Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laleczka106

NIE DOSTANE BECIKOWEGO!!! CZY PRZYSŁUGUJE MI JESZCZE JAKAŚ POMOC FINANSOWA ?

Polecane posty

Gość ale czy wy na głowę upadłyście
Ale kogo obchodzi czy krwawiłaś czy nie? warunkiem jest zgłoszenie się do lekarza i wykonanie badań w każdym trymestrze! a Ty się NIE zgłosiłaś,nikogo nie interesuje że nie wiedziałaś o ciąży-uprawiałaś seks,więc ryzyko ciąży było. Jedyne co Ci się należy to alimenty!

Gość laleczka106
ty mówisz ze gdybym zgłosiła się przed 10 tygodniem to można było by pomyśleć? Oczywiście! Zgłosiłabym się bardzo chętnie nawet nie ze względu na becikowe , ale ze względu na bezpieczeństwo dziecka! Gdybym tylko wiedziała o tej ciąży! Krwawiłam więc myślałam że to okres:( w pierwszy dzień braku miesiączki zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Odrazu się umówiłam na wizytę! Ludzie wy tego nie rozumiecie. Nie życzę żeby ktoś znalał się na moim miejscu:(

Gość laleczka106
Proszę pani:( czy pani rozumie co ja piszę ? Jak mogłam zgłosić się do lekarza Skoro miałam normalny okres! Nie robiłam testu Bo miałam okres! Wiem że nikogo to nie obchodzi:( ale to bardzo Przykre że nie należy mi się pomoc Bo miałam okres w ciąży i nie zgłosiłam się do lekarza:(

Dziecko ja wszystko rozumiem,ale liczą się przepisy. To tak jakbyś jechała pociągiem bez biletu i bys miała pretensję,że dostałaś karę bo nie wiedziałaś,że bilet trzeba kupić. Przepis mówi jasno. Ale alimenty Ci się należą za 3 miesiące to będzie pewnie 1500zł,bo pewnie koło 500zł dostaniesz na miesiąc. Dlaczego nie chcesz o to wystąpić skoro to Ci się należy?

Gość mvncxmb
Przecież krwawienia mogą się zdarzyć do 3 miesiąca. To żadne wytłumaczenie. Nie mów, że tobie i twojej 'dzidzi' się należy. Będziesz mieć to, o co sobie zadbasz, o to nie zadbałaś, więc przepadło. Chyba że wyżebrzesz zaświadczenie u innego lekarza. Poza tym są jeszcze jakieś zapomogi dla biedoty, może warto się zorientować.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjeeeej
jakiś nieużytek się tutaj wypruwa i co z tego, że taki jest przepis? wg naszych przepisów ojciec pijak śmiało może po 20 latach nieinteresowania się dziećmi zażądać alimentów i wiele wiele innych jest takich skowronków chyba nie studiowałaś prawa i nie masz pojęcia o naszym systemie prawnym jak i o tym, że stare dobre ustawodawstwo nasi "mądrzy" politycy zamieniają w gnioty, o jakich tutaj się też rozmawia

No tak się składa,że studiowałam prawo i za fałszowanie dokumentów grożą 3lata bezwzględnego pozbawienia wolności. Nie mówię,że prawo i przepisy są dobre,ale takie są i trzeba się do nich stosować. A jeśli by wyszło że autorka uzyskała to becikowe w sposób nieuczciwy to i ona by poniosła konsekwencje za - posługiwanie się fałszywymi dokumentami - za wyłudzenie. I nikogo by nie obchodziło,że nie wiedziała,że popełnia przestępstwo bo podstawową zasadą jest to,że podejmując czynność prawną trzeba znać przepisy a nieznajomość prawa nikogo nie tłumaczy.

Gość laleczka106
Ja nie Jestem żadną biedotą ! Te pieniądze mi się Poprostu przydadzą! Kończę dyskusję tutaj :/proszę nie porównywać kupna biletów do ciąży ! I proszę wogóle się tutaj nie wypowiadać dobrze? Ja prosiłam o pomoc ! A nie o wypowiedzi kontra mnie!

Pytałaś jaka pomoc Ci się należy,to napisałam-alimenty.

Gość laleczka106
Studiowała pani prawo:) No proszę:) nie życzę pani żeby znalazła się pani w takiej sytuacji jak ja! Musi być pani cholernie konsekwentna, i przestrzegać prawa heh:) jest wiele takich kobiet jak ja które zgłaszają się później do lekarza ale lekarze idą im na rękę!ale Oczywiście sprawdzili by tylko mnie ;) Bo moim zdaniem to żadna różnica czy to 10 tydzień 12 czy 15! To się należy z tytułu urodzenia dziecka! A nie z tytułu chodzenia do lekarza ! To jest Straszne Co się wyprawia w tej polsce:(

Gość laleczka106
Ja nie Pytam o alimenty ;) Bo o nich doskonale wiem :) . Nie będę zgłaszała chłopaka który chciałaby pomodź ale nie ma jak Bo w pracy ciągle go oszukują. Ale mniejsza o to. Ja pytałam o becikowe . No cóż pójdę do innego lekarza!a jak nic się nie da zrobić to niech pan szanowny tusk udusi się tymi pieniędzmi! Jeszcze rok temu wystarczyło jedno badanie z całej ciąży , ale mu się odwidziiało. I ciążą chyba potem znika :/

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjeeeej
fanatyczka niemieckiego ustawodawstwa? co Ci wiadomo o interpretacji przepisów prawnych? sięgałaś do wykładni doktryny i orzecznictwa SN kiedykolwiek, by dowiedzieć się, że literalne brzmienie przepisu, a jego użycie w praktyce nie musi się zawsze pokrywać? a co z celem ustawy? posługiwanie się prawem to gra w szachy moim zdaniem zapatrzenie w PRZEPIS jest chore i nic dziwnego, że na takich istotach Hitler zbudował sobie solidne prawne podwaliny swojej działalności

Gość knklnl
autorko pogadaj z lekarzem, nie tlumacz sie i nie denerwuj tym co niektorzy tu wypisuja, nic im do tego

Gość mvncxmb
Skoro przeżywasz to becikowe do tego stopnia, że zamierzasz kombinować, prosić a nawet dawać łapówki i mimo że i tak późno dowiedziałaś się o ciąży czekałaś miesiąc na wizytę, bo nie miałaś pieniędzy na prywatną, no to sorry, jak to inaczej nazwać jeśli nie biedotą. A dla biednych ludzi są wszelkie zapomogi. No ale skoro się taka nie czujesz to nie wiem w ogóle w czym problem.

Gość laleczka106
Nie zamierzam kombinować! ! ! Mówię tylko prawdę! Jakie łapówki? To już przesada ! Nie wypowiadaJ SIĘ TU WIĘCEJ! Nie potrzebuje twoich bzdur ;) NALEŻY mi się to i koniec. Nie Jestem gorsza od innych kobiet tylko Dlatego że miałam okres w ciąży !

Gość mvncxmb
Skoro przeżywasz to becikowe do tego stopnia, że zamierzasz kombinować, prosić a nawet dawać łapówki i mimo że i tak późno dowiedziałaś się o ciąży, czekałaś miesiąc na wizytę, bo nie miałaś pieniędzy na prywatną, no to sorry, jak to inaczej nazwać jeśli nie biedotą. A dla biednych ludzi są wszelkie zapomogi no i liczenie na dobrą wolę drugiej osoby, w tym przypadku lekarza, u którego może wyprosisz to zaświadczenie. No ale skoro nie czujesz się biedna to nie wiem w czym masz problem.

Gość laleczka106
zapomogi? 60 zł? To zgłoś się po nią :) Masz rację kochana nie będę się denerwowała. Spróbuje jeszcze. A jak nie to trudno:( niech dają pieniądze kobietą które mają kupę kasy na dziecko cóż za niesprawiedliwość:(

Gość autorko glupia jak but
nie mialas okresu w ciazy:O To niemozliwe, mialas krwawienie po prostu i tak sie zdarza. jednak te krwawienia sa przewaznie krotsze i mniej obfite od miesiaczek i rzadko bolesne. Nie zauwazylas przez 2 miesiace, ze masz inny okres? Ok, moze i nie zauwazylas, mialas na glowie co innego, ale chyba wiedzialas czy sie zabezpieczasz czy nie. Jesli twoja "metoda" byl stosunek przerywany to tym bardziej powinnas obserwowac swoje cialo. Wniosek wiec z tego taki, ze albo jestes niedouczona glupia dziewucha albo z powodu jakichs tam problemow nie interesowalas sie swoim cialem. Niestety w jednym i drugim przypadku nic ci sie nie nalezy wiec przestan to podkreslac:O To straszne, ze za taki marny tysiac ludzie zachowuja sie w taki sposob:O

Gość o qrde::((((((((
przestań narzekać i pogoń ojca dziecka do roboty.Zrobił dziecko to teraz mech zapracuje na jego utrzymacie.

Gość ci znawcy z doopy koziej
Darujcie sobie swoje wylewanie żółci tutaj. Jak nie macie na kim się wyżyć za swoje życiowe niepowodzenie i chujowe życie to pierdolnijcie głowami o coś twardego. Dziewczyna zadała pytanie, nie prosiła o wycenę majątku rzeczoznawców majątkowych ani o ocenę zachowania profesora etyki. A oceniają ją jakieś gówna moralne, które nie potrafią poradzić sobie ze swoimi emocjami i zrzucają to na kogoś z forum.

Gość laleczka106
marny tysiąc ;) No proszę jaką Jesteś bogata:) po co marnujesz czas i się tu wypowiadasz ;) ? Nic mi nie pomagasz , a tylko obrażasz . Pani ginekolog się znalazła:) ja proszę o kobiety normalne o pomoc . Może da się coś jeszcze zrobić:( kobietki proszę o pomoc:(

Gość laleczka106
dziękuje ci :) Jesteś kochana:) nierozumiem skąd w ludziach tyle złości. Nie mają się na kim wyrzyć. Ja prosiłam o pomoc a nie krytykę i podkreśle to jeszcze raz:(

Gość autorko glupia jak but
ja nie jestem bogata za to ty naprawde glupia:O Wyobraz sobie, ze dla wielu ludzi zarabiajacych srednio ten tysiac jest wlasnie marny:O no, ale dla ciebie to kurde jakis majatek wrecz:D Obudz sie dziewczyno:D ale zeby nie bylo powiem ci tak: nie jestem jakas sluzbistka, polskie prawo nie jest sprawiedliwe wiec w takich wypadkach nie uwazam za nic zlego jesli sie troche to prawo nagnie. Musisz jednak prawdopodobnie dac "w lape. Nie ma wiec mowy tu o tym, ze ci sie nalezy, chodzi tylko o to by to zalatwic. Wiec skoncz z ta roszczeniowa postawa.

Gość no masz racje
no dobra ale jak Ci mamy pomóc?? to zależy tylko od lekarza co napicze w karcie .

Gość Ty nie prosisz o pomoc
Ty szukasz sposobu jak dokonać oszustwa. Lekarz pierwszego kontaktu może wypisać takie zaświadczenie,ale na podstawie dokumentów,których Ty nie masz i mieć nie będziesz. Nie ma innej rady. A dla ubogich jest drugi tysiąc z uwagi na ciężką sytuację materialną. A to podstawowe należy się NIE za fakt bycia w ciąży a za to,że kobieta w ciąży jest pod opieką lekarską. A Ty nawet NT nie zbadałaś :O

Gość laleczka106
nie potrzebuje wypowiedzi zgorzkniłych kobiet które nie mają się na kim wyrzyć ;) . Może jakąś kobietą znalazła się w podobnej sytuacji? Proszę o wypowiedź.

Gość laleczka106
nie szukam sposobu jak dokonać oszustwa;) państwo Wystarczająco oszukuje ludzi i pomiata nimi:) postaram się zrobić wszystko. Może jakiś Lekarz się zlituje i mnie zrozumie:) dziękuje wszystkim "normalnym"kobietą za pomoc . I udzielenie odpowiedzi na moje pytanie . a nie zbędne odbieganie od tematu i obrażanie mnie.

Każda normalna kobieta była u lekarza do 10tc,więc nikt ci nie pomoże.

Gość laleczka106
Jestem normalną dziewczyną. Nie Jestem gorsza tylko Dlatego że miałam okres w czasie ciąży i o niej nie wiedziałam. I skończ niewychowana kobieto:) wyżyj się na mężu ;)

To niech dawca plemników zacznie zarabiać. a Ty taka głupia i wierzysz że go pracodawca oszukuje? on po prostu nie ma ochoty płacić.