Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo święta.....

Niedługo święta, o czym marzą Wasze dzieci?

Polecane posty

Gość niedługo święta.....

Mam nadzieję, że nie za szybko pytam.... O czym marzą Wasze dzieci? Kupujecie duuuże prezenty, czy małe drobiazgi? Co z mężem-pratnerem? dalszą rodziną? My w tym roku kupimy chyba tylko prezent córce ( 4,5 letniej)... sobie prezenty darujemy. Mój mąż jest bardzo wybredny, mimo że nie jesteśmy jakimiś bogaczami, ciężko sprawić mu przyjemność prezentem... Niektórzy potrafią cieszyć się z otrzymanych drobiazgów, a mój mąż oczekuje chyba gwiazdki z nieba, więc lepiej powiedzieć sobie-w tym roku zero prezentów... :(

W zeszłym roku zapytałem siostrzenicę, co chciałaby dostać... 60 koników Ponny :P

Gość chyba inna babka
Mój syn dostanie nowe łyżwy. A mąż? Mój z tych co cieszy się kiedy mu zaszyję dziurę w ulubionej koszulce...:p Ale pewnie dostanie coś osobistego,związanego z jego pasją.

Gość u mnie w tamtym roku
Ja w tamtym roku dzwonilam do 9 l.chrzesnicy z pytaniem co che dostac od cioci na gwazdke ( w mikolaja już nie wierzy :) )to pwiedziala ze ekierke bo je sie wczoraj polamala :D :D Fajnie miec nie wuybredną chrzesnice

Gość grace.
Nie lubię świąt. Właśnei dlatego, ze dla współczesnego człowieka święta = prezenty :-O To smutne :-( I podobnie wychowujecie swoje dzieci... ehhhh... Moje dzieci, a zwłaszcza najstarsze (6 lat) mają mnóstwo pomysłow, realizujemy je w ciagu roku, jezeli uznamy, ze warto. Lubimy kupowac dzieciom zabawki i inne rzeczy, z okazji i bez. Nie czekamy do swiat...

Gość pkaj
A JA ŚWIĘTA UWIELBIAM. TA MAGIA.... HMMMMMMM Córa urodziła się w święta więc w grudniu mam mikołajki, gwiazdkę i 2-gie urodziny mojego aniołka. Na prezenty dla niej przeznaczę ok... 600zł. ale przez cały rok, prócz DNIA DZIECKA, dostaje drobiazgi tj. książeczka czy mała lala za naście zło. Bardzo ją kochamy i uważam, że się należy jej ;) Oto co wybrałam: http://allegro.pl/biurko-tablica-magnetyczna-stolik-edukacyjny-f101-i2703210168.html http://allegro.pl/fisher-price-wozek-lalka-lozko-akces-86891-i2720025721.html http://allegro.pl/kuchnia-cheftronic-z-akcesoriami-hello-kitty-smoby-i2699482957.html

Gość emcekwadrat
pkaj bardzo fajne prezenty moja córcia ma dopiero 4 m-ce więc pewno marzy o butli z mleniem :)

Gość fgdhdjrmj
my jesteśmy ateistami i dla nas święta to podsumowanie roku:) dziecko dostaje prezenty i jest informowane, że to nagroda za dobre zachowanie itd iitp. Ona ma 5 lat i w zeszłym roku dorwała się do gazetki Auchan, powycinała nożyczkami zabawki , przykleiła do kartki i poinformowała, że napisała list do św mikołaja:) w tym roku gazetki usuwamy i będzie jeden duży prezent, domek dla lalek. Mikołaja 6 grudnia obchodzimy skromnego i tylko dostaje tyle rzeczy( głównie słodycze) które zmieszczą się do "skarpety". Jak sie nie wie co kupić, najlepiej poprosić dziecko żeby napisało list lub narysowała i zrobić to razem z nim, tak, żeby " niemożliwe" prezenty sie w nim nie znalazły:)

Gość plkjhvgnbvchbjkopl[
pkaj pojebana jesteś!!!! Tyle kasy!!! Za to ludzie musza zyć nieraz cały miesiąc debilko. Z dzieciaka Ci snob wyrośnie i tyle!

Gość a właśnie, że pkaj
ma fajne pomysły. Zabawki ładne, porządne i edukacyjne. Na pewno dziecko będzie wniebowzięte. jakby mnie było stać to chcętnie bym tez takie kupiła, bo uważam, że warto. A snobem jej dziecko nie będzie, bo pisała, że w ciągu roku nie dostaje drogich prezentów więc ty powyżej sie nie czepiaj

Gość równo pokrojona świnka
wiekszosc ludzi popelnia jeden blad. Wywala kupe kasy na prezent dla dziecka. Na jeden prezent albo dwa. A ja kupuje wielka torbe wszystkiego. Bo frajda najwieksza jest z dostawania, wygrzebywania itp.

o choince - byliśmy w Ikei w ub. tygodniu i już stały ubrane - starszy zwariował, w ogóle nie chciał stamtąd wychodzić i teraz co dzień pytanie: kiedy będzie choinka? rysujemy choinkę, wypatrujemy w książkach... szał w sumie to on chyba nie pamięta jeszcze, że wiążą się z tym prezenty...

Gość szczypiora
Nie wiem, o czym, jeszcze jest za mała, żeby mi o tym powiedzieć. Pewnie kupimy pare drobiazgów, popakujemy wszystko osobno i to jeszcze w jedno duże opakowanie, bo najfajniejsze jest otwieranie

Gość no jak to co?
Skuter sniezny . I na powaznie .Naprawde nie wiecie o czym marza Wasze dzieci ? Ze az na kafe musicie pytac ?

Maly pewnie dostanie jakies drobiazgi bo nawet nie skuma sytuacji :-) W przyszlosci wlasnie najlepiej pisac list do mikolaja i klasc pod poduszke. co do pkaj - dla mnie pomysl super. a jak chce tyle qydac to jej sprawa. jak kogos tac na kilka fajnych prenzentow to snow a dziecko w przyszlosci bedzie debilem - zal... gorzej jak dziecko w przyszlosc nie bedzie nic mialo i bedzie sie wstydzic przed kolegami i ich unikac. ale co tam najwazniejsze sa wartosci...

Gość grthyh
równo pokrojona- własnie bzdury piszesz,wole złozyc sie z rodzinka i kupic jeden porządny prezent np rolki czy domek dla lalek niż 20 bzdur z chińskiego targu.Własnie dzieci lepiej sie bawia mniejsza iloscią zabawek niz jak maja 10 pudeł pierduł i nie wiedzą na czym skupic uwagę.Ja jako dziecko miałam 2 barbie,kena,restauracje lego,kilka pluszaków i tym sie bawiłam non stop.

Gość ciężaróweczka...
chyba cię posrało juz o prezentach pisać...i myśleć... kupuj dalej a zamiast swiat bedziesz miec komercje w domu...

Gość Monster high123
Starsza 7l lalke monster high a 2letnia nic nie kuma jeszcze i nie mam pijecia co dla niej

Gość nienawidzę ichcccc
precz ze świętami

Syn 6 lat - na mikołaja mu dziś kupiłam puzzle ze scooby-doo 300 sztuk - kupilam już dziś bo w mojej metropolii są puzzle ze scooby jedynie 160szt a te są już dla młodego za łatwe, nie wiem tylko czy z tą 3 setką nie przesadziłam, ale ja sama puzzle lubię to będziemy mieć wspólną zabawkę :D może coś jeszcze dokupię, ale coś drobnego. a na gwiazdkę to kupię mu zamek z Lego - od dłuższego czasu o nim mówi, muszę tylko sprawdzić ile on kosztuje, bo w sklepach nie widziałam żadnego zamku.. do tego mam chrześnice i chrześniaka 10 lat, chłopak 14 lat tak więc ja o prezentach świątecznych też myślę duuzo wcześńiej :P może nie kupuję ale już się rozglądam...

W tym roku jeszcze nie zastanawiałam się nad prezentami.Zawsze co roku robiliśmy drobne upominki dla swojego dziecka,chrzestniaków , rodzeństwa mojego i męża oraz rodziców/teściów. A że ceny idą w górę itd to chyba w tym roku ograniczmy się do prezentów tylko dla dzieci oraz kupię coś dla męża.

list do mikołaja to zawsze najlepszy pomysł zeby poznać marzenia malucha :) jest taka strona, gdzie mozesz to zrobic online (listdomikolaja.pl) - rysujecie list, ozdabiacie, w tle gra muzyczka, generalnie jest swiatecznie och i ach, a przy okazji, jak dziecko skonczy, to ty dostaneisz na maila kopie listu, z dokladnymi danymi co to za zabawki i gdzie mozna jes dostac - jak chcesz, mozesz wydrukowac i schowac z dzieckiem pod poduszke, albo rozeslac rodzinei, zeby sie nie glowili co mu kupic - wygodna opcja, polecam :)

Moj synek 3.5 roku: -soczek -slodycze -ksiazeczki ( lubi czytac , po mnie to ma) My z mezem nie dajemy sobie prezentow , kazdy kupuje sobie to na co ma akurat ochote. Dalsza rodzina odpada z prezentami.

aha , jeszcze ode mnie dostanie traktor zastanawiamy sie z mezem czy szwagra nie przebrac za mikolaja :) ale to jesczze nie wiadomo , boi nie wiemy czy sie zgodzi.

Gość A moja córa
A moja córa chce Barbie studio fryzjerskie. Takżę bardzo skromnie... A i "jeszcze pieska i kotka, tylko takiego prawdziwego, nie na przyciski, żeby same chodziły..." I się jej pytam, a może taką żyrafę, na co ona - nie, piesek i kotek wystarczą... ;)

Gość tak z ciekwosci
moja córka będzie miała prawie 2 latka i chcemy jej kupić klocki drewniane .

starsza lalke monster high,torbe listonoszke z monster,i pamietnik monster.a mlodsza na pewno kuchnie ale co jeszcze to nie wiemjest jeszcze troche czasu to cos wymysle.

do tej pory kupowaliśmy "wszystkim "dzieciom w rodzinie,tzn.męża siostrzeńcom i mojej siostrzenicy.ale w tym roku powiedziałam,żeby nie kupowali nic moim synom bo ja też nie będę kupować. mogłabym kupić tylko dwóm chrześniaczką,ale co z resztą??? dlatego wolę wszystkim dać po tradycyjnym czekoladowym mikołaju. co do moich synów,to starszy (6lat) chce playstation,ale najzwyczajniej w świecie nie stać nas to taką grę,więc porozglądam się za inną grą telewizyjną typu "pegazus" młodszy(6m-cy) i tak nic nie rozumie,ale dostanie jakąś zabawkę. z mężem nie robimy sobie prezentów!