Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiek005

guzek na jajniku

Polecane posty

Gość misiek005

ostatnio pan ginekolog powiedział, że mam guzek na jajniku około 13mm, powiedział że mam się zgłosić do kontroli za poł roku, dodatkowo powiedział, że mam nadrzerke, jednak nie przepisał nic na nią, czy ktoraś z Was tak miała i też lekarz nie kazal podejmować żadnych krokow?

Gość nie guzek ale torbiel
torbiele tworzą się przy zaburzeniach hormonalnych gdy nie pęka pęcherzyk, czaem znikają samoistnie podczas okresu nadżerka zdarza się często, nie używaj tamponów, lecz wszystkie infekcje, jeśli masz dobrą cyttologię to nie ma strachu, rób regularnie cytologię i usg

gdybyś miała "guzek" na jajniku to już byś była na chirurgii i by robili wycinki by stwierdzić czy to nowotwór nie cierpię głupich lasek które nawet poprawnie nie potrafią pisać po polsku gdybym była facetem wstydziłabym sie takiej kretynki

Gość misiek005
lekarz mi powiedzaił GUZEK a nie TORBIEL. podczas wizyty nie było wypowiedziane słowo TORBIEL tylko guzek, więc chyba wiem co mówie..

powtarzam, gdyby to był guzek miałabyś robioną biopsję i badanie histopatologiczne moze lekarz zobaczył że ma do czynienia z blondynką i dltatego powiedział "guzek" bo i tak nie miałabyś pojęcia co to torbiel

Gość misiek005
akurat jestem naturalną brunetką, a że tak powiedział to już nie moja wina