Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wściekle glodny mąż

moja gnuśna żona nie robi mi obiadów!

Polecane posty

za 12 min: Tylko widzisz nie wszystko, co trzeba robić w ciągu dnia ma nas jedynie uszczęśliwiać. Jeżeli robisz w życiu JEDYNIE to, co cię uszczęśliwia to masz naprawdę cudowne życie.

Gość za 12 min
kobieta nie musi kochac gotowac. autor napisal jedynie o gotowaniu. Gnusna kobieta jest wtedy kiedy unika obowiazkow ogolnie. Nie pracuje a nie radzi sobie z ogarnieceim domu albo pracuje,ale zwala spora czesc obowiazkow domowych na meza. Gotowanie to tylko jeden aspekt i nie wszyscy musza to robic codziennie i czerapc z tego przyjemnosc. I to jest ok

Gość za 12 min
oczywiscie, ze nie. Ale nie ma sensu tez sobie zycia utrudniac i na sile sie unieszczesliwiac, nie? Skor ktos nie cierpi gotowac, to nie widze nic zlego w stolowaniu sie np. w barze mlecznym, czy stolowce pracowniczej. I gotowaniu jedynie od czasu do czasu

Gość Dżennifer
dzieki ,dziewczyny......nic takiego nie robilam i nie oczekuje oskara,po prostu chciaolam byc dobra matka i zona,wiem z jakiej rodziny on pochodzil ze jak by nie mail babci to ulica by go chowala,posilek jedyny cieply tylko w szkole mial wiec stad te problemy zoladkowe......naprawde choc padalam na morde lubilam dbac o swoja rodzine,nie mowei ze gotowalam codziennie ale goracy posilek zawsze w domu byl.....po resteuracjach nie chodzilam bo znajoma ktora kiedys tam pracowala i opowiadala jakie cyrki tam odchodza obrzydzila mi skutecznie,,,,,teraz jestem sama juz kilka lat i kzady sie dziwi dlaczego ,po prostu WYPOCZYWAM......moze jeszcze kiedys sie zakocham :) a najsmieszniejsze jest to ze kiedys tak z nudow zapisalam sie na sympatii i wpisalam ze gotuje bo lubie zdrowo sie odzywiac i tylko panowie po 50-tce do mnie pisali,nie dziekuje juz sluzaca drugi raz nie beda,dodam ze ma 37 lat

Gość już wiem czemu obiadu nie ma
cały dzień na kafe siedzicie a gary puste! Do roboty!!! no już !

Gość Miliana23
Dzenifer masz 37 lat wszystko przed tobą całe życie poznasz jeszcze kogoś ale w głębi duszy twoją satysfakcją powinno być to że żonkoś chciał wrócić to znaczy że dotarło do niego co stracił,dobrze,że go nie przyjełaś ponownie,masz klasę i honor.A co do tej sympatii co pisałaś i tych 50 letnich panów śmiech na sali ale teraz jestes bogatsza o doświadczenia i nie wybierzesz takiego samego buca i dobrze za sługujesz na dużo dużo więcej powodzenia!

Gość Slązak
znasz sobie Kryśkę która będzie Ci robiła. Obiad to podstawa :)

Gość gość
Skoro Twoja żona autorze też pracuje, to ma prawo po pracy być zmęczona i odpocząć przed tv. Skoro więcej zarabiasz, stać Cię, żeby kupić sobie obiad na mieście. Ja tak robię, mam sprawdzoną małą firmę cateringową, gdzie panie gotują smaczne, domowe obiady, a ceny są od 10 zl za prosty, jednodaniowy obiadek. Ja też pracuję i nie zamierzam dodatkowo harować na drugi etat w domu. A argument, że mąż mnie zostawi, bo nie gotuję, jest śmieszny, znam pary, gdzie kobieta gotowała, sprzątała, wszystko pod nos odstawiała, a i tak facet zdradził, albo odszedł. Nie ma reguły.

Wiecie co zamiast afer dlaczego tak a dlaczego nie tak, dlaczego ja a nie on, dlaczego ja a nie ona proponuje ! USIĄŚĆ i USTALIĆ w jeden dzień gotuje mąż w drugi dzień gotuje żona na przemian aby było sprawiedliwie ! Czy to takie trudne?

Gość gość
szukalam podobnego tematu... Otoz u mnie jest tak.. ze my oboje pracujemy za granica fizycznie, w jednej fabryce, ja od 2 lat pracuje fizycznie, a moj jest nauczony do takiej pracy , bo cale zycie pracowal przy maszynach , halasie. Na poczatku dawalam jeszcze rade, potem jak zmienilismy prace to jest mi coraz ciezej.. wstajemy czasami o 4 rano, po pracy mam ochote tylko isc spac... jestem wykonczona... ja sprzatam, piore , sniadania kolacje i kanapki do pracy robie ja . Obiady robi czesciej moj facet. Za zakupy placimy raz on raz ja. Przyznam ze on obiady robi czesciej, ale bardziej w jego typie . A jak ja cos zrobie to zawsze cos mu sie nie podoba. pracujemy po 6 dni w tyg. w bardzo zimnej temp. Ostatnio ugotowalam zupe pomidorowa z ryzem .. to 3 razy odgrzewalam mu. 2 -3 razy w tyg ja robie obiad. ale np domowe nalesniki, nozki z kurczaka z ziemniakami i pieczarkami, czy sosy ... a czesto tez kupujemy pizze i wtedy on ja odgrzewa, albo kotlety rybne gotowe.. jest mi tylko przykro, ze jak mowie ze jestem bardzo zmeczona , to go to nie obchodzi.. nazywa mnie leniem... bylabym za tym aby w wolne gotowac tylko ..a w ciagu tyg np na 2-3 dni ( ale moj wylal zupe 2-dniowa- nie zje takiej),

Gość gość
U nas w rodzinie to maz gotuje bo ja po pracy chodze na fitnes i nie mam czasu na takie puerdoly

Gość gość
Ale najpierw, to trzeba by sobie zadać pytanie, dlaczego Twoja żona nie gotuje obiadów ? Nie umie? Nie lubi ? Nie chce się jej? Jeśli nie umie, no to wykup sobie gdzieś obiady i jadaj na mieście. Jeśli nie lubi, to już trochę gorsza sprawa, chyba, że sam ją zniechęciłeś, bo np. nigdy w życiu nie pochwaliłeś, albo wręcz ją krytykowałeś, gdy podała coś tam na obiad, a Ty "akurat miałeś apetyt na coś innego", no, a jak jej się nie chce, to chyba wymień żonę na inny model. U nas (ponieważ oboje pracujemy)to gotuje ta osoba, która danego dnia ma więcej czasu. Czyli w tygodniu zazwyczaj ja, a w weekendy mąż. Co do ilości, czasem mamy 2 dania , a czasem jedno. Sałatki, najczęściej ze słoika, ale własnej roboty (mamy działkę), albo też robione z sezonowych warzyw.

Gość meczennik

a moja stara to jest tak uparta, że nawet pitcy mi nie chce zamówić ani kebaba bo mówi, że mam sobie zjeść kiełbaski z lodówki czujecie to

Gość meczennik

a i jeszcze mówi, ze jestem gruby jak mam kuzwa 175 wzrostu i wagi 72 kg ...