Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)mądra*

byc w ciazy po raz pierwszy -zapraszam szczesliwe mamusie

Polecane posty

Szoszonowa, jak to po kim? Po mnie! :P Samej ze sobą mi czasem ciężko wytrzymać ;) Ale ewidentnie dzisiaj mam wrażenie, że sam nie wie czego chce... Aaaaa, no właśnie zrozumiałam, że od innych ma być mniej kłaczków :) A czym myjesz BB? Ja inwestuję w ten płyn do niego, jest super :)

Gość MoniaZbrzuszkiem
a jest może któraś z was z Warszawy żeby mogła mi kogoś polecić ewentualnie? Nie jestem stąd, mieszkam tutaj tylko ze względu na pracę a do tej gin od siedmiu boleści to też poszłam na ślepo, bo mieszkam niedaleko jej gabinetu ;/

Gość MoniaZbrzuszkiem
Monia chyba nie pozostaje mi nic innego jak ją delikatnie przycisnąć i postawić na swoim.

Fij maluch po prostu jest mega inteligentny :-P ma swój niecny plan i nie zawaha się go użyć :-D:-D:-D Mogłabym rzec moja krew :-P:-P też taka rozdarta byłam :-D:-D:-D:-D

andziulka, ja tez tak mialam z ta szyjka, raz miala ponad 4cm a raz 2cm i tak "skakaly" te pomiary szyjki, musisz sie moja droga oszczedzac

A jak będzie Cię straszyć że ZUS wezwie Cię na zasadność zwolnienia to powiedz jej, że mówi bzdury, a to dlatego, że on nie wzywa kobiet w ciąży, bo boją się konsekwencji w razie poronienia... Są traktowane w szczególny sposób...

MoniaZbrzuszkiem na Twoim miejscu zmienilabym lekarza!! ja jestem na L4 od 6tc, chodzilam prywatnie i dostawalam, bo babka na NFZ z laska dala mi tylko na 1 dzien!!

Gość MoniaZbrzuszkiem
spróbuję się zebrać i jej wszystko wygarnąć. a jak odmówi to zabiorę kartę ciąży i podziękuję za wizytę. mam dosyć tego jak mnie traktuje. To ,że jestem młoda nie znaczy , że można mnie robić w butelkę.

Ok ja na sekundę i spadam do pracy ... Mooonia86 mi krew podczas smarkania leci od ponad miesiąca cały czas... to normalne, pytałam lekarza...nawet wytłumaczył czemu ale nie pamiętam :D Fijijij...to musisz byc wyrozumiała w takim razie dla Twojego terrorysty :D Skoro ma to po mamusi:D Ja się nawet nie chcę zastanawiac co za charakterek my uhodowaliśmy z A. :] Oboje jesteśmy okropni! :D Ja w pracy też się nie oszczędzałam, biegałam jak powalona z brzuchem.... a teraz choćbym nawet chciała to nie mogę :D Wszyscy się śmieją,że się bujam na boki i sunę , sunę... powolutku :D No ale to ostatnie 2 tygodnie i spadam :) Fijijiji... własnie zastanawiałam się czy kupić ten szampon specjalny do BB ale wydał mi się zbędny ale mówisz,że warto? Ja się męczę szamponami dla dzieci albo czymś do mycia twarzy, co mi usuwa też podkład ... Ale dupa, nie czyści całkiem i jest uwalony :/ Może też zakupię i BB wróci całkiem do mych łask :D Carolajna87 - BB to Beauty Blender ... małe jajko- gąbeczka do nakładania podkładu na mokro :) Super sprawa... mam też podróbę BB i można ją dostać w PL w wielu sklepach i działa na tej samej zasadzie, jest tylko troszkę bardziej zbita i szybciej się zużywa... Ale oryginalny BB kosztuje krocie bo 90 zł :/ Ok uciekam :/ Znów wrócę po 22:00 a tu dżiliard stron :D

dziękuje dziewczynki :) :* Mooniaa wiesz co narazie dała mi leki na dwa tyg jak się nie wydłuży to wtedy będzie się myśleć o jakiś krążkach czy szwach. Co do zwolnienia to u mnie nie było problemu od początku chciał mi dać zwolnienie a chodzę na NFZ i zwolnienie w moim przypadku trwa miesiąc :)

Mooniaa podobno rutinoscorbin pomaga na krew z nosa w ciąży :) Szososzonowa widzisz ja dopiero od teraz jestem na zwolnieniu a ze względu na zagrożoną ciąże od początku chcieli mnie wysłać także to różnie jest ja nie chciałam iść :P

jeszcze tabelka i idę leżeć :) FASOLKI nowa-ona--------------Sylwia---------23------------mazowi eckie-------------6----------? 2plu1-----------------------Magdalena-------26-------Wroc ław--------------8--------------? Carolajna87---------------Karolina---------25-------Gdań sk-----------------13------------? agunia1987--------------Agnieszka-------25--------łódzk ie---------------- 21---------D andziulka007------------Angelika---------26--------łódz kie----------------27----------CH DarCiiaaa-----------------Daria------------19--------Gdyn ia-----------------22---------DZ (nie)mądra--------------Agata------------ 29--------śląskie------------------27---------Leon Szoszonowa ------------Magdalena------27--------Anglia--------------- ---29---------Maja Mooniaaa86--------------Monika---------27--------wielkopo lskie--------29-------Norbert _majóweczkA_----------Ania-------------22-------wielkopo lskie---------30----------DZ Yadaeth------------------Aneta-----------25---------Biał ystok--------------33-------Gośka Allegrowiczka1987------Iwona-----------24--------Ok.Krako wa----------34----------DZ HinskiTurysta------------Ewa-------------20--------lubusk ie---------------34---------CH Molly90------------------Weronika.-------21----warminsko- mazurskie----40--------CH MAMUSIE anetucha123456--------Aneta------------24----------Kent, Anglia-------------------Amelia MAMA2013LUTY----------Karolina---------23---------podkarp ackie--------------Ksawery Fijfijfijuu----------------Ewelina------------28--------- -- mazowieckie----------------Alan Marysia2013-----------Marysia------------28---------łodz kie----------------------Alicja keysy2121---------------Kasia------------21---------Mogil no---------------------------Eryk

Szoszonowa dziekuję za wyjaśnienie :) Czułam się jak niedouczona ;) Mi ostatnio lekarz też zaproponował zolnienie, ale zrobiłam zdziwioną minę i pytam a po co? Czy wszytsko jest ok? on mi na to, że jak najbardziej. W takim razie ja dziękuję za L4. Miałam wrażenie, że się zdziwił :)

czesc dziewczyny podczytuje Was ale nie ukrywam ze tak zaczęłyście pisać,że omijam niektóre posty ;) andziulka88 cytomegalie też przechorowałam i nie jest ona przyczyną przedwczesnych porodów na pewno, badali Ci tarczycę? myśle,że u ciebie jest niewydolność cieśniowo szyjkowa czy jakos tak i to doprowadziło do przedwczesnego porodu,a że lekarz był kutasem to olał temat... pewnie kolejną ciąże spędzisz leżąc i biorąc luteine magnez może fenoterol -grunt to dobra opieka!! będzie dobrze -musi być ! jeszcze nie jednego bobaska będziesz tulisz w ramionach :) andziulka007 może założymy jakiś klub np pod skróconą szyjką czy coś , ale dziwna ta twoja lekarka ze nie zaproponowała Ci pessaru :o jak szyjka jest krótsza niż 2,2cm to bez pytania zakładają -dziwne :o tym bardziej ze do porodu jeszcze ok 13 tyg prawda a szyjka o połowę krótsza? Niektórzy lekarze dyplomy powinni mieć odebrane... musisz brać magnez z potasem ja teraz biore aspargin 3x dziennie po 2 tablety a w czwartek kontrola- oby było dobrze :) Fij korzystasz z becika? może warto alana opatulić w bet i trzymać w pozycji poziomej,może brakuje mu ciasnoty brzuchowej? czytałam w którejś z tych gazet m jak mam czy dziecko. ze do 3-go miesiąca zycia do pionu daje sie dziecko żeby tylko ulało i potem normalnie w poziomie. Z tą teściową to Ty masz przeboje, wiem jakie to wkurzające :o baba chce sobie porządzić a jak chciała porządzić to sobie mogła więcej dzieci zrobić ;) moniazbrzuszkkiem tak jak piszą dziewczyny wybierz ty sie do innego lekarza bo mało ze musisz płacic za wizyty to ci łaskę baba robi z L4 ! ? są dziewczyny co całe 9 m-cy na L4 siedzą i jakos zus sie nie przyczepia bo jest to typowo L4 na ciąże a nie na katar. Faktycznie z tego co wiem to nie moze ci wystawić na całe 9 m-cy L4 ale od wizyty do wizyty może -na czas okreslony i przedłużać. szoszonowa jak pracowałabym w polsce to od zobaczenia 2 kresek na teście szłabym na L4 bo dlaczego nie ? przecież większość dziewczyn nie zarabia więcej jak 1000zł na rękę -opłacałoby Ci się kołdrę podnosić za takie śmieciowe pieniądze bo mnie nie tym bardziej ze w ciąży L4 jest 100% płatne a po drugie różnie się można czuć, Nie opłaca sie w tym kraju być nadgorliwym.

(nie)mądra dlatego narazie dostałam leki na dwa tygodnie s później się zobaczy. Potasu nie muszę brać. Mooniaa mogła byś się zapytać lekarza co to jest jak tak Ci równo pulsuje w brzuchu bo ja zapomnialam :p ja leże a mały szaleje :D tlumaczylam mu ze jeszcze 10 tc mógł by tam posiedzieć :)

(nie)mądra wiesz nie każdy lekarz jest taki sam. Jeden by zakładał peasser odrazu a drugi wpierw spróbuje lekow :)

Andziulka chyba musiałam już być w gabinecie bo nie odczytałam... U mnie nic więcej nie powiedział, tylko potwierdził, że mam jakas infekcje czy coś tam, ale drozdzakami nazwać tego nie można.... Potwierdził hemoroida, kazał kupić cokolwiek na niego... Moja dziura w sercu nie ma powiązań hemodynamicznych, dlatego nie będę mieć cc tylko sn... Najwyżej jak będę konac to będą mnie ratować... A propo polowania... Teraz wiem o co Ci chodziło, bo w nocy jak się obudziłam i leżąca na prawym boku to chyba mały uciskał pepowine a ja ją pewnie dogniatalam od drugiej strony, więc jak się obrociłam na drugi bok to przeszło... Przypuszczam że to pepowina...

Przesłałam Wam zdjęcia z dzisiejszej sesji.. I przeszłam szok.... Jaka ja jestem ogromniasta :P

No i wykrakałam z tą pracą... Popracowałam 3h i do domu ... brzuch mi stwardniał i bolał ...a to pewnie dlatego,że kolezanka, z którą jeżdżę do pracy nie poczekała na mnie, tylko zapukała, ja nie słyszałam i ....pojechała i szłam a raczej biegłam z buta do pracy ....aby się nie spóźnić a i tak się spóźniłam i takie o to mamy rezultaty ...Zrobię sobie wolne do końca tygodnia .... (nie)mądra dlatego pytam o powódki dziewczyn idących na L4 ... czy po prostu chodzi o to,że nie warto czy o to, że naprawdę się źle czuły a ja jestem jakąś wyrodną matką bo dalej pracuję ... Ja wiem,że L4 100% w PL jest kuszące ... ale słyszałam,że ciężarnych nie strzeże tak prawo jak w UK (w sensie,że mi się kończy kontrakt teraz 20 marca i w tym wypadku muszą mi go przedłużyć na czas nieokreślony) i potem często nie mają po co wracać po takim długim L4 i macierzyńskim... Dlatego czasem dziewczyny pracują długo w ciąży... ale jeśli ktoś ma i tak kiepską pracę i mu nie zależy to pewnie... Ja nigdy w PL nie pracowałam, dlatego pytam :] Kurde mi też powiedział,że szyjka bardzo się skróciła ale,że jest twarda i zamknięta...ale kazał tylko brać magnez i no-spę już do końca... :/

Mooonia jaki spaślak ?:) Dam brzuch! I Ty mówisz,że ja mam wiekszy ?:D Ja uwazam,że Ty :D Ładne foto :]

(nie)mądra mi tak dokładnie nie mgła powiedzieć ile szyjka ma jak tobie bo ona po badaniu do tego doszła a Ty miałaś pewnie usg... a Duphatson jest mocnym lekiem także mam nadzieje że pomoże :) pospałam sobie trochę :D Szoszonowa Ty to juz powinnaś wziąć wolne do końca ciąży!!!

Przed chwilą wróciłam do domu, ale szczerze... myślałam, że nie dojdę, już wymiękałam... I teraz krzyż i brzuch mnie boli :( A dziś tak badał mi szyjkę, że w ogóle palca nie wsadził tylko poprzerzucał na lewo prawo... no ma pani lekką infekcję... A pytam... A szyjka sie nie skraca? A on... Nieeeee...

Szoszonowa dzięki ale jakoś za ładnie to się nie widzę, :P Eee... chyba nieee... Idziemy łeb w łeb :P

Moonia trzeba było za wsiarz i niech bada to jego obowiązek!!! Kurcze nie dobrze że Cię brzuszek boli i tyle łazisz widzisz mnie bolał dwa dni i szyjka się skróciła :( weź sobie no spę :)