Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie stac mnie na fryzjera

czy farbujecie sobie same włosy? jakimi farbami?

Polecane posty

muszę ufarbować bo mam juz odrosty na pol glowy. poprosze chyba kolezanke o pomoc, ale jaka farbe wybrac? ja mam jasny blond teraz, a naturalne mam blond sredni, taki miedziany, złotawy

Farbuję włosy sama, mam czarne do ramion. Farbuję sama od kąd pamiętam, nigdy sie nie wybrudzę, a włosy zafarbowane dobrze. Farby różne, najczęsciej garniera.

Ja też farbuję sama. Kiedyś robiła to moja koleżanka ale któregoś razu nie mogła a ja nie mogłam czekać i od tamtej pory radzę sobie sama. :) Farbuje na różne odcienie ciemnego brązu, zawsze farbami Garniera.

Ja farbuję na bardzo jasny blond a mam średni popielaty...używam garnier natural colours o takiej nazwie naturalny bardzo jasny blond. polecam

Gość hmm*hmm
ja tez sama na granatową czerń garnier

Gość hmm*hmm
ja mam do pasa ale daje rade:D

dziewczyny mam teraz na głowie odrosty ciemnawy blond i farbe jakaś jasna złotawa z pasemkami, troche za jasne to wszystko jak zafarbowac, by złapało równo odrosty i to coś ufarbowane?

Gość ojtam ojtam
ja farbuję tylko farbami z pianki - nakladam sama - super rewelacyjnie tylko nie wiem jak z blondami - ja mam super brąz

możesz spróbować jakąkolwiek farbą w kolorze odrostu,ale z doświadczenia wiem, że z włosów rozjaśnianych ciemniejsza farba będzie się wypłukiwać i malowanie trzeba powtarzać.kiedyś z jasnego blondu przeszłam do ciemnego i po kilku myciach włosy mi jaśniały. po czterech, pięciu malowankach było już ok.

Ja farbuję Lorealem, nakłada mi mąż albo mama, bo sama nie umiem, tzn nigdy nie nałożyłam sobie idealnie. Teraz farbuję na perłowy blond, nakładam co 4 tygodnie, bo odrosty widać błyskawicznie.

a co do pianki to jest łatwa w obsłudze i mega wydajna. ciemne kolory pewnie wychodzą ładnie, ale do blondów odradzam..słabo rozjaśnia. jak chcesz przyciemnić włosy nie niszcząc ich to polecam castngi...delikatne i z ładną paletą kolorów.

dobra, kupie sobie farbe, bo juz wstyd chodzic z takimi odrostami mam nadzieje, ze jak przyciemnie, to tak szybko nie beda widoczne czy ktoras miala farbe satynowy blond lub mroźny beż z casting creme ?

ja miałam na bardzo jasnym blondzie robiony satynowy blond castingiem...zresztą czego ja nie miałam na głowie :) wyglądał ślicznie, niby naturalny ale nietypowy kolor, taki ładny średni blond. ale tak jak już wspomniałam z rozjaśnianych włosów wypłukiwał mi się po kilku tygodniach. natomiast z ciemniejszymi odrostami współgrał idealnie.

nie farbowalam jeszcze zastanawiam sie czy ten satynowy blond nie bedzie jednak za jasny... i znow za 3 tygodnie odrosty mrozny bez znowu wydaje mi sie zbyt ciemny jak na moja karnacje mam jasna skore, niebieskie oczy, brwi takie szarawe jak czesto sie farbuje farba? np tym castingiem? czy jak nie wyjdzie, to mozna np za 2 tyg poprawic inna?

Gość ja bym sie nie odwazyla
sama farbowac

Gość moja kolezanka farbuje
sobie sama, w zyciu by nikt nie powiedzial, ze to nie robota fryzjera

całe życie sobie farbuje sama, 100zł w kieszeni nie w kij dmuchał. farbowałam Palet Schwarzkopfa, ale się dowiedziałam od fryzjerki że to największy sit. Przerzucę się chyba na garniera, bo widzę dziewczyny że jesteście z tej farby zadowolone ;)

Gość izabellkaaa
Farbuję co miesiąc sama lorealem. Ponieważ mam jaskrawą czerwień to dopóki nie dopuszczę do odrostów to jest ok jeśli natomiast "przegapię" moment i odrosty są widoczne to jedyni fryzjer gdyż na takim jasnym kolorze widać niedociągnięcia bardzo.

kobrietta mi kiedyś fryzjerka też powiedziała, że wszystko jedno jaka farba oby nie palette. Ja jestem z Garniera bardzo zadowolona, dobrze mi pokrywa a ja mam swoje włosy ciemny brąz i sporo siwych...i jeszcze druga rada, może być najciemniejszy brąz oby nie malować na czerń bo później bardzo ciężko zejść z niej.

ja tez farbuje sama od zawsze ;) tylko, ze na ciemny kolor bo sama z natury jestem jasna blondynka :) i używam tylko Loreala- kolor sie nie spiera i odrosty pokrywa idealnie.. czasem robię pasemka dla odmiany to używam farb rozjasniajacych smart colour do pasemek na włosach ciemnych i farbowanych.. co do blondow to sie nie wypowiadam bo nie mam pojęcia..