Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)mądra*

byc w ciazy po raz pierwszy -zapraszam szczesliwe mamusie

Polecane posty

Gość mama zaraz.
mam do Was pytanie czy miałyście macie ból w pochwie? Jestem w 33 tc i zaczęło mnie tam w środku boleć. Mamusie obecne już miałyście tak? Dziękuje za odpowiedź i powodzenia :)

mooonia lacze sie z toba,tez bede miala zaleglosci w zdjeciach eh a to malpy akurat teraz wysylaja zdjecia jak my nie mozemy ogladac normalnie foch i ide sobie z forum :p x allegrowiczka tak to sa skurcze przepowiadajace porod nie mylic z tymi brixtona higsa czy jak mu tam. X wozka tez nie poogladam ale takze slyszalam ze te 3kolowe na nierownym terenie sie wywracaja po prostu,a jazda po sklepie a kamieniach i wertepach to roznica:) x szoszo bierz ta siare ja poki leon w srodku jej nie chce:p x wychodzimy stad we wtorek a nasza szyjka ma 4,5cm niestety sa tez zle wiesci bo dalej jest rozwarta wewnatrz i leon fiknal koziolka i jest posladkowo ulozony eeeh znudzilo mu sie glowa w dol,teraz pozostaje modlic sie by znowu zaszalal i obrocil sie :)z tymi fajfroclami same problemy :p

(nie)mądra jeszcze się obróci ;) Nie raz pewnie :P ;) Oby w 35tc już był głową w dół :P To jeszcze trochę czasu :]Ja z wózkiem mam dalej dylemat ... na koniec się tym zajmę, jak już pójdę na zwolnienie:D

mama zaraz. - mnie nic nie boli w pochwie ale dziewczyny pisały,że czasem mają takie bóle. xxx wszystkie odejdźcie z forum i będzie spokój! :D będę tylko ja ! :D

o nie, ja sie nigdzie nie wybieram :D jestem ciekawa kiedy urodzicie swoje pociechy :) no i jak beda wygladaly i oczywiscie relacje z porodu :) nie madra ulozenie posladkowe kwalifikuje sie do CC kurcze ciekawe jak tam hinskiturysta

żartowałam mama ...wszystkie mają zostać :D a fochy ciążowe przelewać n swoich facetów a nie na forum:D Zrozumiano ?:>

moj 3kolowiec od poczatku byl bardzo lekki do pchania, ale np wjezdzajac na kraweznik jesli postawie to kolo krzywo to sie przekrzywia na bok i musze ratowac amele;]| Carolajna twoj brzuch wyglada jakbys w ogole w ciazy nie byla a zdjecia z siostrzenica wygladaja jakby to bylo Twoje dziecko :) andziulka dzieki ;) kazde dziecko to slodziak a jesli jst Twoje to w ogole wymiata! mama zaraz ten bol to przewaznie kop w szyjke albo ucisk glowka. tez mnie bolalo ;) niemadra limit fochow wyczerpalas x z chrisem mialam dzis wojne ;] kurwa nie cierpie tego, znowu ise mialam wyprowadzac x pogoda dzis piekna az chce sie odchudzac!

Anetucha a weź idź z tym odchudzaniem...ja własnie wciągnęłam 10 pierogów ruskich :D O co tym razem poszło z Chrisem ?:>

umowilismy sie ze bedzie sobie pucowal swoje samochody a ja poczekam w domu z amela az skonczy i pojedziemy razem na zakupy i kawe. napisal mi smsa ze juz. wiec ubralam amele siebie ( zajelo to troche czsu) dojezdzam na miejsce a on nadal je czysci. wiec czekalam 15 min az sie wkurzylam i powiedzialam, ze mnie oszukal a on ze jeszcze 2 minuty i mam sie zamknac ;] to sie zamknelam i pojechalam do domu. przyjechal przepraszac ale co sie stalo to sie nie odstanie. brak szacunku. ale jakos wyprosil ze wybaczylam do nastepnego razu, gdzie juz rozgrzeszenia nie bedzie o czym go oczywiscie poinformowalam.

my mamy xladera z obrotowymi kolkami malymi z przodu i rewelka. mozna go prowadzic malym paluszkiem. ty bardziej np na zakupach super

A ja jestem mega wkurwiona na swojego... Tak się ze sobą cacka, że ciśnienie mi podnosi!!! Jest u nas mój tato bo kładzie płytki w łazience i wiecie jak to jest, kiedy jeden zapierdala a drugi leży obłożonie chory!!!! Kurwa mać jakby nie mógł się poświęcić jeszcze te dwa dni!!! On chce się przeprowadzić w następny weekend a tu nawet drugi pokój nie zaczęły!!!! Kurwa miał wyszlifowac tylko sufit i jedną ścianę ja bym sobie resztę zrobiła ale NIE!!!!! No mówię Wam, że wyjdę z siebie i stanę obok!!!

Ale dzis piekna pogoda :) nie moge wyjsc na spacer ale tworzylam okna i sobie poleguje i wdycham swierze powietrze :D ale mnie zgaga dzisiaj dobija heh... Moj wczoraj nie mial czasu posprzatac i mial to zrobic dzis ale oczywiscie po pilce zmeczony teraz spi a ja kurwa patrzec nie moge na ta brudna podloge wrrr a nie moge nic robic... Mogl by juz wstac i posprzatac :p moj synus bedzie chyba tancerzem tak swiruje slodko moj poprawiacz humoru :D

Dzięki anetucha :) Chrisem się nie przejmuj, może on specjalnie tak napisał, żeby nie musieć na Ciebie czekać za długo, aż się zrobisz na bóstwo :) Ten mój wózek nie jest 3 kołowy, bo te jakoś nie przemawiają do mnie. Ten jest właśnie jak pisze keysy z małymi obrotowymi z przodu. A z tego co czytałam opinie to świetnie daje radę i po kamieniach i po piasku. Szoszonowa narobiłaś mi smaka na ruskie pierogi. Ja właśnie wpitpliłam cały pucharek tiramisu i zapiłam kawą :) (nie)mądra nie martw się jeszcze się obróci. Fajnie, że teraz takie ułożenie dziecka jest kwalifikacją do cesarki, bo moja ciocia co prawda 18 lat temu, ale jednak musiała urodzić sn i strasznie wspomina ten poród, na szczęście mój kuzyn był mały bo ok 2700. Ja też nie wybieram sie nigdzie z tego forum, aż będziecie miały mnie dość i każecie mi spadać :p

Jeju, nie rozumiem dlaczego kolejna osoba się obraża z tego samego powodu :O Chyba wszystkie wiemy, że nie sposób spamiętać co kto pisał jak się nadrabia kilka stron naraz :O XXX Szoszo, o widzisz, dobry przykład: miałam Ci napisać, że to na pewno na kasę Cię ręce świerzbią, ale po prostu zapomniałam :D Ja jeszcze sama nie nocowałam u mnie w domu. Chyba bym padła ze strachu :D Wcześniej mieszkałam w bloku i była cisza, a w domu zawsze są jakieś odgłosy, bo pracuje. Do tego a to się śnieg zsunie z dachu, a to podłoga zatrzeszczy... :O XXX NIemądra, żebyś wiedziała :D Mam tylko nadzieję, że póki będą mali to sprawdzi się ta rozpowszechniana teoria, że chłopcy to synkowie mamusi, a dziewczynki córeczki tatusia ;) Keysy, no widzisz :) Na początku wszystko jest dla nich nowe i reagują płaczem na nieznane, a potem powoli się przyzwyczajają do rutyny, tak to sobie tłumaczę :) Zauważyłam też, że Alan dość często płacze czy marudzi, nie wiem jak to nazwać i widać, że to nie z bólu, bo by się zanosił. Okazuje się (tak myślę), że jest po prostu śpiący, bo nieraz jak tak ryczy to robię wszystko i nic nie pomaga, a na koniec daję smoka a on od razu zamyka oczy i chrapie :D Poobserwuj Eryka,może trzeba pomóc mu się wyciszyć :) XXX Zdaję relację z zasypki mąką ziemn. i kąpieli z krochmalem na odparzoną dupkę: po kilku dniach trochę pomogły, ale od 2 dni od nowa pupa cała czerwona z podrażnienia i gotowa do kolejnego odparzenia. Zaczęłam znowu smarować Bepanthenem taką supergrubą warstwę i pomogło :)

Dziewczyny współczuję Wam tych kłopotów z facetami, mój jest taki kochany, że aż mi głupio pisać. Ale wiadomo raz jest lepiej raz gorzej.

Carolajna, dzięki za odpowiedź :) Alankowi wypada z paszczęki i co chwilę jest płacz ;) XXX Anetucha, też bym walnęła focha, nie znoszę czekać! :) XXX Moniaaa, a co mu jest że tak się opierdziela? :)

Wiecie, co osłabia mnie to moje dziecię :) No tak charcze, chrząka, stęka jak stary i tak sobie myślę, że wstyd mi będzie z nim wyjść na spacer, bo jeszcze ktoś pomyśli że to ja :D Narazie chodzę z nim przed domem, bo mam takie rondo że wystarczy, ale jak zrobi się cieplej no to będę z nim chodzić dalej... :) Keysy, Anetucha, MAMA, wasze też tak stękają? On często też tak robi jak ma gazy, wtedy sterczą na sztorc i słychać takie gardłowe eeeeeeekheee :D W ogóle on często podnosi nogi do góry idealnie wyprostowane, Wasze też tak robią? Czasem jest taki sztywny, że jakbym go złapała za tą szkitkę to bym go całego podniosła i mogła gwoździe wbijać :D Jak się przebudzi, jak go rozbieram do kąpieli to zaraz hyc nogi w górę i eeeeeeekheeeee. No mówię Wam jak mi się chce z niego śmiać :D

mama no wlasnie wiem jakie sa kosnekwencje jak urwis nie stanie na glowie,kazal mi poki co czekac do34tc a potem bedziemy decydowac co dalej x moonia to sie poloz i lez z nim co sie bedziesz,wiem jakie to wkurzajace jak sie facet tak zachowuje zwlaszcza na koncowce pracy,faceci to pieszczochy i zawsze sie beda piescic ze soba. X anetucha ch to jak baba mowi za 5min a mija 50 :d ale to 'zamknij sie' to jakies przegiecie! Sobie pozwala :/ wez go ogarnij! X wiecie co,na ulicy zaczepilam babke bo miala laeny wozek taki jak mutsy moj tylko mniejszy,kupila nowy za 800zl powiedziala gdzie. Podjechalam tam i napalilam sie na niego jak pojezdzilam po sklepie dodatkowo cena i gabaryty po zlozeniu w sam raz do malego mieszkanka,polskiej firmy deltim. Jak poczytalamnopinie o tym wozku to ja pikole takie dziadostwo. X zawiesilam sie i nie wiem co mialam pisac dalej :p moze potem mi sie przypomni

Carolajna, na Allegro, bo oczywiśnie w zacofanej Polsce nie ma tych smoczków. Baba sprowadziła ze Stanów, zażyczyła sobie 40 zł, a małemu wypada z pyszczka :O Chciałam go, bo podobno nie zaburza ssania piersi XXX Niemądra, na pewno będzie jeszcze fikać :) Moja teściowa też rodziła przy ułożeniu pośladkowym. Teraz chyba są tylko cesarki. To chore żeby ryzykować zdrowie dziecka i narażać matkę na takie bóle :O

Anetucha, Chris zanudził Amelę na śmierć na tej pierwszej fotce :D A na drugiej wygląda jak księżniczka :) XXX Carolajna, malutki ten Twój brzuszek :) Ty sama pewnie widzisz największe zmiany, bo wiesz jaki był przedtem :) Mi zaczął rosnąć właśnie w 16 tygodniu :)

On ma tą wysypkę niby różyczkę, ale do tego jeszcze sobie dodał brak władnosci w dłoniach, ból kolan, ud i już nie pamiętam co więcej... Oczywiście jestem okropna bo mu nie współczuję... Tylko że ja się poświęcam od 3-4mcy i tego nie widzi... A najlepsze jest to że miał dziś i jutro porobić a od wt leżeć plackiem na wynajmowanym z racji L4, a ja chciałam wszystko pakować do weekendowej przeprowadzki... A tu ani pokój nie gotowy ani nic! Dobrze że wczoraj tato go zmobilizował do wstawiania okien bo i to by było odwlekanie w nieskończoność....

Nie mogłam ich znaleść na allegro :( masz jakis namiar może? Monia to może powiedz mu o tym po prostu, że Ty w ciąży i się poświęcasz a on z wysypką nie może.