Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)mądra*

byc w ciazy po raz pierwszy -zapraszam szczesliwe mamusie

Polecane posty

no macie rację. test napewno powtórzę. tylko czy plamienie implantacyjne zawiera skrzepy krwi? raczej nie z tego co czytałam. nie będę ukrywać że się martwię. za okres za wcześnie a na plamienie to za dużo tego. ;/

Trzymaj się wersji "na okres za wcześnie". I nie myśl o tym bo ześwirujesz. A nie możesz tak dla pewności pójść do lekarza i zapytać? Albo chociaż z jakąś położną porozmawiać? Może powiedzą Ci coś co rozwieje Twoje wątpliwości.

pójdę do lekarz, czekam na wizytę. zrobię jeszcze jeden test. jutro rano. ale już się nie nakręcam bardziej bo oszaleję. dzieki dziewczyny za słowa wsparcia. być moze martwie się niepotrzebnie :) a na okres za wcześnie ;)

u mnie z plamieniem bylo tak ze przed ciaza ok tydz przed okresem czesto i gesto plamilam po stosunku pamietam ze wlasnie w dzien owego zaplodnienia po sexie plamilam mega mocno az sie przerazilam.. wiem to nie bylo jeszcze implantacyjne po po 5 minutach ono nie nastepuje ale u mnie tak bylo... nezumi jesliu cb to nie okres ale leca skrzepy to nie mam pojecia co to moze byc... a kiedy idziesz do lekarza? ja poszlabym jak najwczesniej, niech zrobi usg i zobaczy co tam sie dzieje w srodku

a taki mam pomysl co byscie powiedzialy jakbysmy powstawialy sobie zdj brzuszkow? bo ciekawi mnie to jakie wy macie. ja mam wrazenie ze mam malutki

keysy2121 jestem jak najbardziej za z tymi zdjeciami :) nezumi mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :) nie zalamuj sie, zobaczysz bedzie dobrze :)

dzwoniłam do lekarza i nie ma miejsc do końca grudnia, nawet prywatnie (sic!) musze się zorientować i wybrać do innego. teraz mam sucho żadnego pramienia. jestem dobrej myśli. chyba nie wytrzyman i zrobie test jeszcze dziś.

ja mysle ze nawet jakbys teraz zrobila to jak dobry test to wykryje. a jaki test masz? ja bym nie lekcewazyla tych skrzepow i poszla jak najszybciej do lekarza

jeszcze nie mam test kupionego. pierwszy raz rozibłam pink testem rossmana. nie był z tych najtańszych i nigdy nie miałam z nim podobnych problemów.

Ja zawsze robiłam Quixx test i nigdy nie zawiódł. Poza tym jest bardzo szybki i wcale nie trzeba czekać 5 minut na wynik. Po chwili widać już kreski. A ja Wam swojego brzuszka nie będę pokazywać bo i tak jeszcze nie mam :P Nezumi ale nawet na prywatną wizytę nie da rady się zapisać? Kurcze, a może po prostu na pogotowie jedź i powiedz jaka sprawa i że się martwisz. Jeśli trafisz na dobry humor to może skonsultują Cię z ginekologiem. Nie wiem już sama, piszę co przychodzi mi do głowy, żeby Ci pomóc...

wiesz co szukam innego lekarza w okolicy. a jak nie to pojade na oddział. mama moja pracuje w szpitalu moze się jej uda mnie gdzieś upchnąć. też się martwie. ile ten Quixx kosztuje i gdzie go dostane?

Normalnie w aptece dostaniesz bez problemu. A cena to zależy od apteki, u mnie w mieście czasami dawałam za niego 5-6zł a czasami 15 :)

ok. się wybiorę dziś do apteki. HinskiTurysta lepiej się czujesz? takie zawroty głowy i słabości są chyba normalne , prawda? chociaż podobno w drugim trymestrze siły kobiety się podwajają :)

nezumi juz lepiej polozylam sie i polepszylo sie :) co do sil, to prawda posprzatalam dzis moja wielka szafa choc bralam sie do tego od ponad pol roku heh :)

no to dobry czas na takie porządki bo jak będzie maluszek to ani o tym nie pomyślisz :) doba się skurczy :) wiem coś o tym bo mam dużo młodsze rodzeństwo, najmłodsza siostrzyczka ma 9 miesięcy i zajmuje mamie cały czas.

Własnie z mysla o maluszku robilam porzadki, robie miejsce na ciuszki itd. Ja mam tylko strasze rodzenstwo wiec moje doswiadczenia z malymi dziecmi jest niewielkie. Tylko przez kilka miesiacy opiekowalam sie pol rocznym chlopcem przez 8h, jak jego babcia byla w pracy.

no to wszystko przed tobą :) na szczęście bycia mamą nie trzeba się uczyć.

nezumi a to ty tak wcześnie masz owulacje? w 7 czy 9 dc? dziwne to :|ilu dniowe masz cykle i na jakiej podstawie stwierdzasz owulację? regularnie co do dnia masz @? Tak jak dziewczyny piszą test był trefny skoro nawet jednej kreski nie miałaś. U niektórych plamienie implantacyjne to taki skąpy okres :)też trwa 2-3dni. Ale wy już brzuchate jesteście :D ja tez sie nie pochwale bo nie mam czym :P Mam dylemat czy iść do drugiego ginekologa na NFZ czy nie iść i odżałować na badania z krwi te 400zeta :( pewności ze mi da badania na nfz nie mam a badanie i gmeranie chciałby zrobić :/kurcze nie znam go nie wiem jaki jest .Poradźcie coś :(

cos mnie zastanawia. chodzicie prywatnie do lekarza i tez prywatnie robicie badania ?? nie wypisuje wam normalnego skierowania ? ja chodze prywatnie ale wypisuje mi skierowania na badania normalnie na nfz.

(nie)mądra* owulacje (b.ól owulacyjny) mam ok.12 dnia cyklu - cały cykl trwa średnio 28-30 dni test był trafny na 100 % myślisz że nie ma szans?

hinskiturysta ja chodzę prywatnie i on nie ma umowy z nfz na badania wiec je tez muszę robić prywatnie :( on ma z nfz refundacje leków tylko podpisaną. nezumi czyli najpóźniej 3 dni przed owu sie kochałas hmmm szanse sa zawsze :) niby 72h zyja plemniki :P

no to faktycznie nie ciekawa sytuacja. Zawsze mozesz isc do innego lekarza i poprosic o te badania, wiesz zapytac sie mozna a moze akurat sie uda. A jakie badanie musisz wykonac ?

no właśnie wiem :) dlatego tak się nakręcam... i teraz jeszcze martwię dodatkowo. w ogóle to chciałam podizekowac za przyjecie mnie do tematu który być może mnie nawet nie dotyczy ale bardzo potrzebuje wsparcia a od was je dostałam :*

ojjjjj duuuuuzo całkowity koszt 380 zł :( w tym jest p.p różyczce tokspolazmozie tsh próby watrobowe, mocznik kreatynina proteinogram,kwas moczowy,bilirubina,glukoza,sód potas,zelazo,białko całkowite,crp,tibc,hbs antygen,anty hcv,hiv,gr krwi,t.coombsa vdrl

ja chodze pywatnie i na fundusz i na NFZ wystawia mi badania, a prywatnie mowie jak sytuacja, dlatego mam 2 lekarzy, jak mi sie uda to ide na nfz do tego co chodze prywatnie, ale na nfz ciezko sie dostac....mniejsza o to, badania mam na nfz, po za tym wszystkie badania mialam robione bedac w szpitalu, wiec nie musialam jezdzic na pobieranie krwi.