Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pinacolada92

zbyt wysoki poziom trójglicerydów !!!

Polecane posty

Gość Pinacolada92

Moje pytanie brzmi skąd się bierze tak wysoki poziom trójglicerydów i jak go zmniejszyć ? Po wczorajszym badaniu wyszło, że mam zbyt wysoki stan trójglicerydów, wynosi on 230, gdzie max to jest 200 Dodam, że mam 20 lat i waże 51 kg przy wzroście 167 Jeżeli ktoś może mi coś poradzić prosze o odpowiedzi:)

Gość dieta raczej i więcej ruchu
Nadmiar złego cholesterolu w tak mlodym wieku i przy prawidłowej wadze najprawdopodobniej uwarunkowany jest genetycznie,musisz dbać o siebie bardziej niż inni.

Gość Pinacolada92
a jeśli chodzi o diete, to w co najlepiej ją wzbogacić, a czego nie spożywać w szczególności ?

Gość trójglicerydy zbija się tylko
aktywnością fizyczną

Gość trójglicerydy zbija się tylko
i nie jedz śmieciowego jedzenia, dużo pij wody i herbat niesłodzonych unormuje się

Gość Pinacolada92
bo jeśli chodzi o ruch to nie uważam, że jest go mało, ale wiadomo zawsze może być więcej

Gość to może być od stresu
unikaj tłustych mięs, smażenin i słodyczy jedz dużo warzyw i owoców są też specjalne herbatki na obniżenie cholesterolu np Vitaxu ja dodatkowo stosuję Danacol do picia i margarynę Benecol do smarowania są też suplementy np zr sterolami roślinnymi (jak w DANACOLU, BENECOLU) wyciągiem z głogu, winogron, OMEGA 3

Gość Pinacolada92
hmm stres ? no miałam go ostatnimi czasu sporo, ale nie wiedziałam, że może mieć jakiś znaczny wpływ na to a jeśli chodzi o diete to dziękuje za porady i jak jeszcze jakieś macie to chętnie poczytam hmm a alkohol, w szczególności piwo ma duży na to wpływ ?