Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama julkiiiiii

pytanie do mam ktorych córki maja przekłute uszy-kolczyki

Polecane posty

Gość mama julkiiiiii

niecale 2 miesiace temu przekułam corce uszy ma 4 latka bardzo chciala miec kolczyki jak jej kolezanki z przedszkola wiec sie zgodizlam na poczatku było ok dopoki nie zmienilam tych kolczyków od kosmetyczki na zwykle- i tu sie zaczeło uszy bola, ropieją wrocilam do tych od kosmetyczki ale zgobiła w przedszkolu zapiecie i na szybko musze jakies kolczyki kupic i mam pytaie na allegro widzialam jakies teflonowe COLIBRA kotre nie cuzulaja oraz ze stali chirurgicznej czy ktos ma takie kolczyki i naprawde po nich sie nic nie robi? ktore lepsze musze kupic na szybko bo jej dziurki zarosna mamy prosze o porade

moja szwagierka przekuła oczywiście w salonie kosmetycznym 3 latce ale córka chodzi do przedszkola i panie kazały kategorycznie wyjąć kolczyki

Gość foomicho
jak ci bachor w wieku 10 lat wymysli ze chce miec tatuaz i kolczyk w lechtaczce to tez sie zgodzisz? tępa kretynko:O

Gość mama julkiiiiii
córka sama mnie bardzo prosla ze chce miec kolczyki bo widziala u kolezanek z przedszkola wiec sie zgodizlam załuje tlyko ze zmeinilam na zwykle ale chodzilo mi bardziej o porady jakie te kolczyki maja byc teflonowe czy ze stali chirurgicznej sa lepsze?

Gość noszę złote
też nie uczulają, po innych puchną i ropieją mi uszy - mimo, że od przekłucia minęło 20 lat :). Jeśli nie chcesz czekać - pójdź z córką do jubilera, wybierzcie złote, powinno być ok.

Gość skfakfka
Ludzie są przewrażliwieni. Co jest złego w tatuażu i kolczyku w łechtacze :D? Będzie chciała to będzie miała :D.

Gość dsfiuoytresrstyu
O co Wam chodzi z tym, że dziecku krzywdę robi, albo ta co sie burzy, że jak dziecko będzie chciało tatuaż to czy tez sie autorka zgodzi? Nie rozumiem, Wy kolczyki w uszach po osiemnastce zrobiłyście? :O

Nie przejmuj się kafe już takie jest jak zauważyłam. Zawsze jakas mądrala się znajdzie, która człowieka zmiesza z błotem.

Ja kolczyki też mniej więcej od tego roku życia mam kolczyki co autorki córka :| nie rozumiem waszej bulwersacji. I jakoś wcale nie chcialam kolczyka w lechtaczce ani tatuazu :]

kup jej złote bo widać nie może nosić nic innego. też tak mam. tylko złoto bo inaczej od razu mi uszy ropieją i jest tragedia. kup złote. może drogie ale spokój masz na lata

Gość mama 3 latki
dlaczego dziecku krzywde sie robi, moja też miała w tym roku przekłute uszka bo chciała i jest dumna , ze ma kolczyki tak jak ja a op jakim czasie wyjęłaś jej te kolczyki lecznicze, bo moja mus w nich chodzic co najmniej 3m-ce, ja chyba bym zdecydowała sie na takie ze stali chirurgicznej ( takie sa właśnie w pistoletach do przekłuwania) a poza tym moze się okazać , ze Twoja córeczka jest uczulona i nie bedzie mogła nosić zwykłych, ja tez nie mogłam tylko srebrne albo zlote, przy zwykłych od razy uszy się paprały proponuję stal chirurgiczna, ewentualnie srebrne-podobno mnije uczulają , dlatego ja ( fakt dawno temu) miałam przekłute uszy srebrnym kolczykiem i dopuki mi się nie zagoiły tylko takie nosiłam

moja ma 3latka i od ponad roku ma uszy przebite, nosi srebrne, a wy piszcie co chcecie, córka na następny rok szkolny idzie do przedszkola i niech mi któraś zabroni aby corka miała kolczyki to je wyśmieje.

Gość załóż złote kolczyki
kółka, żeby się nie zahaczały ropiejące uszy przemywaj woda utlenioną i smaruj maścią tribiotic. Jak zdjęłaś małej kolczyki to teraz będize masakra z włożeniem w te rany kolczyków :O

Gość mama 3 latki
wiele osób pisze , ze złote będa ok nie mówię , ze nie ale gdzies czytalam, że właśnie krótko po przebiciu złotych nie powienno się bo gorzej się goi ale to indywidualna sprawa, moja mam też może tylko złote bo nawet na srebro jest uczulona wiec...

Gość kalhdlkGEF L
Kup jej złote lub srebrne. te nie uczulają. Ja tak mam uczula mnie wszystko inne. Złote to duży wydatek a dziecko nie bywa raczej uważne więc jak zgubi to spora strata. Srebrnr są tańsze więc.....

Gość załóż złote kolczyki
daj spokój - tylko złoto. Załóż jej na weekend jakieś swoje złote kolczyki, niech te uszy trochę się wygoją zaraz zaczną się czapki i swetry i jak tego nie wygoisz to dopiero będzie problem jak się zaciągnie takie obolałe ucho

Gość jhhhhhhkhkhml
tak, miałam 17n lat jak sobie uszy przekłułam. Dla mnie to krzywdzenie dziecka - mało się teraz nacierpi???

Gość mama julkiiiiii
kazda mowila co innego wiec poszukalam na necie numeru to tej kosmetyczki i zadzownilam te kolczyki od niej sa ze stali chirurgicznej powiedziala tez ze niektorzy maja uczulenie na złote wiec kupie z tej stali chirurgicznej a za opienie bardzo dziękuje

Gość jhhhhhhkhkhml
ciekawe czy potem żalu nie bedzie miala ze ma dziury na całe zycie

Gość ja jestem uczulona
na badziewne srebro i złoto. Muszę miec bardzo dobre złoto lub srebro, a nie umiem tego sama sprawdzac.. uczula mnie wszystko prócz tytanu, stal chirurgiczna dla mnie makabra.. wszyscy mówią ze nie uczula, mnie uczula tak samo jak inne.. tylko tytan i bardzo dobre (drogie) srebro i złoto mnie NIE uczula.

Gość mama julkiiiiii
aaaaaaaa jeszcze jedno uszka sa juz zagojone wiec moje dziecko nie cierpi jak to niektorzy tu pisza chodzilo mi tylko o to jakie mam jej kupic zeby znowu sytuacja sie nie powtorzyła

Gość ja jestem uczulona
AAAA i żadnej wody utlenionej!!!!! i poco trybiotyk?! to antybiotyk! nie słuchaj wariatek nie znajacych sie na rzeczy smaruj alantanem, a przemywaj woda zwykłą (!) woda utleniona rozjusza gojacą się ranę i ona musi od nowa się goić!

Gość jhajdh
Idiotycznie wyglądają małe dziewczynki z kolczykami w uszach. Sama mam 2-latkę i musiałabym mieć kisiel zamiast mózgu by jej przebić uszy.

Gość mama julkiiiiii
matko a mi wlasnie kosmetyczka kazala woda utleniona lub rumiankiem byle nie spirytus

Autorko, pierwszy Twoj bład to czas gojenia sie przeklutych uszu to trzy miesiace , zdecydowanie za szybko zmienilas , druga sprawa jest taka ze na gojace uszy( swieza rana) nie zaklada sie zlota ani srebra a absolutnie kolczykow ze zwyklych metali moga powodowac uczulenie ropienie ... polecam kolczyki ze stali chirurgicznej bo takie dostalas od kosmetyczki lub tytan G23 . W TEJ CHWILI ABY POMOC DZIECKU WRACAJ DO KOSMETYCZKI I KUP JASZCZE JEDNA PARE TAKICH KOLCZYKOW I PLYN DO DEZYNFEKCJI .. dlatego ze idzie zima a zima rany trudniej sie goja o tej porze . ZALOZ SOBIE CZAPKE NA BOLACE USZY A TO TYLKO DZIECKO.

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mamo julki,kup najlepiej kółeczka,złote lub srebrne, dziurki musza byc odkryte, no i polecam Ci płyn octenisept lub własnie spirytus,po nim ładnie sie uszy goja. Ja mojej przebiłam uszy jak miała 3 lata, jeczała 2 tygodnie no i uległam, bzdura jest przebijanie uszu niemowlakom,ale 3-4 latka jest juz dużą dziewczynka wiec bez przesady. U mojej córki w przedszkolu ponad 90% dziewczynek ma kolczyki wiec te złośliwości sa smieszne

Gość mama 3 latki
mama julki z tym przemywaniem to są " różne szkoly, my na przykład nie miałyśmy niczym robić, raz r=tylko jak zauważyłam po paru dniach, ze strupek ze środka wyszedł to zmoczyłam patyczek octeniseptem i przetarłam, ale to był jeden jedyny raz gdy czyms tam robiłam, spirytus-sama miałam nim przemywane po przebiciu -szczypie , ale zasusza a do tych co uważają, że mamy, które przebjają uszka małym dziewczynkom nie myślą- nie chcecie nie przebijajcie, nikt Wam nie każe, moja córeczka przez rok czekala na przebicie, chciała w wieku 2 lat , ale umówiliśmy sie , ze jak skończy 3 latka, jeśli nadal będzie chciała- i chciała. W mojej rodzinie większość kobiet ma kolczyki wiec to jest dla niej naturalne, jakby powiedziala, ze nie chce nie nalegałabym