Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)mądra*

byc w ciazy po raz pierwszy -zapraszam szczesliwe mamusie

Polecane posty

No mam nadzieję, że sie ogarnie :) Do 20 jest w pracy, więc zobaczymy... A ja miałam iśc dzisiaj na ten zabieg czekoladowy na ciałko, ale sie okazało, że w ciąży nie można, więc idę na manicure i jakieś coś mi zrobia na twarz, będę sie relaksować i sama sobie zrobię dzień kobiet ;)

Nie narzekajcie na te kilogramy. Ja przez te 5 miesięcy mojej ciąży przytyłam tylko 6kg, a zostało mi 2,5 to jest 1/3 całości więc nie marudźcie :)

Yadaeth szkoda iśc za brak kwiatków do więzienia, może go jednak nie morduj ;) Ja też uwielbaim Madagaskar :) Andziulka88 jeśli ten lekarz Tobie odpowiada to najważniejsze.

Gość Yadaeth
Carolajna87 świetni panowie na mailu. ^^ A teraz z przyjemniejszych rzeczy. Byłam dzisiaj u drugiego lekarza, na wszelki wypadek. ;p I wszystko jest super a lekarz cudowny. Taki miły, uśmiechnięty, wszystko mi powiedział, wszystko wytłumaczył, odpowiedział na każde pytanie... myślę, że będzie prowadził moją następną ciążę, bo teraz już nie wiem czy jest sens na samą końcówkę zmieniać lekarza, jeśli okazuje się faktycznie, że z Małą wszystko jest doskonale. I zrobił mi świetne zdjęcie USG, które Wam wrzucę później na maila, mam nadzieję, ze wreszcie ze zdjęciami moich 110 cm w talii. WAŻĘ 84,5 KG a moja Mała z tych 84 wazy tylko 2kg. ;p Jest ułożona główką w dół a nóżki ma pod samą wątrobą i to to mnie tak boli kiedy się wierci. ;D Zapytałam tez, czy można jakoś wpłynąć na rozwarcie przed porodem i powiedział krótko z uśmiechem tylko, że "można". Uśmiechnął się tak, że dosłownie zapraszał do pociągnięcia za język i jak się roześmiałam mówi "trzeba dużo współżyć" i puścił oko. Mój mąż chyba zwariuje jak mu to powiem. ;p Teraz jest mu ciężko traktować mnie jako obiekt sexualny, więc nie wiem jak to będzie jak będę w 9 miesiącu HAHAHA. Ale mu nie odpuszczę i będzie "pan doktor kazał, no dalej dalej Kochanie, działaj". ;DDD

Gość Yadaeth
Mmm... zabieg czekoladowy? Brzmi ciekawie. ^^ Nie wiem która z Was pisała o kiwi, galaretce i bitej śmietanie... ale zrobiłam to. ;p Wczoraj zrobiłam sobie galaretkę, kupiłam bitą śmietanę i dzisiaj będę wchrzaniać na potęgę! ^^ ja nie zamorduje go za brak kwiatów, tylko za niedocenienie mnie jako kobiety, która spełnia własnie swoje posłannictwo życiowe. ;D andziulka88 ja tam nie narzekam. W ciąży mogę jeść co chcę, ile chcę i jak chcę. I nikt mi NIC nie może na to powiedzieć hehe. :D

Yadaeth powiedz jeszcze mężowi, że sperma zmiękcza szyjkę macicy i ta łatwiej się rozwiera :) bo tak jest, poważnie mówię, ale powiedz mu że tak lekarz powiedział :)

ooo tam Yadeath ja też już pewnie 80 ważę a to koniec 25 tc :P zrzuci się w swoim czasie :) yyy nie łącz kiwi z galaretką bo się galaretka nie zsiądzie :P fajnie że byłaś u fajnego lekarza :) moja lekarka jest taka niby spokojna i cicha jak się o coś pytam to odpowiada oczywiście ale jak np słuchamy serduszka to zawsze jest tak szczerze uśmiechnięta i ostatnio oglądała zdjęcia te 3D i Bąbelek jej się podobał mówiła że mały pyzolek rośnie :D no dostałam pierwszego kwiatka od taty :D stoi sobie dumnie w kubeczku na ladzie w sklepie :P

Gość Yadaeth
Carolajna dobrze! Śmiech jest zdrowy! ;D przynajmniej raz dziennie powinno się śmiać do łez. ;p andziulka88 a pewnie, że powiem! Nie chciał bzykać się z żoną przez 9 miesięcy?! Już ja sobie w terminie odbije wszystkie zaległości. :D Biedny jest ptaszek, będzie wycieńczony. ;D andziulka007 zrobiłam galaretkę o smaku agrestowym. ;p A kiwi dorzuciłam wczoraj (za radą siostry-kucharki) do lekko ściętej galaretki. Przed chwilą chodziłam sprawdzić, twarda jak trzeba. ;p Jeszcze dwa pucharki czekają w lodówce hehe. ^^

a to jak do lekko ściętej to tak ale jak byś wcześniej wrzuciła to dupa nie zsiądzie się raz tak odwaliłam i musiałam wyrzucić galaretkę :P

Fuj... galaretka, ja preferuję owoce i bitą śmietanę bez galaretki, chyba, że jej tam będą takie malutkie kawałeczki w minimalnej ilości :)

Gość Yadaeth
Dostałam kwiatka. Przyniósł go i dał mi, buziak i w ogóle. Patrzę, a on się zbiera już i chce wychodzić do pracy na 15. (5 minut autobusem, 15 piechotką). Mówię, że miał jeszcze pozmywać. Ma taki durny nawyk, że jak wraca po pracy o 2-3 to robi sobie jeść a potem wszystko zostawia w zlewie. I od pół miesiąca toczę walkę, żeby zaczął po sobie zmywać od razu a nie zostawiał na rano. Ja mam porządek w kuchni i wkurza mnie, jak wstaje a tam stoją garki czy talerze. On do mnie, że już nie zdąży bo do pracy idzie. Pokazałam na zegarek (14.20) i mówię, że zajmie mu to niecałe 10 minut. Rozumiecie, że poszedł pozmywać i się na mnie OBRAZIŁ?! Jestem straszną idiotką, że się tym w ogóle przejmuje, ale zrobiło mi się tak przykro, że nie macie pojęcia. Będzie teraz pokutował... ooooj będzie... już mu współczuję na samą myśl o tym. Niech zapomni o tym, ze ugotuje zupę żeby miał co jeść jak wróci do domu, albo że zrobię obiad żeby miał co zjeść przed pracą. Nie docenia? Niech się WYPCHA! Od razu mi lżej jak się wygadałam. ;D Czy którąś z Was lubi fantasy? Jakiegoś Ziemiańskiego, Sapkowskiego, Bertta, Tolkiena? Własnie czytaj "Wojna o dąb". genialna. Zaraz się w niej zanurzę i będę miała w dupie cały świat. ;p A nie... o 14.55 dzwonię do sądu, żeby mi powiedzieli czy zasądzili już co zrobić z moim podaniem o umorzenie kary grzywny w wysokości 380 zł za jazdę bez ważnego prawka. ;D (sprawa z PAŹDZIERNIKA!!!!)

Fuj... galaretka, ja preferuję owoce i bitą śmietanę bez galaretki, chyba, że jej tam będą takie malutkie kawałeczki w minimalnej ilości :)

Yadeath faceci tacy już są że lubią sobie puścić focha z byle czego :P ja lubię fantastykę ostatno nawet przeczytałam całą serię jednej autorki o wampirach a wcześniej nie czytałam takich książek bo stwierdziłam że nie dla mnie ale jak dostałam pierwszą część to mnie tak wciągła że zassałam już wszystkie 6 części :D i muszę się wziąć za inna serie tej autorki ale narazie kasy brak a do biblioteki mi się nie chce iść :P ale np nienawidzę tego filmu Zmierzch bleeee próbowałam obejrzeć kiedyś pierwszą część to tak mnie zmęczyło że w połowie usnęłam :P

Ale ja jestem zdolna .... facet zamówił u nas w tamtym tyg sweter na allegro i do tej pory nie przelał kasy i chciałam mu wysłać maila i wysłałam go sama sobie heheh :P dobrze że się skapnęłam :D

Gość Yadaeth
Carolajna87 rzadko jem galaretkę.;p A jeszcze rzadziej bitą śmietanę. Po prostu naszła mnie ochota. ;p Jeździłam z prawkiem, ale nieważnym. ;p Jestem okularnik i mam prawko tymczasowe (czytaj na 5 lat) i później muszę je odnawiać. I niestety ale mnie kontrola zatrzymała 2 dni po upływie ważności. A nie odnowiłam, bo zapomniałam. :D andziulka007 mój facet ostatnio był bardzo grzeczny i bardzo kochany dlatego się tak wkurzyłam jak się obraził. :D Ja za wampirami nie jestem w ogóle, własnie przez Zmierzch i te wszystkie tego typu rzeczy. Kiedyś siostra strasznie chciała mi to pokazać, ale w połowie po prostu walnęłam śmiechem i nie dałam rady dalej oglądać. ;p Jakbyś chciała cos dobrego do polecenia to mogę Ci coś zapodac, co jest w necie w pdf dostępne. ;) Takie akcje jak ta z mailem przypisuj ciąży. :D

Gość Yadaeth
K****... odmówili. ;( Chlip. Muszę teraz zabulić 380 zł. Ja nie wiem skąd ja mam to wytrzasnąć. ;/

no ja też za wampirami nie byłam dopóki nie przeczytałam tej książki pisarka po prostu fajnie pisze :D jeżeli chodzi o książki to tylko takie do ręki papierowe hehe nie wyobrażam sobie czegoś czytać z tych ebooków czy jakoś tam to nie dla mnie :P ale jak coś to wiem kogo się o dobry tytuł pytać :D a to nie mogą Ci tego na raty rozłożyć???

Poproś żeby Ci chociaż na raty rozłożyli, ale to dupki okropne, że w ogóle dali Ci ta grzywnę, kurczę 2 dni, przecież nagle nie zapomniałaś jak sie jeździ! A teraz też masz na 5 lat?

Gość Yadaeth
andziulka007 też wolę papierowe, ale tez nie mam kasy na nowe, ani tez nie mam ochoty na bibliotekę. PDF jest do wyświetlania na monitorze kompa. Moja ostatnia deska ratunku chociaż też tego niecierpię. ;p Carolajna87 niestety oni uznali, że zapomniałam jak się prowadzi auto i że to już jest przestępstwo i że trzeba to skierować do sądu. W sądzie byłam już cztery razy i cały czas to się ciągnie i ciągnie. ;) Niestety kolejne prawo też dostałam na 5 lat. Ale ponoć to już ostatnie terminowe. :)

Co za dupki. Kurcze to takich dzaidków co to sie trzęsą w tym samochodzie, a nie kurcze młode fajne dziewczyny ;)

dziewczyny polećcie coś na zgagę... ostatnio jak mnie złapie to masakra :( teraz też mam ale takiej ostrej jak przez ostatnich kilka dni to nigdy nie miałam...

andziulka to mleko :) urodzisz dziecko z długimi włosami jak masz zgage :P taki przesąd ;) Ale zołzy jesteście :( narobiłyście mi smaka tymi galaretkami z owocami :P .Jak dojdę do siebie to też sobie zrobie :P ale z truskawkami, kiwi wole takie zjeść ,jakoś w galaretce mi nie pasuje.

tez zrobie galaretke ale juz w UK :) a na zgagę dobryr też ponoć imbir ;) lecę do dentysty! :)

Andziulka, Na zgagę można stosować Reenie czy jak to tam się pisze :) Mi wiele razy pomogło :) Yadaeth, to chybac Keysy zostało 8 kg. Ja mam jeszcze 4-5 kg :) Ale taki ze mnie ostatnio łasuch, że nie wiem jak to będzie :O