Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamy wesprzyjcie mnie

Koniec toksycznego związku! JAK NIE POPAŚĆ W WIĘKSZĄ RUINĘ?

Polecane posty

Gość wujeksraka
sorka za durzo mi nawzucalo tych wypowiedzi problem z serwerem

w wiekszosci telefonow jest funkcja" nagraj rozmowe", zadzwon do niego i spokojnie rozmawiaj o alimentach, oczywiscie wszystko nagrywaj. nie daj sie zastraszyc, 99% takich krzykaczy w ciagu pierwszego roku po rozstaniu daje spokoj i kobiecie i dziecku. a jakim byl ojcem?

Gość niez55
Witaj, jestem w podobnej sytuacji ale już po...8 miesiąc jesteśmy sami, ciężko było się uwolnić, miałam tylko tą przewagę, że u mnie w mieszkaniu mieszkaliśmy, wiedziałam że jest źle, wszyscy to wiedzieli, a nie potrafiłam zrobić tego kroku, aż tyle się uzbierało, że nie wytrzymałam i wystawiłam rzeczy. Dodam, że mieszkamy w jednej wsi, niedaleko siebie, bo poszedł do rodziców, więc łatwo nie jest:( też straszył mnie, cudował, czekał aż zmięknę nie dając kasy na małego, ale nie zmiękłam, to nic że nie mamy w tej chwili może pieniążków ale mamy coś bardziej cennego, siebie, ciszę, spokój i bezpieczeństwo. Też byliśmy kilka lat, nie jestem głupią, prostą dziewuchą i dałam się zwieść pozorom, które stwarzał, najważniejsze jest dojrzeć do decyzji a potem może być tylko lepiej. Jestem po sprawie w sądzie o ustalenie miejsca pobytu oraz o sposobie kontaktowania się z dzieckiem, sędzią był mężczyzna ale wyrok a raczej ugoda jest po mojej myśli, a krzyczał a wygrażał się a w sądzie jak ta tępa małpa nie umiał porządnie zdania sklecić. Co do nagrywania, to również to robiłam, ale jeśli nagrywany nie wyraża zgody na nagrywanie to nie może być to dowodem w sprawie, tak było u mnie:(((chore, bo wiadomo, że jakby wiedział że go nagrywam to by się pilnował co mówi:( o alimenty jeszcze n9ie było sprawy, dziwne bo to najważniejsza kwestia a tak długo czekam, zaznaczam że składałam jednocześnie, pisałam też o zabezpieczenie alimentów na czas trwania procesu ale sędzia oddalił:((( to nic damy jakoś radę, za każdy miesiąc odkąd złożyłam pozew będzie musiał oddać pieniążki na dziecko, więc ile by nie było, trochę się uzbiera Swoją drogą przez tak długo trwające sprawy dzieciaki nie mają co jeść a tatusiów wpędza się w spiralę długów i niewypłacalności, tylko tyle mogą płacić choć trochę co miesiąc i czekać na sprawę. Jakby co pisz, ja już się podniosłam psychicznie, terapia u psychologa dużo mi dała i nie ma czego się wstydzić, to nie my się powinnyśmy wstydzić!!!!!!Może jakoś mogę Ci pomóc?Pozdrawiam i głowa do góry.

Gość eklerrka.melka
Matylda ty jestes jekas dziwna

Gość eklerrka.melka
Jakas

Gość MARGARYNA//
No to cie traktował po chamsku. Z takim facetem nie wolno być. Tacy faceci są od płacenia alimentów. Tacy faceci powinni byc osądzeni przez sąd bo na opiekunów dziecka się nie nadają.

Gość MARGARYNA//
No to cie traktował po chamsku. Z takim facetem nie wolno być. Tacy faceci są od płacenia alimentów. Tacy faceci powinni byc osądzeni przez sąd bo na opiekunów dziecka się nie nadają.

Gość no takie chamy po świecie
sie kreca, az masakra bierze