Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laleczka106

NIE DOSTANE BECIKOWEGO!!! CZY PRZYSŁUGUJE MI JESZCZE JAKAŚ POMOC FINANSOWA ?

Polecane posty

Gość hahahahahaha........
becikowego już w 2013 roku nie ma bo zlikwidował rudzielec. Pikus musiałaś być samotną matką lub mąż bardzo bardzo mało zarabiał że dostałąś to 2 becikowe

angel dowaliłaś teraz jak dzik w sosne z 3 becikowymi:D:D:D:D

Gość pikus 20 - DO AUTORKI
zenujący poziom dyskusji, nie jestem samotną matką, mąż mało zarabia a dzieląc to na 3 wychodzi tyle ze dostałam, i co z tego? czy to czyni mnie gorszym człowiekiem??

pikus 20 - DO AUTORKI Nie przejmuj się nią, za chwile napisze Ci, że jesteś gorsza a ona lepsza. Nic nie poradzisz na tą sfrustrowaną kobietę. Należało Ci się i dostałaś i tyle.

Gość sdfggg
dobre, nie mają pieniędzy a rodzą dzieci, ciekawie od kiedy to za ok. 2 tys. becikowego można wychować dziecko, ale patologia, robią dzieci p oto aby dostać te parę groszy

Gość weqwkEDQKRKDQ
"mojej dzidzi sie nalezy' Nic sie dzidzi nie nalezy, nalezy sie zeby matka co je urodzi byla w takiej pozycji materialnej, zeby potrafila sobie poradzic bez jakichs zalosnych 1000 zl. Starczy Ci na wyprawke na 3 miesiace a co potem? Nie stac Cie, to nie trzeba bylo dzieciaka robic albo sie zabezpieczac. Jak zwierzeta a potem płacz ze pieniedzy rzad nie da.

Tak właśnie o to mi chodzi!!!!!! Robicie dzieci by potem z MOPSów żebrać o zasiłki i pieniądze. Jak sie nie ma pieniędzy trzeba myśleć a nie robić dzieci. Ja pierniczę tak ciężko to ogarnąć? A potem moje podatki idą na takie głupie babska

powieliłam poprzedniczkę ale o to właśnie mi chodzi!

Gość ghjkj
nie ma to jak patologia sie rowija

Gość 10 tygodni to 1/4 ciąży
To co nie wiedziałaś że współżyłaś i możesz być w ciąży? A jak już zrobiłaś test to trzeba było od razu iść do gina-choćby prywatnie. A teraz nic nie dostaniesz bo właśnie jestes taka patologią,która ma nie dostawac żeby się nie mnożyć.

Gość hmmmmmm ??????????????????????
czy wiecie co oznacza słowo Patologia???

Gość tak cielaku wiemy
Autorka nią jest. Nie ma mieszkania,nie ma stałego partnera tylko jakiegoś chłoptasia na doskok, jest na utrzymaniu rodziców-albo bezrobotna albo jeszcze gowniara, nie wie nic o antykoncepcji i nastawia się komu popadnie. klepie biedę i nie robi nic aby sytuację poprawić tylko liczy na mopsy i ma roszczeniową postawe.

Gość hmmmmmm ??????????????????????
a gdzie to wszytko wyczytałaś ??? to ze ktoś jest biedny nie oznacza ze w rodzinie występuje patologia. Ważne żeby dziecko było kochane :)

dziecko bez pełnej rodziny, matka korzysta z MOPSÓW, nie stać jej na nic to prosta droga do patologii.

Gość do hmmm???
1. dziewczyna najwyraźniej nie ma pracy skoro jest na utrzymaniu rodziców 2. ojciec dziecka z nią nie mieszka,więc to nie jest jakiś poważny związek 3. dziewczyna przez 10tygodni nie poszła do ginekologa bo nie zauważyła ciąży, nie martwi się o przezierność,że nie zrobiła tylko,że nie dostanie becikowego... Więc co to niby jest? Wzór matki? Weź przestan,jak w XXI wieku można wpaść?

Gość hytjytjytt
a według mnie to to całe becikowe śmieszne jest, to jest wywalanie kasy w błoto! przecież dla kogoś kto świadomie sie decyduje na dziecko i ma na to pieniadze ten tysiac nie robi roznicy. Natomiast menelki i inne proste dziewuchy rodza dzieci zeby dostac dzieciaka, a pozniej dziecko samopas albo oddane jest do domu dziecka. Wiecie ile na tym kasy by rzad zaoszczedził jakby to zniosł? ja jestem jak najabardziej za

Gość hytjytjytt
Natomiast menelki i inne proste dziewuchy rodza dzieci zeby dostac BECIKOWE - mialo byc.

Gość sSamiii
hytjytjytt - więc uważasz, że np. w Niemczech Kindergeld jest bez sensu? tam co miesiąc nawet do 26 roku życia dziecko dostaje co miesiąc 184 euro i nieważne jakie dochody mają rodzice. Twoim zdaniem to zła polityka?

Gość ghyujytujytujyt
Nie porownuj Niemiec do Polski bo to calkiem inny swiat. W Niemczech sa ludzie na poziomie, nie ma takich zlodziei kretaczy i wyludzaczy jak w naszym pieknym nadwislanskim kraju. Niemiec kulturalnie wezmie to co mu sie nalezy, nie bedzie krecil, nie bedzie wyciagal lapy po wiecej. w Polsce jest mnostwo ludzi biednych, wiele baboli ktore rodza tylko po to zeby dostac wlasnie to becikowe, w niemczech nie ma takich sytuacji

Gość ghyujytujytujyt
hytjytjytt - więc uważasz, że np. w Niemczech Kindergeld jest bez sensu? tam co miesiąc nawet do 26 roku życia dziecko dostaje co miesiąc 184 euro i nieważne jakie dochody mają rodzice. Twoim zdaniem to zła polityka? xxxxxxxx gdyby takie cos bylo w Polsce to 80% dziewczyn specjalnie zachodziloby w ciaze zeby dostawac co miesiac kase!!!! Polityka jest bardzo dobra ale niestety u nas , przynamniej na ten czas, by to sie nie sprawdzilo.

Gość ghyujytujytujyt
w takiej Danii jeszcze nie tak dawno jak się mialo jakies problemy finansowe to się szło do urzedu i dawali ci kase. bez zadnych papierkow, zaswiadczen itp. I co? Ukrocili to! a przez kogo? Przez Polaków! bo nagminnie chodzili i wyciągali od panstwa pieniadze mimo ze sytuacje materialna mieli dobra. Polak to kretacz wyzyskiwacz i cwaniak!

do hmmm??? w XXI wieku normalnie można wpaść bo nic nie daje 100% zabezpieczenia chyba, że szklanka wody zamiast. Bo Ty już wiesz czy ona się nie martwi o przezierność, skąd to wnioskujesz wyczytałe/aś pomiędzy wierszami czy głosy do ciebie przemawiają, nic w jej poście nie wskazuje w którym tyg obecnie jest. Wam się coś ludzie chyba w głowach poprzewracało, ktoś kto ma mniej pieniędzy niż te 6 tysięcy czy 4 tysiące jak jest samotna matka (bo próg do becikowego to 1922 netto na osobę) to już jest patologia tak? I co uważacie, że świadomie na dziecko decydują się tylko Ci rodzice co mają ponad to 6 tysięcy na rękę? A reszcie się już nic nie należy bo są biedniejsi? Najwidoczniej żadne z Was w życiu nie zaznało jak się ma wyliczone pieniądze co do grosza i 1000 zł dla Was to śmieszna suma i w ogóle do niczego nie potrzebna. A ja uważam, że jest potrzebna świata się tym nie zawojuje, wiele rzeczy nie nakupi ale to jest dodatkowy pieniądz, który ZAWSZE się przyda dla dziecka. (podkreślam dla rzeczy, szczepienia itp dla dziecka a nie na przepicie czy zabranie tych pieniędzy pod siebie) PATOLOGIA TO WY - świadczą o tym wasze wypowiedzi, to do jakiego poziomu zeszliście i jak obrażacie innych ludzi. Macie chore poglądy które z życiem mają mało wspólnego. Rząd by zaoszczędził jakby chciał na innych rzeczach a nie na świadczeniach prorodzinnym gdyby to byli normalni ludzie a nie tacy jak wy. Cóż, jeśli uważacie, że nie ma patologii w rodzinach które świadomie decydują się na dziecko (to nic, że to 5 czy 6 z kolei), że nie ma patologii w rodzinach gdzie jest dwoje rodziców, że nie ma patologii w rodzinach które liczą tylko same na siebie bo nie ma nawet niematerialnej pomocy ze strony rodziny to jesteście w BŁĘDZIE. Wyższa sfera się znalazła. W głowie mi się to nie mieści, że macie trochę więcej kasy i takie chore myślenie, myślicie tylko, że patologia jest tam gdzie jest mniej pieniędzy? To chyba nie znacie definicji słowa patologia.

ghyujytujytujyt a Ty co myślisz, że te kraje które maja taką politykę to nie są skubane przez swoich obywateli? Myślisz, że oni wszyscy tak z poczucia macierzyństwa decydują się na dziecko? Duża część decyduje się żeby mieć kasę zagwarantowaną co miesiąc, dziecko jedno ma ok. 16 lat i machną sobie następne aby czasem nie stracić dotacji. I to jest chore owszem - robienie sobie dzieci tylko po to, żeby dostać pieniądze. Ale piszesz o Polsce jakby tylko tutaj by robiono coś takiego gdyby wprowadzili u nas taką politykę. Jeśli te pieniądze zostaną wykorzystane tak jak być powinny to co Cię tak w tym boli? To, że ktoś przeznaczy je na mleko i na ubranka?

Gość słonka comajjisjs
Wypociłaś tyle wierszy a ja i tak zdania nie zmienię, sex uprawiam od 21 roku życia i jakoś nie wpadłam przez wiele lat a świadomie zdecydowałam się na dziecko w wieku lat 30. W dzisiejszych czasach jest duzy dostep do antykoncepcji, to nie średniowiecze!! ale cóż, jak ktoś nie ma akurat gumki a bardzo go swędzi mimo że wie że juz blisko dni płodnych i decyduje się na stosunek, a potem zachodzi w ciążę to juz jego problem a nie państwa. Zajśc w ciąze wcale nie jest tak łatwoa mimo to pełno brzuchatych młodocianych matek widac na ulicach, ktore jeszcze nawet do pracy nie zdązyly pojsc, ale uznały ze są na tyle dorosłe aby zostać matką. a potem płacz i wyciąganie kasy z gardła. Ktoś kto w miare dobrze zarania poradzi sobie i bez tego marnego becikowego, natomiast menelki specjalnie zajdą w ciąże zeby miec potem za co wypic i sie przelajdaczyc. CZY TY TEGO NIE WIDZISZ?? i zaden normalny czlowiek majac przypuscmy 1000zl czy 15000zl dochodu nie zdecyduje sie na dziecko

Gość słonka comajjisjs
Jeśli te pieniądze zostaną wykorzystane tak jak być powinny to co Cię tak w tym boli? To, że ktoś przeznaczy je na mleko i na ubranka? NIE, NIE PRZESZKADZA MI ZE KTOS PRZEZNACZY NA MLEKO I UBRANKA, PRZESZKADZA MI ZE MENELKA ZAJDZIE W CIAZE, URODZI, WEZMIE BECIKOWE A DZIECKO PORZUCI. za bardzo jestes egoistyczna i egocentryczna zeby takie niuanse dostrzec!!!

Gość słonka comajjisjs
a Ty co myślisz, że te kraje które maja taką politykę to nie są skubane przez swoich obywateli? MOŻE I SĄ SKUBANE, ALE WIDOCZNIE SĄ NA TYLE BOGATE ŻE JE STAC NA UTRZYMYWANIE MLODYCH MATEK (POLSKI NIESTETY NIE STAC). NATOMIAST PROCENT LUDZI ZYJACYCH W BIEDZIE JEST NA ZACHODZIE ZNIKOMY.

Gość jenyyyyyyy
Klaudynka - widzisz to nie chodzi o to kto ile ma pieniędzy tylko o to że ludzie wiedząć że mają sytuację słabą ( brak pracy, facet niepewny) nie zabezpieczają się. I nie mów mi że żadne zabezpieczenie nie działa w 100% bo nawet prezerwatywę kupisz wszędzie a w razie jej pęknięcia można iść po tabletkę PO. Ja też nie rozumiem jak w XXI wieku można wpaść nie mając na chleb. A potem kolejki do ośrodków pomocy społecznej.

Gość pogieło was??
ale wy głupoty wypisujecie U mnie w domu były pieniądze rodzice po studiach na wysokich stanowiskach ....a na odzień przemoc fizyczna i psychiczne...i to jest Patologia. Dla dziecka lepiej jak urodzi się w biednej rodzinie ale jest kochane!!!!!!!!

Gość jenyyyyyyy
Tylko ze kiedys było inaczej i właściwie wszyscy nie mieli za wiele. Teraz...spróbuj dziecko wychować bez peiniędzy jak wszystko jest tak cholernie drogie...Przedszkola koło 400 zł plus zajęcia dodatkowe, co chwilkę jakiśbalik lub zdjęcia lub wycieczka a kupić ubranka a jak zachoruje to tyle kasy idzie...itd. Potem jeszcze gorzej - w szkole tych zajęć dodatkowych masa - odpłatnych, gry, komputery, drogie zabawki i ubrania, komórki a jak dzieciak jakiś nie ma jest wyśmiewany a to juz droga do tego by ukradł...serio, widzę co jest dookoła. Nie da sie nakarmić miłością. Teraz decydujac się na dziecko na serio trzeba zdawać sobie sprawę z tego ile to kosztuje. Poza tym dzieci z wpadek myślicie że mają tyle miłości - facet zmyka w pierwszych 2 latach - tak jest w 50 % przypadków. Pozostali różnie.