Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)mądra*

byc w ciazy po raz pierwszy -zapraszam szczesliwe mamusie

Polecane posty

Andziulka to przerażające co piszesz... :( Jutro do gina... eh.. trzeba pomyśleć o goleniu :D

a wezcie sie idzcie z tymy postamy! jeden 5 km. nie czytam! szoszonowa rozstepy wyskoczyly w ostatnich 2 tyg. na nogach troche szybciej ale wczesniej juz kilka mialam. nadal sa czerwone ... co do Twojego A to bym mu smignela za jakiekolwiek komentarze. niech sam pochodzi troche w ciazy jak taki madry ;) i poswieci swoja urode dla dziecka x monia ja chyba mam worki... nie sa super plaskie jak u afrykanek ale do sylikonow tez im daleko

eh... To będzie wyczyn... Kupiłam dziś dodatkowe lusterko 0 powiększające... ?Mam nadzieję, że się nie przerażę jak "ją" zobaczę i to jeszcze w powiększeniu :D O której masz wizytę? U mnie od 14:00 przyjmuje...

Anetucha... powiedz Chis-owi,że ma Ci je masować kremami;) będą jędrniejsze... Mój teraz nie ma jak niestety.. a poza tym przez ten remont ma dłonie jak tarki, wiec zedrze mi skórę :P

Monia masz racje. my wydajemy miliony na kosmetyki i ubrania a oni najbardziej sie ciesza jak z golym tylkiem latamy... gdzie tu logika ;D a tak nawiazujac do tematu to wczoraj o cos sie przyczepilam, to mnie zlapal, sciagnal jeansy do kolan bez rozpinania i natrzaskal po dupie ;/ akurat stringi mialam ... ;( wielkie lapy z 5cioma czerwonymi paluchami mialam odbite

haha może myślał, że sprawi Ci tym przyjemność..:D:D:D:D Niektóre sadystki tak lubią... Mnie klepanie po dupie nie podnieca, a nawet efekt jest odwrotny....

Szoszonowa, to muszę spróbować, miałam próbkę, ale tego lotionu. Tylko widzisz, takie kremy znowu nie mają nic dobrego dla skóry, w sensie czegoś przeciwstarzeniowego, czy odżywczego, no wiesz :) Ale w sumie można na noc sobie kupić inny krem :) A typowo matujących kremów nie lubię, bo kojarzą mi się z "rolowaniem" :) Chyba że matujące w sensie takim, że regulują wydzielanie sebum, a nie zostawiają taką dziwną matową warstwę. Ale mnie przechrzciłaś-FUJIJI :D :D Normalnie chiński odpowiednik :D :D Ale Wy się dokładnie oglądacie, ja sobie tam nie zaglądałam :) Szoszonowa, ja pierwszą siarę miałam chyba w 18 czy 19 tyg. więc to na pewno normalne :) XXX Hinskiturysta, wrażliwego masz męża, to dobrze wróży :) XXX Monia, bo pamiętam że któraś pisała, że nie chce karmić, alenie pamiętam która... A czego się boisz? Jak Twój mąż ma dłonie jak tarki to niech Ci tyłek masuje, będzie działać antycellulitowo :D XXX Anetucha, wesoło masz z tym Chrisem :D XXX Carolajna, ładny ten wózeczek :)

Hehehe... o tej kwestii nie pomyślałam ;) antycelulitisowo bomba :D Boję się, że mnie ugryzie, i że będzie bolało :P

Gość caperucita roja
Czesc Brzuchatki i Ex-Brzuchatki ;) Odwalilam dzis kawal dobrej roboty, posortowalam paiery, zrobilam troche miejsca w szafie, upieklam bulki i babke na jutro :) Moge sie poklepac po ramieniu, no nie ?? ;) x Fij - no naczytalam sie, i w ksiazkach i w necie. O zle funkcjionujacych lozyskach, zbyt malych ilosciach wod plodowych, zlym polozeniu pepowiny :O ale nie mysle juz o tym... Zawsze sobie cos do roboty znajde, wiec wylaczam mozg na takie zle mysli. Potrafie sobie wyobrazic jak sie czujesz i postawic w twojej sytuacji. Masz dylemat... Gdybym realnie znalazla sie w takim klopocie, probowalabym cos powiedziec, jak sie czuje. Dluzsze milczenie moze tylko bardziej nadwyrezyc relacje i z tesciowa i mezem... Bo jak piszesz, jest za mama. Myslisz, ze moglabys z nia w jakies swobodnej sytuacji o tym porozmawiac??? Np. powiedziec jej przy kawie, ze widzisz jak ona sie cieszy ze moze ci pomoc przy synku, jak sie stara itp. wszystko pozytywnie. Ze ty to doceniasz, cieszysz sie jej entuzjazmem, widzisz ze chce byc super babcia itp. I potem powiedziec o swoich uczuciach, ze czasem chcialabys wiecej sama robic, ze czasem ci za duzo. Wszystko spokojnie, bradzo grzecznie wyrazone, w odpowiednim tonie. Jak kobieta jest madra zyciowo, to powinna zrozumiec, przypomniec moze jak to bylo gdy sama byla swiezo upieczona mamusia. Mam nadzieje ze nie urazilam cie piszac to. Widze, czytam jak cie to meczy...

jaka cisza... Molly na 100% urodziła.... Czekam na relacje... Dziś moje maleństwo jest takie spokojne.. Ale świdruje od czasu do czasu... Chyba muszę udać się na koszenie chaszczorów... :P

Gość caperucita roja
Poprosze o porade kosmetyczna :) Jestem dosc blada. Mam skore wrazliwa i raczej naczynkowa. Wczesna wiosna i jesienia tworzy mi sie wokol ust misiu - tak to nazywam ;) Taka szersza zoltawa otoczka wokol ust. Wychodzi przede wszystkim gdy jem duzo marchewki, a ja uwilebiam ;) No to, jak zamaskowac skutecznie tego misia???

Gość caperucita roja
Allegrowiczka - ja panikara jestem, przy takich bolach to juz bym jechala do szpitala. Trzymaj sie!!!! x Monia - ;) dobra jestes, dodatkowe lusterko powiekszajace ci potrzebne ;) No te twoje WLOCHY beda w lusterku na wieksze wygladaly ;) x fajnie ze mozna sie tu tez niezle posmiac. :D x Ksawcio - slodki, do schrupania ;) A jego minka nie do podrobienia!!! SLODZIAK ❤️ Filmow tez nie moglam obejrzec. x Probowalam nagrac ruchy mojego maluszka, ile razy wlaczam kamerke w telefonie, to jak na zlosc on spokojnieje, a wczesniej caly brzuch mi plywal ;) x Spadam do lozeczka Dobranoc

Caperucita... Ale dziś odkryłam taki patent, że nie musiałam zgniatać brzuszka i naciągać mięśni, które w ogóle nie są rozciągnięte przez co wołają o pomstę do Nieba.. Gdzie 6 tyg temu zajęło mi golenie godzinę, a dziś zaledwie 15 min :] W ogóle to ten mój brzuch jest nie do zniesienia... Musiałam go podnosić do góry, żeby w zagięciu się ogolić i Wiecie co... Poczułam się jak taki otyły warchlak... co sadło musi przerzucać z boku na bok...

Caperucita, czy miałabyś mnie urazić?? Dzięki, źe chcesz mi pomóc! :) Wiem, że masz rację z tym, że powinnam jej powiedzieć co czuję, ale ja nie mam odwagi :( Potem nie mogłabym jej spojrzeć w oczy :( Podejrzewam, że skończy się tak, że któregoś razu po prostu nie wytrzymam i pójdę na żywioł ;) A potem będę żałować (jestem impulsywna). Poza tym wstyd mi powiedzieć, że wara od mojego Alanka, bo jest mój i tylko mój! A tak czuję ;) I dobrze, że potrafisz się oderwać od złych myśli :) Na pewno jest dobrze :) Co do tej otoczki to dziwna sprawa ;) Chyba został Ci tylko korektor bo co innego...? :) XXX MAMA, ale piękności! :) Ale filmików też nie mogę otworzyć... XXX W ogóle piękne brzuszki i słodkie psiaki :) Monia, po prostu nosisz brzuch jak na chłopca :) Szoszonowa, piękny ten fiolecik, zupełnie jak u mojego Alanka w pokoju :) XXX Allegrowiczka, ja też bym pognała do gina, niepokojące jest to co piszesz :O XXX Anetucha, to wyszukuj samych Anetuch, leniu patentowany :D XXX Moniaaa, wiem co czujesz, nie chcę Cię martwić, ale będzie tylko gorzej :D Najgorzej w ostatnich tygodniach jak dojdzie opuchlizna. Ale jak tylko wyklujesz małego to zobaczysz jak Ci się lekko zrobi :)

Hej, jest 4:00!! Masakra jakaś... Obudziłam się, bo przyśniło mi się, że na moich oczach przecenili panele, które tak bardzo chciałam kupić, więc wybiegam z domu w poszukiwaniu męża, wołam, a ten pisze w najlepsze smsa i mnie olewa... Domyslacie się co pomyślałam.... Że romansuje z inną... Mi już wali na dekiel z tej rozłąki... Wiem, że on jest z tych niezdradzających, ale pewności 100% nigdy nie ma, tym bardziej, że to skorpion... W kryzysowych sytuacjach szuka pocieszenia... W sumie nie wiem czego się boję... Zdradzi to się rozstaniemy... Może tego, że nie będę w stanie tego wychwycić... Chyba tak... Że nie będę wiedzieć kiedy mi to robił... Eh... Głupia jestem... W środku nocy takie coś... X A poza tym mały szoruje mi stopami pod skórą i jakoś nie mogę zasnąć....

Fij rzeczywiście masz rację z tym brzuchem... Jak na chłopca... Sprawdziłam Twoje, Mamy i Keysy zdjęcia brzucha i mój bardzo się integruje z Mamy brzuchem :-D wcześniej tego nie zauważyłam ... Ciekawa zależność... Pomijając to że ludzie zwracają uwagę na kształt a nie rozmieszczenie góra dół :-D:-D:-D Super 5:00 a ja wciąż nie śpię a do tego robię się glodna...

Gość caperucita roja
Czesc Laski o tak nietypowej porze nocy! Witaj Monia - siostro w mece bezsennosci ;) Ty to masz koszmary!!! Widac ze remont pochlania cie wiecej niz myslisz. Nie nakrecaj sie takimi myslami. Zaczynasz byc ekstremalna ;) Do zdrady nie trzeba duzej odleglosci albo rozlaki. Na pewno cie kocha, tylko to facet i nie potrafi zakomunikowac swoich uczuc.Faceci to zadaniowcy. Robi to przez czyny-udziela sie w remencie. Choc moglby troche bardziej ;) i w koncu popuscic o te panele czy kuchnie :P :D x Nie spie od ponad godziny. :O Sacze herbate z cytryna i miodem. Zaraz zrobie polewe do babki i wezme sie za lekture Jezyk niemowlat. Zaczelam juz czytac, ale wolno mi to idzie, gdyz w ciagu dnia wynajduje sobie male zadania bojowe ;) a wieczorem to mi ochota przechodzi ;)

Gość caperucita roja
Fij - porady "kolezanki dobra rada", chocby nie wiadomo jak dobre moga w delikatny sposob urazie. CIesze sie ze tego tak nie odebralas :) x Monia - twoj patent zachowam dla siebie na pozniej.:D Poki co, wszystko widze, bez srodkow pomocniczych ;) x Moj maly radosnie bryka po brzuchu :) chyba mu smakuje herbata z cytryna i miodem :) Te dwa smaki juz rozpoznaje.

Gość caperucita roja
Pamietacie z podstawowki obrzed Topienia Marzanny, na powitanie wiosny tudziez dzien wagarowicza??? Jest on jeszcze praktykowany??? Tak sobie wczoraj wymyslilam, ze musialabym sama zmajstrowac taka Marzanne i ja wlasnorecznie podpalic i utopic. Moze wtedy zima zrozumialaby ze jest NIEMILE WIDZIANA ;) Moze czas wrocic do korzeni - poganskich praktyk :D :P Haha

Hej :) kurcze nie mam wcale weny na pisanie, leń się ze mnie zrobił straszny...czytam sobie co piszecie i tak Wam cholernie zazdroszczę...nieraz to się wkurzam i mówię, że więcej czytać nie będę, bo mi tak żal, że ja już brzuszka nie mam :( wczoraj właśnie minął miesiąc, byliśmy na cmentarzu, zresztą jak co dzień...było strasznie zimno, ale ja tak chciałam być tam właśnie o tej godzinie, o której Malutka od nas odeszła...zanieśliśmy kwiaty, zapaliliśmy znicze.... Wiem, nie powinnam Wam pisać takich rzeczy, bo Wy powinnyście się cieszyć a nie zamartwiać. Wybaczcie, ale chciałam się podzielić tym co u mnie, szkoda tylko, że właśnie dzielić się muszę takimi smutnymi rzeczami :( XXX Fij, to nic dziwnego, że jesteś zazdrosna o Alanka, to normalne i nie miej do siebie pretensji. Najgorsze jest tylko to, że Twój facet i teściowa tego nie rozumieją...może trudno rozmawiać Ci z teściową o tym, ale spróbuj pogadać z mężem, nawet jeśli nie będzie chciał rozmawiać to Ty powiedz co czujesz i skąd bierze się Twoje zachowanie, może coś do niego dotrze :) XXX Allegrowiczka, dziewczyno! Leć do szpitala! Nawet jeśli się okaże, że to nic złego to nieważne, przynajmniej będziesz spokojna. Nikt nie mówi, że od razu dzieje się z Tobą coś strasznego, ale lepiej dmuchać na zimne. No a u Ciebie to nie pierwsza taka sytuacja. Uważaj Kochana na siebie naprawdę. XXX Pisałyście coś o powiększonych pipkach ;) i któraś słusznie zauważyła, że to z powodu większego ukrwienia :) ja sporo czytałam zawsze w necie jak coś mnie zaciekawiło i czegoś nie wiedziałam :) w czasie ciąży w rejonie miednicy zbiera się więcej krwi i właśnie między innymi cała pipa jest większa :) ja też to zauważyłam jak byłam w ciąży. XXX Odnośnie rozstępów to wyobraźcie sobie, że nawet mi wylazły...ale tylko na cyckach :P są małe i niezbyt widoczne i pewnie facet ich nawet nie zauważy :D ale jednak są. XXX Nie wiem co tam jeszcze żeście pisały, ale na wszystko nie jestem w stanie odpisać, odpisuję tylko na to co mi najbardziej w pamięć zapadło, bez urazy oczywiście dla pozostałych :)

No i chyba nie pisałam Wam o moich wynikach badań...robiłam ostatnio na toxo, różyczkę i cytomegalię no okazało się, że w klasie IgG mam te przeciwciała cytomegalii, więc kiedyś chorowałam i już myślałam,że znalazłam przyczynę mojego przedwczesnego porodu...ale niestety pani w laboratorium mnie rozczarowała...gdybym chorowała niedawno to nie spadłyby mi w dalszym ciągu przeciwciała w klasie IgM więc znaczy to, że chorowałam już dość dawno temu i cytomegalia nie może być przyczyną. Trzeba szukać dalej... :/

Hej dziewczynki :) Mama Ksawcio jest śliczniutki :) a filmiki nie działaja :( Okropnie mi dzisiaj mam taki humor, że bez kija nie podchodź, ta pieprzona zima wróciła, pada i pada od rana, aż się rzygać chce!!! Ja chce wiosne !!!! Ja też dzisiaj nie mogłam spać, co chwile sie budziłam, ale podziwiam, że chce Wam sie włączać komputery w nocy ;) No chyba że wszystkie z telefonów śmigacie. Molly już długo nie ma, ciekawe kiedy nam tutaj zda relacje z porodówki. Allegrowiczka jak się dzisiaj czujesz? andziulka88 dobrze, że jesteś, pisz co Ci leży na serduszku, przeciez po to jesteśmy. Trzymam kciuki, żeby znaleźli u ciebie przyczynę przedwczesnego porodu, ale chyba czasem to jest niemożliwe, co?

Dzień dobry :) MAMA Ksawcio słodziak jak zwykle :) filmik się nie odtwarzają :/ dziewczyny widzę że nocne marki Wam się włączyły :P Andziulka 88 świetnie że jesteś i uwierz nie przeszkadza nam to że piszesz takie rzeczy do brze że jesteś i dobrze że masz komu się wygadać i to najważniejsze :) wiecie co mam tyle pytań do mojej lekarki że sobie musiałam kartkę napisać żebym nie zapomniała :D

Hej, obudziłam się, bo znowu miałam koszmar... Meksyk do potęgi... Tak ekstremalny... Wywołujący grozę... Śniło mi się, że jestem w ciąży.... (norma... nie, nic dziwnego) Odwiedza mnie parę ludzi, między innymi mój były, wszystko ładnie pięknie ... Od niego w prezencie na dzidziusia dostaje 100zł, od znajomej 55zł... Czas leci, od słowa do słowa, nagle z byłym oglądamy zdjęcia z czasów razem i przechodzę szok ... Też byłam wtedy ciąży... Ogarnia mnie przerażenie dlaczego o niczym nie pamiętam i co stało się z tym dzieckiem.... I zaczyna się groza ... Bo on prowadzi mnie do nagrobka, gdzie rzekomo leży ów dzidzia ... Tak bardzo chciałam się dowiedzieć, gdzie jest to moje dziecko, okazało się, że było pod kogoś tam opieką, bo ja wychodziłam w tym momencie za mąż i przyszła pora karmienia stoimi wszyscy jak w amerykańskim filmie w plenerze, mnóstwo ludzi i bokiem zbliża się rzekoma opiekunka z niemowlakiem w rożku i nie trzyma prawidłowo tylko za rąbek u góry i macha jak na huśtawce z chamska mina na twarzy, poczym dziecko wypada na beton i śmierć na miejscu.... A ja wpadam w taką amnezje z bólu i rozpaczy, że zapominam o wydarzeniu.... X Normalnie scenariusz do horroru! Jak się chwaliła, że nie mam snów, tak dzisiaj uczylam się, aż dwoma... Mimo to to moja pierwsza ciążą i nie popelnilam przestępstwa poligami czy jakoś tak... Chajtalam się dwa razy ale z tym samym mężem :-P

Wiem, że piszecie żebym została z Wami i w ogóle, ale jakoś mi tak trochę głupio... Carolajna, właśnie czasami tej przyczyny nie da się znaleźć, niestety... Ale dla mnie to bardzo ważne, będę robiła co tylko będę stanie, żeby coś znaleźć, wiem że będzie mi wtedy lepiej w perspektywie kolejnej ciąży...