Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laleczka106

NIE DOSTANE BECIKOWEGO!!! CZY PRZYSŁUGUJE MI JESZCZE JAKAŚ POMOC FINANSOWA ?

Polecane posty

Gość autorko glupia jak but
jestes gorsza dlatego, ze nie wiesz, iz w ciazy nie miewa sie okresu:O Poczytaj ksiazki do biologii to moze zrozumiesz na czym polega twoje bycie "gorsza"

Gość mvncxmb
Właśnie, że jesteś 'gorsza', bo to, że nie zauważyłaś własnej ciąży to twój błąd (krwawienie jej nie wyklucza, to twoja niewiedza), a dodatkowo nie jesteś (i pewnie jeszcze długo nie będziesz) podatnikiem. Nie zadbałaś o swoje sprawy i dodatkowo nic nie znaczysz. Logiczne, że teraz możesz już tylko dawać w łapę albo prosić.

Gość laleczka106
nie mam zamiaru słuchać takich wypowiedzi i nienormalnych nic nieznaczących dla mnie Odpowiedzi :) prosiłam o wypowiadanie się normalnych kobiet :) tak tak a mój okres przewidział mi się Bo ty akurat siedzisz mi w majtkach że tak brzydko Powiem:( moi rodzice od lat płacą podatki i nigdy w życiu z niczego nie korzystali od państwa. Więc choćby z tego względu:)

Gość laleczka106
nie mam zamiaru słuchać takich wypowiedzi i nienormalnych nic nieznaczących dla mnie Odpowiedzi :) prosiłam o wypowiadanie się normalnych kobiet :) tak tak a mój okres przewidział mi się Bo ty akurat siedzisz mi w majtkach że tak brzydko Powiem:(może ja nie płace podatkow ale moi rodzice od lat płacą podatki i nigdy w życiu z niczego nie korzystali od państwa. Więc choćby z tego względu:)

Gość ale wy piszecie bzdury!
autorko nie przejmuj się tymi wrednymi babami! Gówno wiedzą:) niestety prawo jest takie , ale to nie wyklucza faktu że to chore prawo! Wprowadzili to właśnie żeby płacić jaknajmniej kasy :) cwani są :) Bo właśnie większość kobiet dowiaduje się o ciąży później. Albo czeka w kolejce na wizytę 2 miesiące! Uwaga u mnie w mieście na fundusz czeka się pół roku w jednej z przychodni! Śmiechu warte! Jesteś młoda a w tych szkołach gówno was uczą a potem się dziwią wpadką . No cóż wpadki się zdarzają! Trzeba sobie radzić . Trafiłaś na okropnego lekarza! Zacznij chodzic prywatnie i napewno po urodzeniu dziecka dostaniesz takie zaświadczenie. :) wiem Bo Jestem żywym tego przykładem! Dużo szczęścia! Pozdrawiam!

Gość leczka106
No trudno:( chyba nic już nie da się zrobić. Becikowe mi się nie należy Bo przecież miałam okres w ciąży :/ muszę się chyba z tym pogodzić. Niech państwo udusi się tymi pieniędzmi. Dam mojemu dziecku dużo miłości. I rodzice może mi jakoś pomogą. Dziękuje niektórym wyrozumiałym kobietą za pomoc i za pozytywne Odpowiedzi. Pozdrawiam was serdecznie:) . Dużo zdrówka wam życzę :)

Gość łeeee tam
już przestań marudzić dziewczyno i pogoń faceta do pracy !!!

Gość laleczka106
a dasz mu miejsce pracy? To chętnie pójdzie. I ty nie marudź i nie pleć w kółko tego saMEGO głupia babo:) nikt cię nie prosił o wypowiadanie się!

Gość o qrde::((((((((
to trzeba było sobie dziecka nie robić jak nie macie pracy.

Gość jestes glupsza niz mozna
sobie wyobrazic:D Dac mu miejsce pracy? No pewnie, mu prace, tobie becikowe, cos jeszcze? Sama dowiedzialam sie o ciazy pozno, bo mialam krwawienie (nie okres niedouczona malolato) ktore pomylilam z miesiaczka, ale za drugim razem juz wyczulam, ze cos jest nie tak. No, ale ja sie staralam o dziecko a nie wpadlam jak ty stosujac pewnie antykoncepcje typu "moze sie uda":D Skoro sie nie udalo to idzcie oboje do pracy. W ciazy wyobraz sobie, ze mozesz krolewno pracowac. Chlopak tez moze sie zalapac gdziekolwiek by tylko troche kasy zarobic. Ale po co? Lepiej kombinowac jak tu 1000zl sobie zalatwic. Nie pomnyslalas jednak tepaku, ze nikt ci od razu do reki tej kasy nie da, nie wiadomo nawet po jakim czasie od urodzenia dziecka bys ja dostala takze nie nakrecej sie tak.

Gość karo-linka11
Laleczka poszukaj innego lekarza prywatnie,MOŻE jakoś to załatwisz,ale i tak ten drugi tysiak Ci się należy z MOPSU tj zasiłek z tyt urodzenia dziecka ,on jest przyznawany jak są małe dochody w rodzinie.Daj znać czy się udało i trzymam kciuki ;-)

jestes glupsza niz mozna ktoś tutaj chyba nie wie jakie warunki są do pracy w polsce jeszcze dla młodych ludzi. Albo śmieciówka i to jeszcze bez żadnych odprowadzanych składek najczęściej i tyralnia w mordowni za 6 zł na rękę - kosztem własnego zdrowia, owszem można ale nie w ciąży bo teraz dziecko jest ważniejsze. Albo jakimś cudem umowa na okres próbny ale też nie w lepszych warunkach, głównie sieciówki w galeriach handlowych gdzie praca jest od 8-13 h na nogach, w ciągłym ruchu, stresie (praca z upierdliwymi klientami), noszenie ciężkich dostaw itp. marketach albo praca gdzieś na produkcjach, mało kiedy teraz trafia się praca w biurze czy gdzie warunki pozwalają na pracę ciężarnym kobietom. widzę, że sami bogacze na tym kafe ale jakby znaleźli portfel z 1000 zł to już na pewno pójdą na policję bo przecież co to jest 1000zł dla nich, jak dla kogoś ze średnią pensją nie jest potrzebny - to jaką tą średnią macie tą co w TV podają? 3tys na rękę - to powodzenia, bo realia są takie, że średnio ludzie tyrają za 1500 zł na rękę.

Gość laleczka106
nie życzę sobie żebyś mnie obrażała. Jestem młoda i mało wiem. Ale przecież nie chodzi o to że ja ten tysiąc mam za bóg wie co i że wychowam za niego dziecko! Poprostu tysiąc to już bardzo dużo. I można kupić wiele potrzebnych rzeczy na początek. Niestety. Ja się uczę jeszcze, mimo tego Jestem zarejestrowana w urzędzie. Bo dla Dobra dziecka zrezygnowałabym z nauki i poszła do pracy. Ale niestety Nigdzie nie ma pracy. A jak pracodawca się dowie że Jestem w ciąży to Tymbardziej takiej nie chcą (i wcale się nie dziwię) , karolinko ale przy tym drugim tysiaku też trzeba mieć zaświadczenie że nie później niż w 10 tyg się poszło do lekarza :( Eh. Spróbuje jeszcze u innego lekarza . To jest takie wszysto niesprawiedliwe. Dziękuje karolinko i klaudio za podtrzymanie na duchu:) a jej nie miłej pani już więcej proszę o nie zabieranie głosu . PoZDRAWIAM

Gość laleczka106
nie chodziło mi o to żeby załatwiać mojemu chłopakowi pracy a mi becikowego. Tylko że on naprawdę szuka pracy i Nigdzie nie ma :( a ostatnio jak pracował na budowie to pracodawca go oszukał i nie wypłacił mu wogóle pieniędzy:( był na czarno i nic nie mógł zrobić. Nierozumiem czemu tak bronicie państwo! Tak niesprawiedliwe państwo! Ja rozumiem że są oszustki , i gdybym ja celowo nie chodziła do lekarza WIEDZĄC O CIĄŻY TO NIE MIAŁABYM PRAWA MIEĆ DO NIKOGO PRETENSJI ani prosić lekarza o takie zaświadczenie. Tylko jet mi przykro że nie z mojej winy tak wyszło:( Bo naprawdę byłam pewna że to okres :( nie wiem ile ja mam tłumaczyć to ludzią którzy na mnie naskakują.

Gość olei olej olej
oj chyba nic już zrobisz no chyba ze lekarz prywatny cos pomoże.

Gość laleczka106
Właśnie że zrobię:) słyszałam od koleżankI że dostała zaświadczenie od lekarza ale musiała za nie zapłacić:) lekarzy nikt nie sprawdza:) troszkę sobie zarobią a parę podpisów ich nie zbawi. Dobrze że są Jeszcze tacy Lekarze z dobrym sercem i rozumieją że nie każdA kobieta decyduje się świadomie na dziecko , i że nie każdA wie że jest w ciąży z różnych przyczyn. Do 10 tygodnia to naprawdę paranoja:( mogliby zrobić chociaż do 15. Ludzie co to za różnica:(

Gość ło matko 80
to idź załatw ten papierek i już tu nie marudź .

Gość laleczka106
nikt ci mi każe słuchać moich "marudzeń" wchodzisz tu :) wypowiadasz się kij wie po co? Skoro drażnią cię moje marudzenia to po co wogóle tu że weszłaś? Chory kraj! :) :) :)

no jest roznica, w ktorym tc sie zorientujesz, ze jestes w ciazy. im pozniej tym wieksze ryzyko, ze narazisz dziecko na niekorzystne czynniki np. alkohol czy dym z papierosow. moim zdaniem to dobrze, ze trzeba sie wczesnie zglosic. i trzeba bylo isc do innego gina, skoro termin byl az miesiac. przeciez nie wszedzie tak jest.

Gość laleczka106
u mnie w mieście wszędzie się tyle czeka. A w jendnej to nawet pół roku. . . To jest śmieszne! Ale tak właśnie jest. No niestety miałam okres i nie wiedziałam że Jestem w ciąży . Ale na całe szczęście nie pije ani nie pale . Nie będę już się tu tłumaczyła. W każdym razie dziękuje za pomoc normalnym kobietkom. :)nie wiem po co wypowiadają się wredne kobiety. Nierozumiem po co ? Z jakimiś nerwami pretensjami do mnie. Heh przeciez nikt nie musi tego komentować. Ważne że już się Dowiedziałam tego co chciałam

Gość znowu dziunia!!!
Nie wiem czy doczytałyscie ze oprócz tego ze trzeba byc przed 10 tyg u ginekologa to trzeba byc 3 razy na wizycie w każdym trymestrze ciąży. Poczytajcie

Gość laleczka106
Doskonale tym wiem :) i odkąd dowiedziałam się że Jestem w ciąży to chodzę do lekarza regularnie. Z wyjątkiem tego że poszłam troszkę później niż 10 tydzień:(

Gość hjklllllllllll
idz do jakiegoślekarza prywatnie i zapłac te 100 zł, zawsze 900 bedziesz do przodu - najlepiej do swojego

Gość laleczka106
wiem wiem, dziękuje. Już umówiłam się na wizytę . Mam nadzieję że się uda:( trzymajcie kciuki kochane. .

Gość wifigdansk
dziwne., w tym temacie http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4903729 JESTEM W CIĄŻY! RODZICE KAŻĄ MI USUNĄĆ! NIE WIEM CO ROBIĆ POMOCY! wiedziałas o ciąży od początku tylko jak njapsiałas-nie pojdziesz do lekarza bo chcesz usunąć. str. 1 24.07.2011] 16:16 [zgłoś do usunięcia]laleczka106 Jak to skąd wiem? Przecież robilam 4 testy ciążowe....do lekarza nie pojde bo wiem ze odrazu zalozy mi karte ciazy...a ja nie jestem do konca pewna ze urodze...tylko bardziej jestem za usunieciem...dlaczego macie mnie za glupia? poprostu potrzebuje porady kogos kto przeszedl przez to samo...skad mam wiedziec jak to sie zakonczy? jak macie zamiar mnie wyzywac to nie odpisujcie wcale ja potrzebuje pomocy a nie konfliktow...tego mi wystarczy na dzien dzisiejszy.

Gość no to ja cos powiem
raczej nie zalatwisz nic bo lekarze sa kontrolowani liczy sie wpis wizyty w komputerze wiem bo sama poszlam w 14 tyg

Gość chciałaś usunąć i się rzucasz?
Autorka od 3-4 tygodnia wiedziała ale CHCIAŁA USUNĄĆ!!!!! Gratuluję wszystkim jej obrończyniom,tej biednej normalnej dziewczyny,która jeszcze dodatkowo minęła się z prawdą,bo wcale nie studiuje-to licealistka. Ha ha ha.

Gość azza
Temat zalinkowany jest z 2011r. Czyżby to była kolejna ciąża?

Gość aaa22
podnosze...

Gość oj tammmm oj tam
i jak autorko??? udało sie coś załatwić ?