Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hellpppccss

ratunku! ! co robic?! jestem samotna mama i .......

Polecane posty

Gość jugo
ktoś tu wkleił link do ogłoszenia - pomoc osobie starszej - dzwoniłaś już tam??? ogłoszenie jest z wczoraj, może jeszcze nikogo nie znaleźli

Gość po co autorka ma dzwonic
przeciez na pewno chca kogos z referencjami i po studiach:D Ja sie tej matce nie dziwie, ze nie chce jej utrzymywac, zdrowa kobieta, a pracowac sie nie chce:O I te wymowki przedszkole, chore dziecko, zmiany, zostaje "tylko" 500zl i najlepsze: nie ma jak pojsc na rozmowe kwalifikacyjna:D To jakies kpiny chyba, bo nikt normalny nie wyszukuje na sile sobie az takich problemow, a z tym chorym dzieckiem to juz w ogole przesada:O Nie wiem co chce autorka, na L4 siedziec tylko? Nie ma tak latwo w zyciu niestety, ale widac, ze po dupie jeszcze autorka nie dostala. Ja tam jej zycze by matka ja z domu wyrzucila na zbity pysk, dziecko zabrali to moze by sie wziela do roboty i zrozumiala, ze zycie nie polega tylko na gotowaniu praniu, myciu podlog i opieka nad dzieckiem:)

Gość po co autorka ma dzwonic
"noi co wtedy tylko 500zł zostanie!!!? " :D nie to jednak prowokacja, bo nie mozna byc tak glupim:D

Gość powiało kulturą
dziewczyo, wpisz w google FIRMY OPIEKUŃCZE WE WROCŁAWIU wyskoczą ci nazwy firm. nie bede ci tu dawac linkow bo chyba sama umiesz sie poslugiwac wyszukiwarką. a tak na marginesie ja tez jestem sama z dzieckiem, pracuje od 6 do 14 w miare moich mozliwosci pomagalam corce ktora ma 2 dzieci, meza pracującego na zmiany. ie miala pracy lecz uczyla sie zaocznie, brala sobie sprzątanie na weekendy czy na popoludnia gdy ja moglam zostac z dziecmi, szukala w internecie ogloszen a potem ludzie ją sobie polecali, dzisiaj ona pracuje ja odbieram dziecko z przedszkola(starsze jest w szkole) corka gdy tylko moze stara sie dorobic, nawet 50 czy 100 zl miesiecznie ale sie stara , szuka i znajduje. nie wierze ze nikogo nie zasz, pytaj sie ludzi czy nie wiedzą gzie znalezc prace. wiesz jak ja znalazlam prace opiekunki? mialam kredyt z prowidentu i zapytalam sie kobiety ktora przychodzila do minie po splaty czy nie wie gdzie mozna cos znalezc.(bylam nowa w tym miescie) ona mi powiedziala o firmie opiekunczej. wez troche sie postaraj a apewo cos znajdziesz, a jak sie sprowadzilam do mojego obev\cnego miasta to przez rok bawilam dwoje dzieci 6 miesiecy i 2 lata, bylam u nich 10 godzin i dostawalam 500 zl,wiem ze malo ale zalezalo mi na kazdym groszu, mialam wtedy jeszcze zasilek dla bezrobotnych. wydaje mi sie ze nie bardzo zalezy ci zeby znalezc prace. chyba chcesz od razu zarobic 2000, ja mam 30 lat stażu a zarabiam 1600 zl na ręke i jestem zadowolona,ale ty masz chyba za duze wymagania. stan na ziemi zacznij myslec realnie. lap kazdą prace nawet na czarno, a potem szukaj czegos lepszego , byl czas ze jak bawilam dzieci to sama zatrudnialam opiekunke zeby odbierala mi dziecko z przedszkola i byla z nim 2 godziny. tonący brzytwy sie chwyta

Gość po co rodzilasssss
oddaj dziecko innym na wychowanie jak nie dajesz sama rady, przecież tu na forum karzą rodzić i oddawać

Gość Z jednej strony wszystkie
rady Autorka odrzuca. Z drugiej... niektore sa nierealne. Ja jestem z Poznania. Gdzie u Was te ulotki za 8zl/h?! U nas 6gr za szt. (przy ciezkich katalogach), a w domkach 15 i wyznaczaja Ci rejon - czasem domki sa w odleglosci 1km - policz sobie - czasem masz za ok. godzine 60 groszy. A sprzatanie? W tej cenie? To ja mam mgr, jestem grafikiem i nie moge dorobic? Ja juz nie wiem co wymyslec, zeby miec wieksza kase, a dziecka nie mam!

Gość gunia90
A mi sie wydaje ze albo to jakas glupia bezcelowa prowokacja albo kobieta naprawde ma ciezka sytuacje i boi sie napisac wprost ze potrzebuje pomocy np ubran dla dziecka itp. swoja droga ktos tu pisal ze zasilek staly jest dla niepelnosprawnych itp a u mnie w miescie jakos zasilek staly to jest taki na 3 mies bodajze a celujacy na miies albo odwwrotnie nie orientuje sie dokladnie ale kazdy ma prawo z tego korzystac trzeba walczyc o wszystko bo w tych czasach z MOPS-u dostaja pijaczyny a rodziny musza sie tam nachodzic troche ale trzeba probowac. pozatym wiem ze z mopsu nawet zywnosc przyznaja a zarobki Twojej mamy nie powinny byc liczone do Twojego dochodu

Gość 9090-09
a i interesują cie jakieś paczki dla dziecka? ubrania? zabawki?

Gość moze poszukaj sprzatania
za sprzatanie placa od 15zl wzwyz ja tez dojezdzam na dzielnice swojego miasta(10-15km)i poki moge to rowerem

Gość podbijaczka zawodowa
?

Gość hellllpssssccc
nie, nie potrzebuje ubran, dla dziecka mam ubranka jeszcze nagromadzone na kolejne 2 lata, wiec ubranka i kurtki dla niej mam. ja tez mam w co sie ubrac, zalozylam tu temat nie po to by od kogos brac, ale po to by ludzie doradzili mi co moge robic jakiej pracy szukac... dzisiaj 2 razy dziennie bylam na internecie w sumie ok 5h! (wiecej nie moglam bo dziecko mi nie daje, dopiero moge wejsc na internet gdy mała spi) szukalam praacy znow, w sprzataniu domow mieszkan biur sklepown hoteli, szukalam w spozywczakach miesnych, warzywniakach, szukalam wszedzie i nic albo doswiadczenie albo studentwo chca albo z grupa inwalidzka albo duuuuuzo chetnych

Gość tez wroclaw1123456
A z ktorej dzielnicy Wroclawia jestes?

Gość hellllpssccc
z jakiej dzielnicy?? od blizej pilczyc i tychh okolic ale tez blizej srody slaskiej, nie chbce podawac konkretnie dzielncy szukam codziennie roboty 2 razy dzuiennie i powiem wam tak"\ mam juz tego dosc.... -dzwonie do ludzi ktorzy dają ogloszenia ze szukają do sprzatania mieszkan a tam ze juz 20 chetnych jest ze tylko 200zł za kilka razy ) i ze wychodzi na to ze bym opiekunce musiala wszystko oddac po przeliczeniu moze zostaloby mi 10zł! -chodze po marketach supermarkety sklepy i : tam cchcą zeby do 21 lub 22 pracowac o 23 b ym byla w domu a dziecko kto by od opiekunki o 23ciej odebral??? zadna opiekunka nie chce byc z dzieckiem za taka niską kwote jaka ja proponuje do 23ciej i moja matka tez zadnej nie chce opiekunki u siebie w domu! ty;lko dziecko mialoby byuc u opiekunki w domu! w sklepie zarpobic mozna 1200zł (moja mama ma tyle) i odjac opiekunka 700zł a jak by miala do 23ciej byc z dzieckiem to 900-100zł wiec nic nie zostanie bo pytalam i zadna za 600zł z dzieckiem tyle godzin nie bedzie nawet emerytki kreca nosem!

Gość hellllpssccc
moja matka tez mi wlasnie mowi ze musze zaawziecie szuka tylko umowy o prace byle co, ale z taką umową, bo jak dziecko zachoruje wezme wolne za te dni bede miec placone.a tak jak zachoruje cos sie stanie itd itd to np. na z;leceniu jesli bym miala zarobic 1200zł a bede na zwolnieniu np 1,5tyug albo 2 tyg to zarobie 600zł -100zł dojazdy to 500zł-opiekunka czy zlobek noi ci?

Gość hellllpssccc
moze macie pomysl gdzie powinnam szu szukac pracy tylko od ppon do piatku na umowe zo prace

wiesz umowę o prace ma sie po okresie próbnym zazwyczaj a jak chcesz przepracować 3 miesiace bez kombinowania ze zwolnieniami skoro już piszesz ze chcesz je brać? A po drugie ojciec dziecka nie ma obowiazku alimentacyjnego? Zawsze mi sie wydawało ze ma. nie na ciebie ale zeby zapewnić dziecku godne zycie.

wiesz każda rozmowa o prace zaczyna sie od pytania o twój status rodzinny, ile lat ma dziecko czy praca nie bedzie ci kolidować z życiem rodzinnym. Tak więc mało kto zatrudni matke z tak małym dzieckiem właśnie przez to że np myślą o tym a co jesli jej dziecko zachoruje... Wolą zatrudniać młodego bezdzietnego człowieka który nie wypadnie im z grafika na ostatnie 5 minut bo dzieciak chory.

Gość wujeksraka
z calym szacunkiem ale wspulczuje ci mamy jak masz sobie dac rady bez pomocy :/ scigaj ojca za alimenty piszesz ze robi na czarno postaraj sie udowodnic to jakos dowiedz sie gdzie pracuje i zglos to po za tym jak daje tylko 200 zl nie nalezy ci sie wiecej z funduszu ? jak nie masz oparcia w mamie moze poszukaj domuw samotnej matki z dzieckiem moze zapewnili ci tam opieke pomogli szukac pracy moze ktos od nich by sie zajal dzieckiem bo jak nie masz mozliwosci podjecia pracy w takich warunkah jakie masz na dzien dzisiejszy

Gość hellllpssssccc
do tego co napisane jest wyzej: w domach samotnej matki mozna mieszkac jesli naprawde nie ma sie dokąd pojsc tzn jesli np. mąz pijak narkoman alkoholoik potwierdzone obdukcja zeznaniami itd itd i np. jesli by moja matka byla psychiczna lub alkoholiczka gdybysmy mieszkali w oplakanych warunkach w starej kamienicy to napewno by nas przyjeli do domu samotnej matki.... ale ja nie mieszkam w obskurnej kamienicy na piec, moja mama jest kulturalna, grzeczna, nie nalezy do patologicznych, nawet nie przeklina. a wiec dlaczego mialabym od niej uciekac do domu samotnej matki ? wy sami nie wiecie jak tam jest strasznie (wiem bo byla n zobaczyc dowiedziec sie co i jak a moja kolezanka ma tam praktyki!) i w domu samotnej matki mozna mieszkac maxymalnie rok czasu, dzieci pilnowane sa przez ten rok przez opiekunki i mieszkają tam glownie kobiety patoogiczne i z wygladu i z zachowania przeklinajace i wieje chamstwem dziecko w takim miejscu by mi sie zmarnowalo! a prace jaką oni znajduja to sprzatanie ulic, klatki schodowe, ewent w sklepie na kasie, a po roku mowia do widzenia i trzeba sobie szukac mieszkania na spolke z kims i wogole same utrudnienia wiec to najgorsze rozwiazanie.

Gość hellllpssssccc
i do tej osoby co pisze wyzej : nikt nie pyta sie na pierwszym spotkan iu czy ktos ma dziecko męza czy nie! nie wolno im o to pytac. a to czy mam dziecko czy nie wyjdzie dopiero wtedy gdy mnie zatrudnią i bede je chciala zglosic do ubezpieczenia.

mam 3 letniego synka, mozemy zajac sie twoim dzieckiem czasem (nieodplatnie) moze dzieci by sie pobawily a Ty moglabys jednak gdzies w tym czasie popracowac? daj znac jesli bylabys zainteresowana :)

Gość gość
Ja mam identyczny problem i nie dobrze mi się robi jak czytam komentarze w stylu ,że Kasia nie chce pracować.Napisała dokładnie ,że nie może znależć pracy na cały etat,a mija się z celem,aby oddała dziecko do przedszkola i miała je opłacać,bo odda wypłate na to przedszkole.Jak mała zachoruje to mega problem.Prawda jest taka,że dziecko nie będzie widziało mamy,a bieda dalej.Ja mam wykształcenie,a problem jest z tym,że nikt nam nie pomaga.Ojciec dziecka nawet alimentów nie płaci,fundusz mam.Pewnie ktos mądry mi napisze ,że widziały gały co brały,a g***o prawda,bo dwa lata latał,że kocha,a na wieść o dziecku wycofał się.Ja też na imie mam Kasia.Może te Kasie nie mają prawa do szczęścia i miłości.Już nawet wole być sama,bo nie ufam facetom,a z dwójką dzieci samej nie wyobrażam sobie.A wy,którzy macie stu pomocników do dzieci i obowiązków darujcie sobie komentarze

Gość Janusz joz
doskonale Cie rozumiem i bardzo chętnie Ci pomogę - ja takiej pomocy potrzebowałęm i nie dostałem ale doskonale CIe rozumie- z praca z rozwiazaniami i przyjażnią

Gość gość
doskonale Cie rozumiem i bardzo chętnie Ci pomogę - ja takiej pomocy potrzebowałęm i nie dostałem ale doskonale CIe rozumie- z praca z rozwiazaniami i przyjażnią

Gość gość
Autorko, czy jesteś? Mam konkretny pomysł jak pracować w domu, ale bez ściemy, żadne klikanie w linki, piramidy finansowe, kasyna. Pytanie -czy umiesz dobrze pisać po polsku? Nie oferuję ci pracy, nie mam firmy, ale mogę wskazać portale gdzie można zarobić przy komputerze, pracując po 8 godzin dziennie albo i mniej, majątku nie zarobisz ale jak umiesz pisać, 1000 i więcej - tak.