Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamka87

wlasnie wrocilam od fryzjera..............

Polecane posty

Gość zalamka87

jestem zalamana, fryzjerka z wlosow prawie do pasa zrobila mi piorka ledwo sie gajace za ramiona- to wyglada okropnie- mam kilka wloskow za ramiona a reszte tak wystrzeopiona ze wydaja si calkiem krotkie-czy dlugo czeka mnie zapuzczanie wloso chociaz za te ramiona ale zeby byly jednej dlugosci-?

Gość Jaaaaaa27777777
oj długo, długo, ale to zależy od tego, jak szybko Ci rosną włosy. Mi w tamtym roku w grudniu fryzjerka zafarbowała włosy na czerwono, choć chciałam wyrównać kolor, a moje włosy są koloru jasny brąz/ciemny blond. Też zapuszczam, odrosty są, ale kolor się sprał i nie jest tak tragicznie. Nigdy więcej nie będę juz farbować włosów.

Gość malenkaja stranaja
zrób sobie monofible

Gość zalamka87
a ja dziewczyny oswiadzcam ze juz nie bede chodzic do fryze=jera- na serio bo co ide to albo zamiast brazu mam vczarne albo mi tak sproca koncowki jak w tym przypadku- rezygnuje z fryzjera kurcze zal mi tych 160 zl;(

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Właśnie z tego powodu nie chodzę do fryzjera -sama sobie podcinam końcówki, a fryzjerka zawsze spiertoli robotę albo obetnie 5 cm więcej :O

Gość zalamka87
wlasnie-zastanawiam sie czemu zaden fryzjer nie umie ladnie wlosow zrobic- takie jakie klientka by chcioala- ja jeszcze takiego nie spotkalam ...

Gość Jaaaaaa27777777
Ja szczerze powiem, że jedyny fryzjer do którego pójdę to fryzjer z Wuppertalu z Niemiec. Jak tam mieszkałam to zawsze po wizycie byłam zadowolona. Przy pierwszej wizycie się bałam, ale wyszłam z piękną fryzurą. Ten fryzjer najpierw ogląda twarz, potem daje propozycje fryzur i nie obcina za dużo włosów, jeśli klientka tego nie chce. Tyle, że tam fryzjerzy najpierw długo się uczą, później kilka lat obcinają za darmo pod nadzorem profesjonalistów. W Polsce niestety wystarczy zawodówka, stąd właśnie niezadowolenie klientów.

Mi też obcinają tak "końcówki", że potem nie mogę związać. Dlatego zaczęłam chodzić rzadziej, a jak idę to kilkanaście razy mówię, że max 2cm.

Mnie niedługo tez czeka wizyta u fryzjera i tez sie boje, tym bardziej, ze chce zafarbować włosy na taki kolor jak mam naturalny Raz tylko wyszłam zadowolona od fryzjera, ale to było na drugim końcu Polski 😭 Ale to też fakt, ze wystarczy zawodówka i jesteś fryzjerem, a potem sie wychodzi od fryzjera niezadowolonym, bo taka dziewczyna co za doświadczenie może mieć.

Gość justheadonist
Jestem fryzjerka po zawodówce i klienci "drzwiami i oknami" do mnie się cisną. Naprawdę każdy nowy klient stawał sie później stałym. Koleżanki po technikum nie potrafiły nawet dobrze złapać nożyczek w dłonie. Większość z nich oblała egzamin. Za to ja chodząc do zawodówki musiałam być przez 3lata kilka dni w tygodniu na praktykach, urzędowe 8h na dzień, do tego wakacje i ferie, nie raz jeszcze w dni przeznaczone na naukę szkolna wzywana do pomocy popołudniu. A technikum? 2tygodnie praktyki? Jak to się ma z 3ma latami praktyk, które przetrwałam? Zanim poszłam do szkoły zorientowałam sie gdzie będę miała więcej możliwości rozwojowych. Zawodówka wygrała choć miałam bardzo dobre świadectwo. Póki co w zawodówkach najlepiej przygotowują do rzemiosła. Pleciecie bzury zanim się zorientujecie w temacie. Nie przeszkodziło mi to w zrobieniu matury później i mnóstwa kursów zawodowych oraz studiów. Pozdrawiam niedowiarków

Gość gość
a skąd jesteś? nie mieszkasz może we wrocławiu?????

Gość gość
Pracowalam przez lata w Gliwicach, obecnie Wuppertal - Niemcy

Gość gość
Witaj a jaki nr do tego fryzjera w wupertalu czy on mowi po polsku