Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)mądra*

byc w ciazy po raz pierwszy -zapraszam szczesliwe mamusie

Polecane posty

ja mam tą płodu i mój w 20 tc miał 358g 22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl) 23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl) 24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl) 25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl) 26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl) 27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl) 28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl) 29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl) 30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl) 31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl) 32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl) 33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl) 34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl) 35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) 36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl) 37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl) 38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl) 40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

Wypraszam sobie! :P ja mam niedobory zelaza! Bylam w Holland and barrets czy jakos tak i kupilam 30tabsow za 2.55 a drugie opakowanie za pensa :D z wit C. takze super. glowa mnie boli. cholera wykrwawiam sie. niemadra przesadzasz ;p ja pod koniec probowalam sobie rozwarcie zmierzyc ale nie moglam siegnac ;p

anetucha to lepiej zażyj witaminę K a nie żelazo :P ona powstrzymuje krwawienia :) widziałam te promocje na stronie H&B będę teraz zamawiać kilka rzeczy bo się opłaca :) No jest malutki ale jakby nie patrzeć on polskie dziecko w polsce żywione hahahaha płatkami owsianymi i ryżem bleeeee, aczkolwiek wczoraj był przełom no bo się ruszam i były kopytka z cielęciną i sosem mniammm :D i pączuś :P dzisiaj też :D

No to po wizycie, mieszkanie posprzątane, czas na relaks :) Pan doktor zrobił mi usg, powiedział, że tak 6-7 tydzień i tyle... 2 kartki badań i proszę przyjść za 4 tygodnie. Ech... troszkę jestem rozczarowana nic mi nie powiedział i miałam wrażenie, że nie chce ze mną gadać :(

Andziulka ten sok co ja piłam to jest to: http://organical.pl/pl/p/Wyciag-z-dzikiej-rozy-500ml-/4455 Moja kruszynka:P 20 tyg 465g to chyba łapie się w tej środkowej rubryce...:p Ja mam wizytę we wtorek i już nie mogę się doczekać:P Martwie się, ale już chcę tam być!! I niech mi powie, że dzidzia w odpowiednim miejscu, i że rośnie jak na drożdżach:) ja mierzyłam znowu na początku tyg i dalej jest 100cm, jakoś ostatnio mam jadłowstręt, może dlatego sie wstrzymał jego rozrost:P :D:D:D:D:D:D:D Anetucha dobrze wiedzieć z tym gryzakiem:) Carolajna87 to trzeba go z zaskoczenia dopadać pytaniami:] oni nie są wylewni:P

Ja biorę teraz z firmy Prenatal witaminy i dodatkowo Omegę3, wcześniej brałam witaminer oraz femibion (nie służył mi)

Dziękuję :) i z góry przepraszam za jakieś głupie pytania, ale Wy już jesteście bardziej zaawansowane i mądrzejsze :) mam nadzieję...

ja cały czas pytam... W sumie wcześniej jakoś szczegółowo się nie wdrążałam w etapy ciąży... Marcina siostrzenica zdążyła wszystko przestudiować, a ja tylko liznęłam temat:P Dlatego pytam tu dziewczyn.. Są bardziej wdrożone:)

Moooniaa co pies hehe :P Carolajna ja do 13 tc brałam tylko kwas foliowy a do 13 tc biorę femibion 2 mi nic po nim nie jest dobrze się czuje al jest dość drogowy :/ a szukałam żeby był z kwasami małą zawartością jodu :)

nie wiem jak uważasz ale na początku starczy raczej tylko kwas foliowy przez pierwszy trymestr :) a później dopiero witaminki :) mi tam lekarz nie mówił co mam brać wiedziałam że na początku bierze się kwas foliowy a później witaminy i już :)

Chris ze swoim angielskim podejsciem do diety stwierdzil ze potrzeba mi burgera z McDonalda bo to czerwone mieso :p to pies z buda zmielony a nie wolowina

carolajna następnym razem pociągnij lekarza za język albo go zmień:P ale widocznie wszystko dobrze :) Kwas foliowy powinno się brać nie ma to tamto, oni nie mówią o tym bo myślą,że jest to oczywiste. Witamin jako takich nie potrzeba do II trymestru,jedynie żelazo, dzisiaj przeczytałam nawet,że dopiero zaczyna się brać witaminy od 24 tc :o co książka to inne wiadomości. moonia pies kapitalny :D

Anetucha, ja nie pokazałam facjaty :) Fajne skarpetki, byłam bliska kupienia podobnych w sklepie, ale oszczędna teściowa mnie powstrzymała ;) Ej, czy dobrze zrozumiałam że Szoszonowa się obraziła i uciekła z topiku? :O Bez przesady, nikt nie siedzi przy kompie 24h i czasem niektóre wypowiedzi gdzieś uciekają, wystarczy zapytać ponownie :O Andziulka, śliczny brzuszek :) A propo wagi to jestem już po ostatniej wizycie i 4 kg do przodu od 7 stycznia :( A w sumie 18 :( Czuję się dziś spuchnięta aż gin mi powiedziała, że widać że szykuję się do porodu :O A co najlepsze siedzę na tym samolocie, ona mnie bada i mówi, że wsadzi palec trochę głębiej żeby sprawdzić kanał i może być trochę nieprzyjemnie, no to ja mówię że ok, a ona że może zrobi szybki masaż szyjki żeby coś przyspieszyć, a ja trochę w szoku myślę jak to, po co ale mówię grzecznie ok no i zrobiła a teraz jestem w szoku, że zaraz urodzę, a nie kupiłam jeszcze tej lewatywy :O A teraz denerwuję się, b

Carolajna, ja biorę Pharmaton Matruelle od 3 mies., wcześniej tylko kwas foliowy. A gin mi jeszcze powiedziała jak zapytałam, że wcześniej miałam szyjkę 3 cm a teraz 1,5 cm. To dużo czy mało bo sama nie wiem? :O

Dziękuję za pomoc, jutro kupię w takim razie kwas :) I w sumie to dobrze, że takie jesteście doświadczone ;)

Fij no w tym tygodniu ciąży to raczej normalne,że masz taką krótką szyjkę :) nie miałaś żadnych skurczy przepowiadających ? Kobieto, będziesz rodzić na dniach :D a że ci się już teraz skróciła to może będzie szybko i bezboleśnie :)

Właśnie o to chodzi, że okazuje się że jestem niedoedukowana i nie wiem co to znaczy krótka szyjka ;) Zawsze u lekarzy słyszałam tylko "długa i twarda" i nikt nie mówił ile ma konkretnie. Nie interesowałam się, bo ani żadnych skurczy nie miałam ani nic, a tu nagle bach, zapytałam się ile ale nie dopytałam co to oznacza ;) Osłabił mnie ten York w pasach :D

Chociaż teraz mi się przypomniało, że na KTG (też dzisiaj miałam) pilęgnarka zwrociła uwagę, że zarejestrował się spory skurcz i pyta czy czułam, a ja skojarzyłam, że kilka minut wcześniej mały się strasznie wypinał. Nie czułam samego skurczu tylko chyba reakcję dziecka na skurcz :)

Fij i ciesz się że nie wiedziałaś i nie musiałaś wiedzieć co i jak :P przynajmniej te 39 tygodni Ci zleciało bez stresu :) A nie bałaś się tego masażu szyjki ? kiedyś na kafe coś pisali na ten temat że to nie jest jakiś dobry sposób i się przeraziłam

Gość Moonikaaa86
Fij bezpieczeństwo górą :-D no to kto wie może już w przeciągu dwóch dni;-) ja wiem, że krążek się zakłada przy 1,5cm szyjce gdy jeszcze nie czas na poród...

Szoszonowa, staram się Was nadrobić, ale już mi się wszystko miesza :D To Ty jednak nie uciekłaś? Już nie wiem którą stronę czytałam. Musisz się uzbroić w cierpliwość z tymi odpowiedziami :) Najgorzej właśnie jak się czyta po kilka stron naraz i pierdzieli się kto o co pytał ;) Sorki jeśli Cię uraziłam :) A tak w ogóle to gdzie MAMA i Keysy? Zaraz się okaże że urodziły i zostanę sama zaawansowana :D A co do paluchów to ja mam te duże najdłuższe ;) Mój M. ma trochę krótsze niż te drugie i śmieje się jak zakłada mi skarpetki, że od razu widać która na którą girkę, bo ma wypchane pierwsze palce :D I zastanawiamy się po kim nasz mały odziedziczy ;)

(Nie)mądra, no nie miałam tak całkiem bezstresowej ciąży, bo jak wcześniej pisałam, po 13 tyg. dostałam plamień i leżałam plackiem, a potem wykryli to zwapnienie na serduszku i miałam pprzez prawie miesiąc stresa aż do echa serca, które wykazało, że nie rzutuje na pracę serca :O Dobrze, że chociaż z tą macicą miałam spokój, bo wiem, że Ty masz niefajnie i współczuję. Mooniaaa, ooo tego nie wiedziałam, to rzeczywiście już jestem chyba blisko. A ten masaż nie był zbyt przyjemny :O

A co do strachu przed tym masażem to szczerze mówiąc nawet nie zdążylam przemyśleć tak mnie zaskoczyła na tym fotelu ;) Mam nadzieję, że wie co robi, w sumie ufam jej... :O

Fij i jesteś kolejną która mnie podtrzymuje na duchu :) najpierw mama teraz Ty - jak dobrze :) Mnie jak się skróci szyjka na 2,5cm to chce mi zakładać pessar eh byle do czwartku :)