stosuje sie ciecie ponizej linii bikini, skoro moze byc brzydko zszyte? nie mowiac o podcietych miesniach brzucha, ktore czesto nigdy nie wracaja do stanu poprzedniego i brzuch jest obwisly.poza tym jak mowie, sn moze obyc sie bez zadnych blizn. przeciez nie kazda ma ciete krocze i nie kazda peka. i blizna na kroczu raczej nie ma 10 cm dlugosci, tylko znacznie mniej. co do tego, czy kogos stac na cc czy nie - wyobraz sobie, ze moj lekarz przyjechal prywatnie do porodu i wiedzial z gory, ze nie chce ani cc ani zzo, jesli takiej koniecznosci nie bedzie. i udalo sie. gdybym chciala cc, to by mi je zrobil, tylko po co???

Gość xyzyx
Yyyyy...! To niesamowite...

Gość taaaaa kiwać to my a nie nas
Przyjechał prywatnie ha ha ha-weź mnie nie rozśmieszaj. I nie chciałaś zzo i wcale nie bolało,dziecko wyszło jak świeży balasek! Jasne! A tą swoją kawalerkę już opuściłaś czy dziecko śpi na psim legowisku? :D :D :D Biedna bogata dziunia na znieczulenie jej zabrakło bo na nowy kostium na wyjścia oficjalne na L4 wydała :D a teraz zazdrość ją zżera bo inne mają ładną waginę a u niej wygląda jakby granat wybuch!!!! ha ha ha

Dziunia z całym szacunkiem... ale ja za bardzo siebie kocham żeby rozkraczać się, srać i pierdzieć przy obcych ludziach, pocąc się przy tym, wrzeszczeć z pękającą dupą. Żeby narażać siebie na tak przerażający ból, na rozcinanie krocza (bo raczej małe prawdopodobieństwo na uniknięcie w polskich cesarzach). Na cipe jak wiadro po porodzie- i to nie mit... każda kobieta, która rodziła to potwierdza. Nie licząc kafeterianek, które po porodzie wszystkie jak jeden mąż są ciaśniejsze :D Po prostu zbyt się cenie żeby rodzić w XXI w. jak zwierze.

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhh
dziunia już wiemy że jesteś Bogata:)

* w polskich szpitalach miało być :D Widocznie popadam w samozachwyt ;P

Gość jenyyyyyyyyyyyy
dziunia skończ- wstydu oszczędź!!!

Gość Dziunia tu,
dziunia tam, dziunia wszedzie! Glodna jestem, ale sie boje lodowke otworzyc, bo sie okaze, ze miedzy serem a kielbasa czai sie dziunia, gotowa podzielic sie ze mna swoimi mądrościami Normalnie nie moge z ta baba, omijam jej posty, bo flaki mi sie przewracaja

Gość doroteczkaaaakaa
drugiej kategorii to te które nie karmiły swoich dzieci piersia minimum 6 miesiecy. co z tego ze urodzila naturalnie skoro w cyckach pusto i dziecko szprycowała mieszankami bebilon. haha. ja mialam cesarke ratujaca zycie dziecka, bo mialo zle ustawienie glowki, ale za to karmie piersia juz pare miesiecy i daje dziecku to co najlepsze

Gość Rafaellia
A sama na pewno lykalas sperme prosto z kija? To niby trzeba cyckiem karmic. A potem beda ci wisialy do kolan?

Gość rzzeczywistosc
d.z.iunia Czy Ciebie posrało do końca? ja na poczatku nie rozumialam tej nagonki na Ciebie ale Ty naprawdę jesteś przemądrzała. Chcesz mieć piczkę jak wiadro to Twój problem. Ale żeby krytykować zajebiście małą bliznę po cc bo ją widać....?Co myślisz bardziej mężowi przeszkadza? Odpowiedź A-piczka jak wiadro czy oidpowiedź B-5 cm kreseczka pod najniższymi majteczkami?