Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość so true

Życie kobiety jest jednak przesrane

Polecane posty

Gość so true

Słuchajcie, dziwicie się, że w pierwotnych kulturach i religiach kobieta uważana jest za gorszą istotę? Ja się nie dziwię, bo skoro kobieta ma przesrane życie, to pierwszym nasuwającym się wnioskiem jest to, że bogowie ją mniej lubią niż mężczyznę. Okres, ciąża, macierzyństwo, menopauza: ból, ból, ból przez całe życie. I tak mamy dobrze, że mamy dostęp do jako takiej medycyny i leków przeciwbólowych np. Słuchajcie, mam dajmy na to 24 lata, jestem dziewicą, poznałam właśnie partnera, z którym chcę się związać na stałe. Co mogę zrobić? a) pozostać dziewicą b) podjąć inną decyzję, ale każda inna będzie dużym zagrożeniem dla mojego zdrowia. Seks bez zabezpieczenia lub z prezerwatywą/NPR - duże ryzyko ciąży, a więc utraty zdrowia. Hormony, spirale? Też duże ryzyko utraty zdrowia. Nikt nie przewidzi jakie czekają mnie powikłania i czy mam tyle życiowego farta że nic mi się nie stanie. Nie obwiniam nikogo, to natura tak urządziła, ale przykro mi że moje zdrowie = ból.

Gość w3rertrttr
no niestety ale mnie tam nic nie boli ;) przesadzasz.

Gość so true
Powiedzmy pierwszy seks - romantyczne doznanie dwóch młodych ludzi. Faceta nie boli i może podejść do sprawy całkowicie bezstresowo. Kobietki przeżywają i boją się i na ogół nie sprawia im to wielkiej radości.

Gość so true
Mienszewicy (ros. меньшевик - będący w mniejszości) odłam SDPRR, powstały w 1903 roku na II Zjeździe Partii w Brukseli, sprzeciwiający się rewolucyjnemu kierunkowi, w którym Lenin zamierzał prowadzić partię. Nazwani tak zostali po jednym z głosowań nad zasadami organizacji i programem rosyjskiej socjaldemokracji, w którym uzyskali mniej głosów niż bolszewicy i w konsekwencji w wyborach do centralnych organów partii otrzymali mniejszość miejsc. Podczas rewolucji 1905 roku dążyli do sojuszu z liberałami i inteligencją, a także sprzeciwiali się koncepcji dyktatury proletariatu. Podczas rewolucji lutowej społeczne poparcie dla mienszewików wzrosło. Po rewolucji październikowej zachowali neutralność w wojnie domowej w Rosji, opowiadając się za koalicyjnym rządem partii socjalistycznych (eserowców i socjaldemokratów bolszewickich i mienszewickich) opartym o przygniatającą większość uzyskaną przez te trzy partie w wolnych wyborach do Konstytuanty w listopadzie 1917. Po zakończeniu wojny domowej, administracyjnym wyeliminowaniu przez bolszewików ze związków zawodowych i rad delegatów i wreszcie formalnej delegalizacji partii przez bolszewików (1920), większość przywódców została zmuszona do emigracji. W Gruzji partia mienszewików (Noe Żordania, Noe Ramiszwili, Nikołaj Czcheidze, Grigol Uratadze i Raszden Arsenidze) przeprowadziła demokratyczne wybory i rządziła niepodległą, uznaną przez Rosję Sowiecką, Demokratyczną Republiką Gruzji do marca 1921 roku (inwazji Armii Czerwonej, dowodzonej przez Sergo Ordżonikidze i Stalina i wprowadzenia w Gruzji siłą ustroju sowieckiego). Przywódcy Gruzji udali się na emigrację, kontynuując działalność rządu Demokratycznej Republiki Gruzji na uchodźstwie w Paryżu pod przewodnictwem Noe Żordanii. W okresie NEP-u (do 1930) pozostali w Rosji sowieckiej działacze mienszewiccy wchodzili w skład organów administracji gospodarczej ZSRR (Gospłan, Najwyższa Rada Gospodarki Narodowej (WSNCh)). W 1931 roku odbył się w Moskwie zainscenizowany przez Stalina i OGPU proces pokazowy mienszewików, preludium do procesów pokazowych okresu wielkiej czystki (1936-1939).

Gość w3rertrttr
nie wiem czy nie sprawia, nie robilam. nikt sie seksic nie każe, do tego trzeba dorosnac i miec warunki

jak ja będę tracić cnotełe na pewno nie będę myśleć tylko o tym że mnie będzie bolało więc mam się stresować. jeśli dla Ciebie życie jest ciężkie bo seks boli za pierwszym razem to już się rozpłynęłam w marzeniach jak musisz mieć lajtowo :D