Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)mądra*

byc w ciazy po raz pierwszy -zapraszam szczesliwe mamusie

Polecane posty

Może do 22 zrobi sie wiosna ;) Szczerze mówiąc to bardzo na to liczę :) Ja ogólnie jestem zmarźlak, więc na pewno ciepłych ubrań mi nie zabraknie :)

carolajna niestety wątpię :( mam nakładkę z pogodą na mozilli i do czwartku widzę odczuwalne nawet temperatury minusowe tutaj :( oprócz śniegu :o andziulka chela-mag B6 skurcz biorę od tygodnia i od jakiś 4 dni zauważyłam że mi brzuch nie twardniał więc chyba bardziej tego potasu mi brakowało niż magnezu... bo sam magnez brałam przeszło miesiąc po 3x dziennie i efekt był żaden. Pytałam się ginekologa o witaminy dla mnie to powiedział,że póki co nie potrzebuję może dopiero od 3 trymestru :o sama biorę tylko kwasy omega 3i6

Ja jak miałam problem ze skurczami łydek przed ciążą oczywiście to brałam zawsze asaprgin, ale nie wiem czy teraz to można brać. Na mnie najbardziej działało.

zastanawiałam się nad tym magnezem, naprawdę ma małe kapsułki? :D bo oni myślą chyba że my słonie i połkniemy wszystko :P Wiesz co, mnie tylko lekarz powiedział że nie ważne jaki i w jakiej dawce ale mam brać 3x dziennie a tent tutaj ginekolog powiedział nawet żeby brać 6x dziennie !

wiesz co sporawe te kapsułki są :P czyli jak dwa razy dziennie będę brała to ok będzie? bo lekarkę mam 19 dopiero a kazała brać magnez nie mówiła ile :P

andziulka tą mame bierz lepiej 3x dziennie bo widzę ze ma mało magnezu tylko 25% dziennego zapotrzebowania a wit.B6 i tak wysikasz :P

Carolajna87 a Ksawcio ma sie calkiem dobrze :) maluszek rosnie i w srode idziemy na pierwsze szczepienie :) je cyca co 2h w nocy spi max 3h, malo kiedy placze, nie ma kolek, puszcza gazy jak stary chlop :P czesto kicha, uwielbia sie kapac :) zaczyna wydawac z siebie rozne dzwieki i sie pieknie usmiecha i smieje :) lubi swoja muzyke z karuzeli i bawi sie smoczkiem i wogole jest kochaniutki :) aaaa i jest bardzo silny :) wyslalam nowe zdjecia na nasza poczte :) i zdjecia z USG mojego malenstwa :)

caperucita roja masz malusi brzuszek, nie obraz sie ale nie wygladasz na ciezarna :P no ale oczywiscie najwazniejsze ze malenstwo ma sie dobrze :)

Ksawcio jest śliczny , wyładniał i to bardzo :) już jest takie dziecko a nie, noworodek :P MAMA jego tata to nie Bory Szyc bo taki podobny trochę hahaha. Zazdrościć (tfu tfu)zdrowego i spokojnego dziecka- to największe szczęście, jak dzieciaczki mają kolki to i matka cierpi z bezradności i dziecko.

Gość Yadaeth
Ja piernicze! Spadł śnieg! To jest niepoważne co sie za oknem wyprawia! Przecież juz prawie była wiosna! Eh. Fij ja i tak uważam, że on powinien robić więcj, kobiecie nie dogodzisz. :D (nie)mądra ja też po nocach spać nie mogę. Eh. Zmora. andziulka007 pewnie nie możesz doczekac sie tej glukozy heheh. I co, nikt Cie nie wpuścił przed kolejkę? Ja z tabletkami dla cieżarnych mam ten problem, że nie toleruje żadnych witamin. Po wszystkich łazienka i zwrot po 15 minutach. Biorę Falvit.:) A filmik widziałam. Ja sama pewnie bym reagowała (pewnie, bo nie wiem jak de facto zachowałabym się w takiej sytuacji). A mój mężuś fajnie zobaczył filmik i mówi "z buta bym zawalił dla tego co morduje, tylko potem głupio by mi było jakbym się dowiedział, że to była ukryta kamera" ;D nowa-ona z facetami to jest tak, że lepiej niedosyt niż przesyt hehe. Szoszonowa mnie namawiają na wesele w 39 tygodniu. xD Popukałam się tylko w głowę, ale moja siostra ciągle drąży temat. :D Jeśli czujesz że sobie sama dasz radę to neich jedzie. ;D Carolajna ja mam dwupokojowe mieszkanie ale też nie mam opcji, żeby nawet zrobić kącik malucha. Też bym chciała i tez mi czasami smutno jak pomyślę, że nic nie będe mogła zrobić za bardzo, tylko tyle, żeby łóżeczko kupić. Mama2013luty ja też bym nie dostała gdybym nie wysłała swojego do kwiaciarni. ;D Trzeba pomóc w tym rozpieszczaniu. ;D A Twój Ksawery wspaniały kawaler. :) Świetnie wygląda. :)

Gość Yadaeth
A wiecie, że to jest reklama filmu Dead Men Down? ;D Fajny ma trailer. ;p Może będzie coś ciekawego. :)

Yadeath tak czekam z niecierpliwością na tą glukozę hehe :P no ja znając moją dość porywczą nieraz naturę to bym zareagowała chodzi mi o filmik a konsekwencjami bym się później martwiła :P MAMA ale Ksawery to słodziak :)

Gość Yadaeth
O matko. Wstałam z wyra dzisiaj o 12 i włóczę się nadal po domu w piżamie. Na rozgrzewkę włączyłam sobie kawałek przy którym dostaje niezłego powera, chociaż... że to nie jest "moja muzyka" to za mało powiedziane. Nie przepadam za tym typem muzyki, ale ten kawałek po prostu ładuje moje baterie od zera na maxa. ;D Zawsze jak go słyszę zaczynam po prostu tańczyć. xD http://www.youtube.com/watch?v=limGtd-DmZM

Gość Yadaeth
andziulka007 tak myślałam, że się nie możesz doczekać haha. Ja mam teraz posiew zrobić, ale nie wiem co to jest w ogóle. :D Czy krew czy mocz czy jaki inny grzyb. Idę jutro do lekarza żeby zapytać... może wiecie coś? Jeśli krew, musi być na czczo? :)

Dziewczyny strasznie mi słabo dzisiaj i chce mi się spać, mam nadzieję że to przez ta okropna pogodę i, że wzystko będzie dobrze.

Normalnie dzisiaj to mogłabym spać i spać, ale jeszcze 40 minut i po pracy :) Aby się w końcu pogoda zrobiła wiosenna.

Dziewczynki spadam do domu :) Jakby mi znów tlen nie chciał działać w domu, to do jutra i miłego popłudnia i wieczoru :)

DO DZIEWCZYN WE WCZESNEJ CIAZY!! dziewczyny uwazajcie na siebie i nie bagatelizujcie najdrobniejszych boli czy plamien, moja kuzynka zaczelam plamic i okazalo sie ze serduszko nie bije.... byla w 3 miesiacu ciazy (2 ciaza - ma 2.5 letniego synka) dbajcie o siebie, nie dzwigajcie i oszczedzajcie sie!! a jeszcze wczoraj u mnie byla i rozmawialysmy o dzieciach i jej drugiej ciazy... :(

andziulka007 ja biorę Chela-Mag B6 Olimp, skurcze przestały mnie łapać w nocy w łydki:] Biorę 2x dziennie a kapsułki rzeczywiście duże :] Magnez jest bezpieczny, don't worry ;) MAMA2013 Kaswcio piękny:) (nie)mądra mam kropelki :] Dogadamy się co do wysyłki jak juz będe w UK (jutro) Czekam na wyniki z tokso :]

Cześć dziewczyny, wow 7 stron do nadrobienia ;) dam radę :) X (Nie)mądra ten syrop z dzikiej róży to z zielarskiej apteki, a nie taki do rozcieńczania i pije się go 0,5l w przeciągu 10 dni, bo taki jest czas po otwarciu, czyli codziennie taką 50ml jak sobie chlapiesz, to chorobo nie tykaj... X Mój mężczyzna w tym roku mnie troszkę zaskoczył, bo fakt zadzwonił póki pamiętał, czyli 7 marca pamiętał o Dniu Kobiet, 8 marca nie odezwał się do mnie, nawet sygnałka nie puścił, ale za to 9 marca jak się spotkaliśmy to dostałam wielgaśną czekoladę :) Ktoś tam wspomniał, że kwiatka nie dostał, ja też nie.. :P Oczywiście, że trzeba się samemu dopieszczać, bo takie reakcje jak w tym roku to zdarzają się bardzo rzadko.. :D X Anetucha współczuję tych nerów, zawsze uważałam, że mechanicy to pijawki i na ogół jest tak, że naprawią jedno popsują drugie, takie chamy i zamknięta społeczność... X Co do suszarki do ciuchów, to fajna rzecz, jednak troszkę za dużo prądu ciągnie, dlatego wolę tradycyjne metody ;P X Ja myślę o wózku z firmy Marita, fajna jest gondola, duża, wygodna, jednak spacerówka średnia, ale mimo to i tak będę szukać używaną, a jak troszkę podrośnie to planuję kupić wypasioną spacerówkę na przynajmniej 2 lata... X Mój się raczej nie przejmuje.. Byłam dziś na echu serca i powiem Wam, że jestem przerażona i jak weszłam z wielgaśnym uśmiechem to już wyszłam z bólem na gębie... Rozumiecie, przyszłam tylko się upewnić, że nic mi nie jest, że to, że miałam jakieś tam problemy z sercem w dzieciństwie nie ma przełożenia na teraz i poszłam sprawdzić dla picu... Jednak na badaniu okazało się, że mam jakąś dziurę na tętnicy, która po 3 dniach od narodzin powinna się zrosnąć, a tego nie zrobiła... Ponoć nie przeszkadza w codziennym życiu, ale pani lekarz nie była zachwycona odkryciem tym bardziej, że jestem w ciąży... Poinformowała mnie, że po narodzinach bobasa, połogu i skończonym karmieniu a przed kolejnym dzieckiem mam się zgłosić i wyśle mnie na operację do Poznania... Eh.. Zawsze coś... X Ja dostałam, od mamy fajne poszewki na pościel z Kubusiem Puchatkiem i kupiła w Jysk-u bardzo ładną, czyli czasami można coś tam porządnego kupić.. X Ja też chciałam kupić taki przewijak 3w1, ale jednak przetłumaczono mi, że na łóżeczko i osobno wanienka to będzie lepszy pomysł;) X Ja na szczęście nie mam problemów z wyjściami mojego męża, bo on po prostu z nikim nie wychodzi :P A jak gdzieś idziemy i się zapije, z jakiejś tam okazji to nie jest kłopotliwy, mimo to, że włącza mu się Lovciu :D haha X narazie tyle czytam dalej i doślę...