Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Johhan

Wyznaczniki dobrobytu w Polsce

Polecane posty

Gość Johhan

czy wyznacznikiem dobrobytu w Polsce moze byc domek jednorodzinny i dobry samochod? w innych krajach tak maja zwykle rodziny pytam czy w Polsce to tez standard wg Was

Gość DziewczynkaaaaDuuuzaaaBlond
hahaha

Gość prawictwo pospolite121
niekoniecznie .. Samochod to w innych krajach ma kazdy wiec nie jest to wyznacznik dobrobytu .. Tym wyznacznikiem jest prywatny helikopter .

Gość Glistttka
Powiedzmy sobie szczerze, to co na zachodzie jest normą w Polsce jest wyznacznikiem dobrobytu Haha ! czyli auto własny dom, czy mieszkanie, wczasy jakiekolwiek i gdziekolwiek , chociażby pełen koszyk w markecie z zakupami :):):):):) kurna nawet lepsze buty, czy płaszcz Żenada pisac

Gość Pierdogrzmot urzędniczy
na zachodzie wyznacznikiem jest do jakiego chodzisz marketu - zobaczą cie w Aldiku jesteś skończony.

Gość Glistttka
Nawet będą się polaczki prześcigac kto lepsze znicze kupi na cmentarza i czyj grób wygląda bogaciej :):):):):):):):):):):):):):)

Gość strachliwastarosc
Dla kazdego co innego jest wyznacznikiem dobrobytu. Dla mnie samochod ani dom jednorodzinny nie oznacza dobrobytu. Sama mieszkam w bloku ale codziennie mijam kilkadziesiat albo i kilkaset domow jednorodzinnyh 🖐️ No chyba ze jakas willa.

Gość nie porównuj wyznacznika
dobrobytu w krajach o rozwinietej gospodarce do kraju w którym gospodarka dopiero się rozwija. to tak jakbys porównywał zdolnosci manualne dorosłego człowieka ze zdolnościami bardzo małego dziecka

Gość Glistttka
O już się chwalą :):):):):):):) Jakie to typowe dla polaczkow, A nie taki był sens dyskusji Miało być ogólnie :):):):):):)

Gość strachliwastarosc
ALe ze niby ja sie chwale?? Przeciez pisze ze mieszkam w bloku 🖐️ Ale jezeli dla ciebie dom jednroodzinny jest wyznacznikiem dobrobytu to twoja sprawa. Mowie ze kazdy ma inny 🖐️

Gość o ! i ryzy pod pomarancza
już agituje, na rzecz PELO :):):):):):):):):):):):)

Gość fdjxfj
gdzie ta agitacja na peło bo nie widze. zacytuj posta

Gość TEN post o gospodarce
że to niby "nowa" i się dopiero rozwija :):):):):):):) X Raczej nowo rozkradziona :):):):):):):)

Gość fdjxfj
a nie nowa i nie dopiero rozwija się? myślisz że to stara, kapitalistyczna gospodarka wysoko rozwinięta na poziomie niemieckiej czy francuskiej? może na słońcu za długo byłeś? rozkradziona? kto i co ukradł?

Gość Nie odpisujcie ryzemu
padalcowi, on chce się jak zwykle podraznic, jelop

Gość tumany i tumanki
polska gospodarka rozwija się nie tylko za rządów Tuska. rozwija się od poczatku lat dziewięćdziesiatych, matołki.

ja mam wille z basenem:classic_cool: te pomarancze to nie ja:D wszedzie juz mnie widzisz idz serio do lekarza:D bo masz poczatki paranoi i z pewnoscią mocno zaawansowana obsesje:D porównujcie polske do innych krajow z bloku wschodnie gdzie ruskie zainstalowali swoich u wladzy...czyli wszystkie panstwa zwiakzu radzieckiego albo satelity. np węgry, litwe, rumunie czechy... czechy powinny być dla nas w sumie przyklad. x zachod to cos do czego powinno się dążyc jesli chodzi o poziom zycia zwyklych obywateli, klase tzw srednią ktorej u nas praktycznie brak... x a co do pytania, to dla mnie dobrobyt jest wtedy gdy nie musisz sie martwić o kase na podstawowe rzeczy potrzebne do egystencji i dodatkowo mozesz sobie pozwolic na rozne luksusy ...ale fakt dla kazdego dobrobyt oznacza co innego, dla jednych posiadanie jachtu dla innych smaochodu