Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trele/ morele women 26

końcówka ciąży, bezrobocie, jak skorzystać z pomocy

Polecane posty

Gość Trele/ morele women 26

Witam i na wstępie proszę o niekrytykowanie mojej osoby jestem tylko człowiekiem i takie rzeczy się zdarzyć mogą każdemu! Jestem młoda mam 26 lat i niedługo urodzę dziecko, mieszkam z rodzicami. Mama utrzymuje się z renty (tej najniższej ok 500zł miesięcznie) tata pracuje za najniższą krajową a ja jestem zarejestrowana w urzędzie pracy, pech chciał, że jak zaszłam w ciąże mój pracodawca mnie zwolnił (pracowałam na umowę- zlecenie) Mam faceta który pracuje eśli coś mi trzeba to mogę liczyć na jego wsparcie, kupuje mi leki itp całą wyprawkę kupił dla małej nie jest źle ale to nie mój mąż i nie ma obowiązku mnie utrzymywania. Powiedzcie proszę jeśli posiadacie jakieś informacje jak to jest z opieką społeczną? Czy mogę ich odwiedzić zanim urodzę czy już po narodzinach małej? Z tego co się orientuję to robią min wywiad środowiskowy między sąsiadami czy to jakaś przeszkoda, że zeznają oni, że mój facet regularnie mnie odwiedza?Czasem u mnie śpi itp? Jeśli znacie jakieś strony www z informacjami które mnie interesują to bardzo proszę o linki.

Żeby cokolwiek uzyskać od różnych instytucji najpierw muszisz mieć zasądzone alimenty-bo najpierw rodzice odpowiadają za utrzymanie dziecka -potem dopiero państwo