Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trntr4b

po co biedni maja dzieci? przeciez one kontynuja biede zazwyczaj

Polecane posty

Gość dzidza
bo reliigjne i polityczne zjeeby tak kaza i zwalczja kontrole urodzeń

Gość prawictwo pospolite121
Bo ksiądz ich przekonał , ze trzeba mieć dużo dzieci by być wartosciowym człowiekiem

Gość dzidza
a debile ich sluchaja

Gość kkkk090
bo nie mają kasy na gumki

Gość dzidza
jedno dziecko przez 19 lat - to 200 -600 tysiow -wiec gadanie ze nia maja kasy na gumki to debilizm a na stado dzieci mają/

Gość kkkk090
dzidza po pierwsze 180tyś bo tyle obliczyli naukowcy zresztą tak czytałam a co do braku kasy na gumki to znam pewną rodzinę co się tak dorobiła 3dziecka

ja jestem biedny nigdy nie szukałem pracy i nie mam dzieci i nie planuje mieć .

Gość dzidza
nawet naj drozsza antykoncepcja jest nieporiwnywalnie tansza niz chocby 1 dziecko- warto wnia inwestowac by uniknąc ruiny

Gość kkkk090
prawik trzeba mieć do tego dziewczynę a w twoim wypadku to nie realne bo masz fobie społeczną

Gość dzidza
ja akurat czytalam ze 200-600 tysiow -coz to jest koszt spirali przy tym zwalszcz a jak dzieci jest stado?

no fakt , w moim przypadku to nie możliwe .

Gość kkkk090
"nawet naj drozsza antykoncepcja" ta rodzina nawet na chleb kasy nie ma a ty piszesz o antykoncepcji

Gość taka_prawda
bo nie maja innego pomyslu na zycie

Gość myśląca bezdzietna
dobre pytanie czy zastanawiacie się czasem nad tym ,czy te dzieci się chcą urodzić i czy będzie im tu dobrze?Bo o przyjście na świat się nikt dziecka nie pyta,a potem są tragedie( samobójstwa,narkomania,alkoholizm). Rodzice chcą spełnić swoje ego w posiadaniu SWEGO dziecka, przecież to czysty egoizm.Tyle dzieci czeka w domach dziecka.... Zastanówcie się czasem nad tym ,bo ludzie często płodzą dzieci bezrozumnie i bezmyslnie Biorąc pod uwage biede, to ciemnota ludzi i bezmyslnosc powoduja ze rodza dzieci ,włąsnie z biedy bo biedni ludzie nie maja nic,bo nie moga sobie nic kupic ani czym zając ,wiec jedyna rozrywka to robienie dzieci,a potem przez takich dzieci cierpia na tym swiecie

Gość dzidza
chyb a czyms zywia i wychowuja te 3 dzieci to kasa na najtansz a spirale i gumki sie nie znajdzie?

Gość kkkk090
"chyb a czyms zywia" pomoc społeczna zapomogi rodzina oboje nie mają pracy

Gość dzidza
oto pytanie -czy wydac 3 zł na najtansz e gumki czy potem 180 tysiow co najmniej na dziecko?

Gość dzidza
wiadomo z e gin w publicznej przychodni spirali nie wlozy - ale mozna jakos kase wyrwac na najtamsza spirale i klopot z głowy na lata

moze zabrzmi to sowinistycznie , ale moim zdaniem wystarczy pomijać to miejsce .. Kobieta ma wiele otworów przecież .. To dobra antykoncepcja nie ?

Gość dinadda
kler kaze rodzic co roku

Gość asasella
kaplani to skuurwiele

Gość kafeOla25
"jedno dziecko przez 19 lat - to 200 -600 tysiow" - haha i Ty myślisz, że biedni ludzie tyle na te dzieci wydają? :D takie dzieci są zaniedbane, jedzą byle co, często jedzenie z mopsu, chodzą w używanych ciuchach itd. Natomiast niewiele wspólnego ma to z religią, bo takie rodziny są też w krajach, gdzie jest bardzo mało religijnych ludzi. Rodzi się masa dzieci w patologiach, rodzinach pijaków, gdzie nikt nie chodzi latami do kościoła a i plują na księży. Może ktoś oglądał serial "Shameless" on jest o takiej wielodzietnej patologii i niech mi ktoś powie, że tam ksiądz jakiś miał na to wpływ to się uśmieję jak norka :D Nienawiść do KK przez większość tutaj przemawia. Prawda jest taka, że z tych patologii to połowa gardzi Kościołem i żadnej z tych osób nie zobaczysz w niedzielę na mszy...

Gość bo nie wiedzą że są biedni
Siedzisz sobie od urodzenia w kamienicy socjalnej, zajadasz mortadelę z makaronem od Caritasu, jakieś ciuszki masz na sobie. Niby w Galerii ładniejsze i marzy ci się życie jak w serialach, ale wiadomo, że to tylko film, bo prawdziwe życie masz tu obok: w prawdziwym życiu wszyscy twoi znajomi i sąsiedzi zażerają się mortadelą z Caritasu i to jest normalne. Czemu mam nie mieć dzieci z moim bezrobotnym menem z sąsiedniej klatki, skoro jestem taka jak wszyscy? Czaisz?

Gość sSamiii
biedni mają dzieci, bo bierze się to z braku odpowiedzialności, często z głupoty, braku ambicji w życiu itd To są główne powody, a nie co ksiądz powiedział. Już to widzę jak pijak i prosta umysłowo baba ze wsi idą do wyra, bo ksiądz tak kazał hahaha :D na pewno myślą o księdzu i świadomie pomijają zabezpieczenia, tak ważny jest dla nich rozwój duchowy, taką głęboką wiarę mają :D

Gość asasella
wiadomo z e biedni na dzieci nie wydaja 200-600 tysiow ale i tak sumy ogromne , duzo drozsze od antkoncecji - biedne baby moglyby wysuplac kase na spirale i w ten sposob nie rodziły kolejnych dzieci ktore geennruja duze koszty

Moze ich na anty nie stac? Albo po prostu nie sa na tyle rozgarnieci zeby sie nad soba zastanowic? Zwykle z bieda z glupota w parze. Znam jedna dziewczyna, troje dzieci, trzech innych ojcow, wlasnie jej opieka odebrala wszystkie te dzieci, ale zasilek nadal dostaje. Szok.

Gość asasella
ale anty jest duuzo tansze niz chocby jedno dziecko a co dpopiero stado, ktos ma nascie dzieci - koszt ze szok - a bredzi ze na anty go nie stac - i smiech na sali

Gość sSamiii
"wiadomo z e biedni na dzieci nie wydaja 200-600 tysiow ale i tak sumy ogromne , duzo drozsze od antkoncecji" i tak na antykoncepcję kasy nie mają. Żarcie z mopsu czy z caritasu mogą mieć za darmo, ciuchy od rodziny, więc na co wydadzą kasę? Jeszcze są w stanie od państwa wyciagnąć kasę na dzieci, więc niekoniecznie są na minusie, do tego większe dzieci pomogą w domu, jak pójdą do pracy to tez od nich się ciągnie itd. Patologia rządzi się innymi prawami i te tysiące wydane na dzieci to utopia w ich przypadku. Bardziej im się opłaca narobić tych dzieci.