Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia!

Rezygnacja z abonamentu w Plusie

Polecane posty

Gość Basia!

Witam! Mojemu bratu konsultantka Plusa wcisneła telefon w taryfie Sat Mon z abonamenten 60zł. On nigdzie nie pracuje i jest na utrzymaniu matki która ma 700zł emerytury. Abonament matka mu płaci już rok czasu i jest jej bardzo ciężko finansowo,a do końca umowy pozostało jeszcze 2 lata. Poradźcie mi proszę czy znacie jakiś sposób na rezygnację z abonamentu bez płacenia kary?

Gość szczerbata Mariola
śmierć abonenta:D. nie ma , musi skończyć się umowa:(inaczej kara.

Gość szczerbata Mariola
znajdź dobrego znajomego człowieka który przejmie komórkę , numer i abonament na siebie.

Gość Basia!
KonkubinatoR Dzięki nawet dobra ta twoja rada! Szkoda że wcześniej sama nie wpadłam na taki pomysł.

Gość Basia!
szczerbata Mariola A gdzie ja znajdę takiego głupiego żeby się połakomił na taki abonament jak dzisiaj wszyscy mają tel na kartę.

Gość szczerbata Mariola
nie nie wiem:D ja jestem głupia bo mam telefon na abonament wprawdzie teraz za około 50 zł ale jeszcze przed rokiem miałam 90:D Może się znajdzie jakiś samarytanin:D nie masz innego wyjścia:(jak płacić jeszcze przez dwa lata albo...j/w

Gość no rzeczywiście głupia
sprawdzić w umowie ile byłoby kary, może bardziej się opłacać niż ten abonament

Gość wewiewq121
ja chyba widuję takie ogłoszenia na gumtree... to jak w 700 zł oni się utrzymują w 2 osoby? Ja ostatnio zaczełam wyłączac lodówkę, rachunki spadły, moze by zrobili to samo

Gość szczerbata Mariola
a też racja:D

Gość Basia!
wewiequ121 Jakoś się utrzymują. Doby pomysł z wyłączeniem tej lodówki podpowiem im żeby tak zrobili. Ale najlepiej to by było jak by można bylo zrezygnować z tego abonamentu.

Gość wewiewq121
lodówka podnosi opłaty za prąd o 1/3. Mi jak zaczęłam wyłaczac, ale mam Mińsk :p to spadły z prawie 300 zł do 200, tyle ze jeszcze ją nieco właczam, ale głównie jak mam nocną taryfe bo mam licznik na dwie taryfy

Gość Basia!
no rzeczywiście głupia Nie opłaca się! Bo kary jest 1600zł a abonament za 2 lata wyniesie 1440zł

Gość Basia!
wewiequ My mamy już nowoczesną loddówkę Inesit to nie ciągnie aż tyle prądu.

Gość Basia!
szczerbata Mariola To ty miałaś jeszcze wyższy abonament od moje brata? O kurde!

Gość hddthfth
co to był za telefon? najnowszy wypasiony model? wiesz, że wysokość kary maleje z każdym miesiącem

Gość Basia!
hddtnfth to zwykły tel dotykowy z dwoma głośnikami Sony Ericson W150i a w jaki sposób maleje ta kara?

Gość rfggjftghdrfg
Z tego co wiem to kwotę dzielisz na liczbę miesięcy na ile jest abonament (czyli tutaj 36) i o tyle maleje miesiecznie.

Gość ile lat miał twój brat
w momencie podpisywania umowy? jak krotko po ukonczecniu 18 roku zycia to mysle, ze mozna by jakimis pismami wymusic rozwiazanie tej umowy dziwne, ze zgodzili sie na abonament jak on nie ma dochodów chyba, ze sklamal, ze ma

Gość Basia!
Brat ma już 40l ale jest tak naiwny jak małe dziecko

Gość Basia!
On miał tel na kartę w Mix Plusie na doładowanie 30zł kończyła mu się już umowa i właśnie wtedy ta Frania zadzwoniła do niego napierdoliła mu cudów niewidów i go namówiła